X

Carte ANTI-VACCINISTĂ, RETRASĂ de la vânzare de o editură din România

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cartea “Vaccinurile sunt cu adevărat sigure și eficiente?”, al cărei autor este Neil Z. Miller, un celebru anti-vaccinist internațional, a fost restrasă de la vânzare de Editura Trei după o postare pe Facebook a jurnalistului Vlad Mixich.

“Îi întreb pe reprezentanții editurii de ce au publicat și scos la vânzare o așa mizerie în contextul nostru (că poate au uitat de epidemia de rujeolă și de copiii morți în România)”, scria luni Vlad Mixich pe Facebook , după ce a văzut cartea la standul de la Bookfest al editurii. Într-o nouă postare, publicată marți, Vlad Mixich anunță că a fost contactat de directorul Editurii Trei, care a decis retragerea de la vânzare a cărții.

Reamintim că România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (55 de decese și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR.

De asemenea, proiectul legii vaccinării – care prevede că părinții care nu își vaccineaza copiii pot fi amendați cu până la 10.000 lei, iar în momentul înscrierii copiilor la școala sau gradiniță, instituția are obligația de a solicita o adeverință emisă de către medicul de familie, care să  ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinărilor – aprobat de Guvern anul trecut, în timpul mandatului de ministru al Sănătății al lui Florian Bodog, nu a reușit să ajungă la votul final în Parlament la peste 9 luni de când a fost transmis legislativului.

Vlad Mixich este jurnalist, expert în politici de sănătate și fost vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Notă editor Mihai-Silviu Chirilă:

Cenzura este încă interzisă în România prin Constituție

Cum comentează domnul Vlad Mixich opinia fostului consilier guvernamental avocat Gh. Piperea, care, anunțând retragerea din Parlament a legii vaccinării propuse de guvernul Tudose, a afirmat: “În condițiile în care navigăm (de regulă, în derivă) pe un ocean de informație, nu ne mai putem permite să ne bazăm pe cele spuse de 2-3 specialiști eterni din Ministerul Economiei și pe propaganda plătită de BigPharma. Trebuie să fim informați și avertizați de medicii care ne administrează vaccinul și de autoritățile care susțin campaniile de vaccinare” (s.a.).

Avocatul Gh. Piperea, consilier guvernamental în timpul primului-ministru Mihai Tudose, recunoaște indirect că atunci când primul-ministru pe care îl consilia a propus în Parlament legea vaccinării obligatorii, guvernul s-a bazat “pe cele spuse de 2-3 eterni specialiști din Ministerul Economiei” și, nu în ultimul rând, “pe propaganda plătită de BigPharma”. Nu cumva oare cartea autorului Neil Z. Miller scădea eficacitatea “propagandei plătite de BigPharma”, prin faptul că deschidea spre discuție o temă pe care sistemul o vrea tabu?

Fostul consilier guvernamental spune că „trebuie să fim avertizați și informați de medicii care administrează vaccinul și de autoritățile care susțin campaniile de vaccinare”. Dacă editurile retrag un tiraj întreg al unei cărți în care se punea problema vaccinării pentru că le este frică de postarea de pe Facebook a unui jurnalist care este expert în probleme de sănătate și vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului, adică are un interes direct în campania de impunere a vaccinării obligatorii, cum crede domnul avocat Piperea că se va mai respecta “dreptul inalienabil al pacienților la informare și la avertizare asupra riscurilor (ne)vaccinării”, despre care a vorbit comisiilor parlamentare însărcinate să introducă legea vaccinării într-o formă constituțională în noul Cod al Sănătății?

Oare cum se simte un jurnalist ce își duce viața profesională protejat de prevederile articolului 30 al Constituției României, art. (2), care stipulează: “Cenzura de orice fel este interzisă”, când vede un director de editură, care trăiește profesional tot pe baza acelui articol din Constituție, că elimină din piață o carte, probabil o lucrare științifică, ca urmare a unei postări a sa pe Facebook în care îi întreba pe editori cum de “au publicat și scos la vânzare o așa mizerie”? Cum s-ar simți dacă un editor ar refuza pe aceeași logică într-o bună zi să îi publice o carte provaccin, de exemplu?

Articolul 30, alin. (2) din Constituția României interzice orice fel de cenzură. Articolul 53 din Constituție spune că “exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege și dacă se impune, după caz pentru: apărarea securității naționale, a ordinii, a sănătății și a moralei publice, a drepturilor și libertăților cetățenilor… Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii” (s.n.).

Prin urmare, cât timp nu s-a decis prin lege reintroducerea cenzurii din motive determinate de “contextul nostru” sanitar, scoaterea unei cărți de pe piață reprezintă o faptă neconstituțională.

Spusele domnului avocat Gh. Piperea se pot citi pe larg aici: https://www.dir.org.ro/legea-vaccinarii-obligatorii-va-fi-retrasa-din-parlament-avocatul-gh-piperea-nu-ne-mai-putem-permite-sa-ne-bazam-pe-cele-spuse-de-2-3-specialisti-eterni-din-ministerul-economiei-si-pe-propaganda-pl/#

Pentru cei ce vor să știe mai multe despre cartea autorului Neil Z. Miller, iată descrierea ei de pe librăria online Cărturești. Descrierea traduce descrierea făcută de celebrul site Amazon:

Este posibil ca vaccinurile obligatorii să declanşeze tulburări de dezvoltare şi boli autoimune? Guvernul american calculează în secret câţi oameni vor rămâne infirmi pe viaţă sau vor muri în urma vaccinărilor? Sunt noile vaccinuri testate pe subiecţi care nu bănuiesc nimic? Cât de protejat este copilul tău faţă de efectele pe termen scurt şi lung ale acestor injecţii „miraculoase”? Ca să afli cât de sigure şi de eficiente sunt vaccinurile, citeşte ceea ce au de spus în această privinţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente şi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Află ce au descoperit cercetătorii independenţi şi mărturiile unor părinţi ai căror copii au avut de suferit în urma vaccinărilor.

Cartea cuprinde sute de informaţii precise şi detaliate, 30 de diagrame şi peste 900 de referinţe, astfel încât toate afirmaţiile să poată fi verificate. Orice părinte preocupat de sănătatea copilului va putea lua apoi o decizie responsabilă, în cunoştinţă de cauză, în privinţa beneficiilor şi riscurilor vaccinării copiilor. Cartea de faţă aduce în atenţia publicului gravitatea acestei probleme controversate. Dacă vaccinurile ar fi adus numai beneficii, guvernele n-ar fi trebuit să impună obligativitatea lor. Părinţii au dreptul la libertatea de a alege.

(Ann Millan,

fost director al Centrului Naţional de

Informaţii privind Vaccinurile)

Iată câteva opinii despre carte ale unor oameni din sistem:

Există motive să se pună sub semnul îndoielii siguranţa şi eficienţa actualelor programe de vaccinare a copiilor. Ele sunt analizate cu claritate şi meticulozitate în lucrarea de faţă”.

(Dr. Harold E. Buttram)

Această carte despre vaccinuri ar trebui citită de toţi părinţii şi de către cei care lucrează în domeniul ocrotirii sănătăţii. Ce bine era dacă eu şi soţia mea am fi avut-o la îndemână când a trebuit să luăm decizia grea dacă să ne vaccinăm sau nu fetiţa”.

(Dr. Marvin Surkin, practician de medicină naturistă)

Și o descriere a autorului:

Neil Z. Miller este jurnalist de investigaţie din domeniul medicinei şi un susţinător al ocrotirii sănătăţii pe căi naturale. A scris numeroase articole şi cărţi despre vaccinuri şi este director al Thinktwice Global Vaccine Institute. Are o diplomă în psihologie şi este membru al organizaţiei Mensa.

https://carturesti.ro/carte/vaccinurile-sunt-cu-adevarat-sigure-si-eficiente-2326064?p=1

https://www.amazon.com/Vaccines-Really-Effective-Parents-Childhood/dp/1881217108/ref=asap_bc?ie=UTF8

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Libertatea de exprimare doar daca spui ce trebuie sau ce vor tovarasii, nu s-a schimbat nimic fata de trecut e doar de fatada frumos vopsit sa te induca in eroare, macar atunci stiau toti cum sta treaba si erau uniti si mai reuseau sa fenteze ceva, acum majoritatea se iau dupa vopsea.

  2. Este o dictatura grosolana, in care libertatea de exprimare este inabusita de niste scandaluri de media create pentru manipularea opiniei publice.
    Ar trebui sa stie domnul jurnalist vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului ca dreptul la exprimare nu poate fi infrant “de contextul nostru”, creat de catre mass-media pentru impunerea legii antivaccinare, prin care se incalca grosolan drepturile parintelui de a decide in privinta bunastarii copilului sau, se incarca grosolan dreptul la educatie, printr-un apartheid de tip medical, prin care copiilor nevaccinati li se refuza dreptul la educatie, doar pentru ca prin nevaccinare inteleg sa isi apere alt drept constitutional, dreptul la viata.

    Nu pot sa nu ma intreb oare cum va explica editura autorului faptul ca i-a fost retrasa cartea de pe piata ca urmare a unui mesaj de pe Facebook al unui domn jurnalist?

  3. Este acest Vlad Mixich medic pentru ca părerea lui să poată fi pusă în balanță cu – și chiar să atârne mai greu decât – cercetările medicului reputat Neil Z. Miller din S.U.A. concretizate în această carte pe care a scris-o și pe care Editura Trei a avut fericita inspirație de a o traduce și publica și în România și, mai apoi, nefericita inițiativă de a o retrage? Chiar dacă s-a ocupat de politici publice în domeniul sănătății, poate figura Vlad Mixich ca un oponent echivalent cu Neil Z. Miller în probleme legate de știința pur medicală a vaccinurilor? Dacă Vlad Mixich are dreptul democratic să spună civilizat orice dorește pe orice fel de temă, politicienii și, desigur, un șef de editură nu au nici o scuză pentru lipsa de discernământ de a se lăsa influențați în deciziile lor în problema vaccinurilor de orice fel de considerente mai înainte ca lumea științifică medicală să fi ajuns la consens deplin în legătură cu eficiența și siguranța vaccinurilor! Este regretabilă atitudinea directorului Editurii Trei și cu atât mai regretabilă dispariția cărții unui specialist recunoscut ca Neil Z. Miller la ifosele unui simplu politician!

  4. Cum ar reactiona tov mixich daca “mizeria” sa postata pe facebuc ar disparea? Ce atitudine ar avea in fata mamelor ale caror copii sunt afectati mai grav sau chiar mai putin grav in urma campaniilor de vaccinare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button