Un profesor de toxicologie explică modul în care EMF provoacă leziuni biologice și chiar cancer
Există ceva în jurul nostru, pe care nu îl putem vedea, care poate provoca probleme serioase de sănătate, cum ar fi cancerul, dar despre care nici măcar nu știm. S-ar putea să nu fi auzit niciodată de câmpuri electromagnetice (EMF) și, chiar dacă știți de ele, s-ar putea să nu fiți conștienți de efectele lor dăunătoare. Cu toate acestea, ele sunt toate în jurul nostru și este important să explicăm ce sunt și cum ne afectează.
În termeni simpli, EMF-urile sunt forțe invizibile de joasă sau înaltă frecvență care provin din dispozitive electrice și wireless. Electricitatea și aparatele pe care le folosim zilnic toate emit EMF cu frecvență redusă, în timp ce dispozitivele wireless, cum ar fi routerele, generează EMF de înaltă frecvență.
Cercetarea a legat o varietate de probleme, cum ar fi durerile de cap, oboseala, problemele digestive și problemele legate de somn, atât la EMF cu frecvență joasă, cât și la frecvențe înalte. Există, de asemenea, dovezi că EMF cauzează condiții mai grave, cum ar fi tulburările autoimune și anumite tipuri de cancer. (În relație: Ecranele EMF care au descoperit că reduc 90% din simptome la persoanele cu boală autoimună)
Deci, de ce exact aceste forțe comune cauzează atât de mult rău? Dr. Paul Héroux, cercetător și profesor de toxicologie și efecte asupra sănătății ale electromagnetismului la Facultatea de Medicină de la Universitatea McGill din Montreal, a explicat recent în detaliu Dr. Mercola of Waking Times .
Un profesor explică
După studierea liniilor electrice de transmisie, Héroux a început să studieze efectele câmpurilor electromagnetice emise de astfel de linii.
„M-am implicat în biologie, am urmat cursuri în medicină și am devenit, ca să spunem așa, o persoană diferită de ceea ce inițial indrumătorii mei s-ar fi așteptat să fiu”, a declarat el pentru Waking Times .
Cercetările sale l-au transformat într-un expert în efectele acestor domenii asupra corpului uman și dorința lui de a contribui la protejarea sănătății oamenilor și a mediului l-au determinat să se alăture Facultății de Medicină a lui McGill.
Primul lucru pe care Héroux la explicat este că, câmpurile de joasă frecvență, câmpurile cu frecvență înaltă, câmpurile electrice, microundele și câmpurile magnetice au toate efecte biologice similare asupra corpului uman.
„Este adevărat că frecvența influențează efectele”, a remarcat Héroux, „dar în esență … aș putea, folosind un câmp electric sau un câmp magnetic, să produc același efect într-o celulă. Cele mai multe semnale de frecvență superioară au suficiente componente cu frecvență joasă pentru a avea multe în comun cu componentele cu frecvență redusă.”
El a remarcat, de asemenea, că, deși EMF nu generează căldură, ele provoacă pagube.
„Acoperind întregul spectru, nu există nici o îndoială că există efecte biologice”, a explicat el. Nu exista nici o indoiala ca exista efecte substantiale asupra sanatatii pe care le-am experimentat de mult timp, si care au fost cresterea facturile noastre de sanatate.
Efectele sunt rapide
Héroux și echipa sa au descoperit că EMF la niveluri de până la 60 Hertz (Hz) pot afecta drastic dezvoltarea celulelor canceroase, pot afecta fertilitatea și pot crește riscul de avort spontan.
Revista Waking Times explică teoria lui Héroux, de ce apare această problemă:
Mecanismul de acțiune propus de Héroux implică enzima sinteza ATP, care trece curenții de protoni printr-un canal de apă (similar cu curentul care trece printr-un fir). Protonii trebuie să treacă prin aproximativ 20 de molecule de apă pentru a trece prin acest canal. Sinteza ATP este extrem de veche și comună tuturor sistemelor vii. Ea generează în principiu energie sub formă de ATP din ADP, folosind acest flux de protoni.
Câmpurile magnetice pot modifica transparența canalului de apă la protoni, reducând astfel curentul. Ca urmare, veți obține mai puțin ATP, care poate avea consecințe sistemice, de la promovarea bolilor cronice și a infertilității la scăderea inteligenței.
Héroux estimează, în esență, că EMF cresc substanțial stresul oxidativ, care afectează proteinele și membranele celulare și rupe legăturile ADN.
Un studiu publicat în revista Free Radical Biology and Medicine a subliniat că stresul oxidativ excesiv determină inflamația cronică, care provoacă, la rândul său, multe boli, inclusiv diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul.
Din păcate, Héroux avertizează că majoritatea dintre noi trăim în mod esențial într-un mediu în care suntem înconjurați de un nivel periculos de EMF tot timpul. Cu toate acestea, este bine să încercați să atenuați pagubele cât mai mult posibil prin scăderea expunerii la routerele wireless, contoarele inteligente, microundele și alte surse neesențiale de frecvențe electromagnetice.