X

COPII sănătoși și inteligenți. S-a dovedit științific legătura dintre ALĂPTAT și coeficientul de INTELIGENȚĂ

Alăptați-vă copiii până la cel puțin 2 ani! Așa pot fi feriți de boli și pot ajunge adulți mai inteligenți. O spun mai multe studii realizate în ultimii ani, care vorbesc despre legătura dintre laptele matern, starea de sănătate și coeficientul de inteligență al copiilor. Deși beneficiile sunt confirmate de oamenii de știință, la noi mămicile renunță ușor la acest obicei. Medicii trag semnale de alarmă și spun că rata alăptării în România este mai mică decât media altor țări europene.

Cu entuziasm, Alexandra ne povestește care sunt jocurile copilăriei ei. Este în grupa mare la grădiniță, iar când nu merge acolo, vine în parc alături de mama și sora ei mai mică. Femeia mărturisește că ambii copii au fost alăptați.

Mie nu mi s-a părut greu ci foarte simplu și natural, mi s-a părut cel mai firesc mod să îmi hrănesc copiii„.

În plus, mărturisește femeia, formele de boală pe care le dobândesc copiii în primii ani de colectivitate, au fost unele ușoare în cazul Alexandrei.

Nu i-am dat pastile, nu am fost niciodată cu ea la urgențe„.

Nu-i deloc întâmplător, spun oamenii de știință. Mai multe studii realizate în ultimii ani arată că bebelușii hrăniți cu lapte matern sunt mai sănătoși.

Mai mult, o cercetare făcută în Brazilia, pe 6000 de copii timp de peste 30 de ani, concluzionează că micuții alăptați ajung la maturitate mai inteligenți și câștigă mai bine.

La noi însă, lupta alăptării nu depășește câteva procente.

În România, doar 20 la sută dintre mame își alăptează copiii în primele 6 luni de viață, deși Organizația Mondială a Sănătății recomnandă ca procesul să dureze până în jurul vârstei de 2 ani.

Din lipsă de informare 2 mame din 10 renunță la alăptare în mai puțin de o lună de zile de când au început.

În ultimii ani, mai multe campanii de conștientizare derulate de ONG-uri au încercat să convingă mamele din România să-și alăpteze micuții măcar până la 6 luni.

Categorii
SănătateUncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!