X

Acest filtru face fotografiile dvs. să devină indescifrabile pentru programele de recunoaștere facială

de null
(Sursa: Avishek Bose)

Acest filtru face fotografiile dvs. să devină indescifrabile pentru programele de recunoaștere facială

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un număr surprinzător de oameni, de la platformele sociale media și până la sistemele de supraveghere ale poliției, este foarte interesat de felul în care arăți. Aceasta înseamnă că firmele sunt capabile să învețe multe despre tine – aspectul, vârsta, etnia și multe altele – ori de câte ori întâlnesc imaginea feței tale. Deși acest lucru se întâmplă, în general, de dragul anunțurilor direcționate, acesta poate, de asemenea, să-i supună pe oameni la riscul încălcării confidențialității sau al furtului de identitate.

Pentru a-i ajuta pe oameni să-și păstreze intimitatea (indiferent ce mai rămâne din ea), au apărut unelte menite să frâneze recunoașterea facială de către Inteligența Artificială – IA. Produsele din lumea reală, cum ar fi ”Pălării Face-Off”, care este o pălărie fizică cu un model psihedelic, și măști imprimate 3D, păcălesc software-ul de scanare a feței, prezentând iluzii optice către camerele video pe care le întâlnim în viața noastră de zi cu zi.

Dar aceste tactici sunt destinate camerelor video. Ce se întâmplă însă dacă o fotografie scapă cumva online?

În curând, este posibil să existe un filtru care să împiedice programele IA să vă identifice imaginea facială în acele fotografii care au scăpat în trecut.

Inginerii de la Universitatea din Toronto au construit un filtru care modifică ușor fotografiile fețelor oamenilor pentru a împiedica software-ul de recunoaștere facială în a realiza ceea ce urmărește. Filtrul IA caută caracteristici specifice ale feței și modifică anumiți pixeli. Oamenii abia văd o diferență, dar orice IA care scanează imaginea nu poate nici măcar să spună dacă se uită la o față.

Pentru a-și construi filtrul, echipa a pus două rețele neurale să concureze una împotriva celeilalte. Primul sistem IA a fost însărcinat cu identificarea caracteristicilor faciale dintr-un set de câteva sute de fotografii, iar al doilea algoritm a fost responsabil pentru modificarea fotografiilor până la punctul în care acestea nu mai păreau ca fețe pentru cea dintâi. Cele două sisteme IA reveneau și avansau, treptat, îmbunătățindu-și gradual sarcinile, până când cercetătorii au stabilit că filtrul a fost probabil destul de eficient pentru a lucra pe software-ul de recunoaștere facială comercială.

Într-un test, filtrul a redus exactitatea software-ului de detecție facială de la a identifica în mod corect aproape fiecare față, demonstrându-se că poate recunoaște doar una din 200. Programul IA de recunoaștere facială a fost brusc incapabil să recunoască emoția sau etnia persoanei din imagine, și pe care, din anumite motive, companiile tehnologice au considerat că este important să le poată afla.

Probabil că acesta nu este un tip de filtru care ar putea apărea pe neașteptate pe Instagram, mai ales de când firma-mamă, Facebook, vă stochează selfiurile private, intime, asigurându-se că nu le mai încarcă altcineva. Dar inginerii care au dezvoltat acest filtru speră să îl pună la dispoziție sub forma unei aplicații, în viitorul apropiat.

Citiți și: https://futurism.com/ai-can-now-manipulate-peoples-movements-in-fake-videos/

 

NOTĂ OrtodoxINFO

N.t. Și codul Enigma a fost spart, până la urmă. Producătorii de software de recunoaștere se vor adapta și perfecționa, la rândul lor.

Cititi va rugam si:

În numele SIGURANȚEI…Facebook le CERE utilizatorilor britanici fotografii NUD

 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button