X

Cenzura este încă interzisă în România prin Constituție

Iata comentariul fratelui Mihai-Silviu Chirilă la stirea Carte ANTI-VACCINISTĂ, RETRASĂ de la vânzare de o editură din România:

Cenzura este încă interzisă în România prin Constituție

Cum comentează domnul Vlad Mixich opinia fostului consilier guvernamental avocat Gh. Piperea, care, anunțând retragerea din Parlament a legii vaccinării propuse de guvernul Tudose, a afirmat: “În condițiile în care navigăm (de regulă, în derivă) pe un ocean de informație, nu ne mai putem permite să ne bazăm pe cele spuse de 2-3 specialiști eterni din Ministerul Economiei și pe propaganda plătită de BigPharma. Trebuie să fim informați și avertizați de medicii care ne administrează vaccinul și de autoritățile care susțin campaniile de vaccinare” (s.a.).

Avocatul Gh. Piperea, consilier guvernamental în timpul primului-ministru Mihai Tudose, recunoaște indirect că atunci când primul-ministru pe care îl consilia a propus în Parlament legea vaccinării obligatorii, guvernul s-a bazat “pe cele spuse de 2-3 eterni specialiști din Ministerul Economiei” și, nu în ultimul rând, “pe propaganda plătită de BigPharma”. Nu cumva oare cartea autorului Neil Z. Miller scădea eficacitatea “propagandei plătite de BigPharma”, prin faptul că deschidea spre discuție o temă pe care sistemul o vrea tabu?

Fostul consilier guvernamental spune că „trebuie să fim avertizați și informați de medicii care administrează vaccinul și de autoritățile care susțin campaniile de vaccinare”. Dacă editurile retrag un tiraj întreg al unei cărți în care se punea problema vaccinării pentru că le este frică de postarea de pe Facebook a unui jurnalist care este expert în probleme de sănătate și vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului, adică are un interes direct în campania de impunere a vaccinării obligatorii, cum crede domnul avocat Piperea că se va mai respecta “dreptul inalienabil al pacienților la informare și la avertizare asupra riscurilor (ne)vaccinării”, despre care a vorbit comisiilor parlamentare însărcinate să introducă legea vaccinării într-o formă constituțională în noul Cod al Sănătății?

Oare cum se simte un jurnalist ce își duce viața profesională protejat de prevederile articolului 30 al Constituției României, art. (2), care stipulează: “Cenzura de orice fel este interzisă”, când vede un director de editură, care trăiește profesional tot pe baza acelui articol din Constituție, că elimină din piață o carte, probabil o lucrare științifică, ca urmare a unei postări a sa pe Facebook în care îi întreba pe editori cum de “au publicat și scos la vânzare o așa mizerie”? Cum s-ar simți dacă un editor ar refuza pe aceeași logică într-o bună zi să îi publice o carte provaccin, de exemplu?

Articolul 30, alin. (2) din Constituția României interzice orice fel de cenzură. Articolul 53 din Constituție spune că “exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege și dacă se impune, după caz pentru: apărarea securității naționale, a ordinii, a sănătății și a moralei publice, a drepturilor și libertăților cetățenilor… Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii” (s.n.).

Prin urmare, cât timp nu s-a decis prin lege reintroducerea cenzurii din motive determinate de “contextul nostru” sanitar, scoaterea unei cărți de pe piață reprezintă o faptă neconstituțională.

 

Spusele domnului avocat Gh. Piperea se pot citi pe larg aici: https://www.dir.org.ro/legea-vaccinarii-obligatorii-va-fi-retrasa-din-parlament-avocatul-gh-piperea-nu-ne-mai-putem-permite-sa-ne-bazam-pe-cele-spuse-de-2-3-specialisti-eterni-din-ministerul-economiei-si-pe-propaganda-pl/#

 

Pentru cei ce vor să știe mai multe despre cartea autorului Neil Z. Miller, iată descrierea ei de pe librăria online Cărturești. Descrierea traduce descrierea făcută de celebrul site Amazon:

 

“Este posibil ca vaccinurile obligatorii să declanşeze tulburări de dezvoltare şi boli autoimune? Guvernul american calculează în secret câţi oameni vor rămâne infirmi pe viaţă sau vor muri în urma vaccinărilor? Sunt noile vaccinuri testate pe subiecţi care nu bănuiesc nimic? Cât de protejat este copilul tău faţă de efectele pe termen scurt şi lung ale acestor injecţii „miraculoase”? Ca să afli cât de sigure şi de eficiente sunt vaccinurile, citeşte ceea ce au de spus în această privinţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente şi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Află ce au descoperit cercetătorii independenţi şi mărturiile unor părinţi ai căror copii au avut de suferit în urma vaccinărilor.

Cartea cuprinde sute de informaţii precise şi detaliate, 30 de diagrame şi peste 900 de referinţe, astfel încât toate afirmaţiile să poată fi verificate. Orice părinte preocupat de sănătatea copilului va putea lua apoi o decizie responsabilă, în cunoştinţă de cauză, în privinţa beneficiilor şi riscurilor vaccinării copiilor. Cartea de faţă aduce în atenţia publicului gravitatea acestei probleme controversate. Dacă vaccinurile ar fi adus numai beneficii, guvernele n-ar fi trebuit să impună obligativitatea lor. Părinţii au dreptul la libertatea de a alege.

 

(Ann Millan,

fost director al Centrului Naţional de

Informaţii privind Vaccinurile)

Iată câteva opinii despre carte ale unor oameni din sistem:

 

“Există motive să se pună sub semnul îndoielii siguranţa şi eficienţa actualelor programe de vaccinare a copiilor. Ele sunt analizate cu claritate şi meticulozitate în lucrarea de faţă”.

(Dr. Harold E. Buttram)

 

“Această carte despre vaccinuri ar trebui citită de toţi părinţii şi de către cei care lucrează în domeniul ocrotirii sănătăţii. Ce bine era dacă eu şi soţia mea am fi avut-o la îndemână când a trebuit să luăm decizia grea dacă să ne vaccinăm sau nu fetiţa”.

 

(Dr. Marvin Surkin, practician de medicină naturistă)

 

Și o descriere a autorului:

 

Neil Z. Miller este jurnalist de investigaţie din domeniul medicinei şi un susţinător al ocrotirii sănătăţii pe căi naturale. A scris numeroase articole şi cărţi despre vaccinuri şi este director al Thinktwice Global Vaccine Institute. Are o diplomă în psihologie şi este membru al organizaţiei Mensa.

 

https://carturesti.ro/carte/vaccinurile-sunt-cu-adevarat-sigure-si-eficiente-2326064?p=1

https://www.amazon.com/Vaccines-Really-Effective-Parents-Childhood/dp/1881217108/ref=asap_bc?ie=UTF8

 

Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!