Întrebări etice privind vaccinul care reduce fertilitatea
În numarul din februarie, prestigioasa revistă Nature Medicine, a declarat că ICMR – Consiliul Indian de Cercetari Medicale – intenționează să efectueze un studiu clinic asupra vaccinului cu toxoid tetanic (TT) combinat cu un hormon de sarcină, gonadotropina corionică umană (hCG). Se intenționează a fi studiat pe 120 de femei din India.
Acest ”vaccin” contra sarcinii a fost dezvoltat de dr. G.P. Talwar în 1972. Ideea este de a produce anticorpi împotriva hormonului de sarcină, astfel încât femeile să nu poată duce normal o sarcină. Femeile însărcinate ar avorta, iar cele care nu sunt însărcinate ar deveni infertile. Articolul este într-adevăr tulburător. Cu câteva luni mai devreme, un articol intitulat ”HCG găsit în vaccinul antitetanos al OMS, distribuit în Kenya, ridică îngrijorare în lumea în curs de dezvoltare” a fost publicat de Oller și alți colegi în Open Access Library Journal.
Articolul lui Oller prezintă cazul femeilor tinere din Kenya care au fost vaccinate cu acest ”vaccin Talwar” sub pretextul prevenirii tetanosului matern și neonatal. Multe dintre probele vaccinului tetanic care au fost testate pozitiv pentru hCG au provenit de la Institutul de Seruri din India (Serum Institute).
Programul de vaccinare a fost promovat de către OMS și guvernul kenyan, finanțat de Fundația Gates. Mamele au fost încurajate să se vaccineze pentru a preveni tetanosul la copiii lor nenăscuți, fără să li se spună că vaccinul ar împiedica copilul să se mai nască vreodată. Raportul Oller subliniază câteva aspecte interesante ale campaniei. Vaccinurile folosite în campanie nu au fost stocate la nivel local, ci au fost distribuite direct din Nairobi, iar vaccinurile au fost păstrate de poliție. Fiecare flacon de vaccin folosit a fost returnat sub escorta poliției în Nairobi, pe cheltuială considerabilă. A fost recomandat ca vaccinul să fie luat de cinci ori la intervale de șase luni. Acest lucru este diferit de programul de vaccinare cu toxoid tetanic oriunde în lume și este exact programul recomandat pentru ”vaccinul Talwar”. Publicațiile OMS descriu aparent un scop pe termen lung de reducere a creșterii populației în ”țările mai puțin dezvoltate” instabile și lucrează la un vaccin anti-fertilitate mai puternic, folosind ADN recombinant.
În contextul acestor rapoarte privind utilizarea neetică a ”vaccinului Talwar” în Kenya, fabricat de Institutul de Seruri din India, știrile despre studiul ICMR sunt alarmante. Se susține că efectul vaccinului nu este permanent, dar nu există dovezi clare că femeile vor fi capabile să conceapă după voia lor, după ce au fost imunizate cu acest vaccin.
Credibilitatea OMS și a Fundației Gates a fost denaturată iremediabil după această sterilizare neetică a femeilor din Kenya. Este important ca ICMR, care a fost deja criticată de către cel de-al 72-lea Comitet Permanent al Parlamentului pentru Sănătate și Bunăstare a Familiei, pentru contribuția sa la testele experimentale HPV, să reconsidere serios necesitatea acestui nou studiu clinic. Parlamentul și publicul trebuie să cerceteze pentru a afla cine sau ce a determinat ICMR să studieze acest vaccin dezvoltat și abandonat în India, acum 45 de ani.