https://www.youtube.com/watch?v=qdblKaX960I
Trei copii au fost despăgubiți cu 4 dolari, după ce tatăl lor de culoare a fost împușcat de un șerif alb, în orașul Fort Pierce din Florida.
Un controversat politician american a recunoscut că este pedofil şi comunică pe site-uri de profil cu cei care-i împărtăşesc ideile. Nathan D. Larson are 37 de ani şi vrea să obţină un loc în Congres în statul său natal Virginia, candidând ca independent. El este convins că va reuşi, chiar şi cu eticheta de pedofil. De fapt, contactat de The Huffington Post, politicianul nu a avut nicio reţinere în recunoaşte că este pedofil. „Muţi oameni sunt obosiţi de corectitudinea politică şi constrângerile ei. Oamenii preferă pe cineva considerat outsider, întrucât acesta nu are nimic de pierdut şi spune exact ceea ce gândesc mulţi“, a declarat Nathan Larson pentru The Huffington Post.
O biserică baptistă din Carolina de Sud intenționează să elimine o statuie a lui Iisus Hristos, sculptata manual, deoarece unii membrii cred că este prea „catolică” pentru locul lor de închinare. Pastorul din Carolina de Sud spune ca artistul poate scoate statuia de doi metri dacă dorește, potrivit The Guardian.
Grupurile musulmanilor din Germania au acuzat conducerea landului Bavaria de standarde duble, după ce o nouă lege cere ca toate clădirile administraţiei locale să afişeze un crucifix, scrie Reuters. Noua lege privind prezenţa crucifixelor a fost introdusă de Markus Soeder, premierul Bavariei din partidul conservator Uniunea Social Creştină, şi a atras reacţii furioase din partea politicienilor din opoziţie şi a multor clerici.
Senior expo şi Expo Funerare împart spaţiul Pavilionului B1 de la Romexpo cu TIBCO – Târgul Internaţional de bunuri de larg consum până luni, astfel că am profitat de ocazie să vedem cum te împaci ca vizitator cu un eveniment care vine cu o ofertă completă pentru ultima parte a vieţii, la propriu.
http://www.mediafax.ro/social/cine-a-pus-fun-in-expo-funerare-17238753
SUA vor aplica taxe vamale pe importurile de oţel şi aluminiu provenite din Uniunea Europeană, precum şi din Mexic şi Canada, începând de vineri, a anunțat secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross.
Relațiile dintre China și Statele Unite s-au tensionat brusc, după ce Washingtonul a anunțat că va mari taxele la unele produse chinezești. Mai mult, Beijingul a criticat în termeni duri trecerea unor nave de război americane în apropierea insulelor Spratly, revendicate de China dar și de alte state din Asia de sud-est.
http://stiri.tvr.ro/lumea-azi-rela–iile-dintre-china–i-sua-s-au-tensionat_831966.html#view
Uniunea Europeană va intenta un proces la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) împotriva taxelor impuse de SUA pe importurile de oţel şi aluminiu din UE, a afirmat joi comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, într-un briefing de presă.
Giuseppe Conte, candidatul propus de partidele Mişcarea Cinci Stele şi Liga Nordului pentru funcţia de premier, a fost de acord să formeze un nou guvern, prezentând-şi noua listă de miniştri preşedintelui Sergio Mattarella, relatează site-ul postului BBC şi agenţia Dpa.
Guvernul Spaniei a căzut, vineri dimineaţă, în urma votării în Parlament a unei moţiuni de cenzură împotriva premierului Mariano Rajoy. Rajoy, premier al guvernului spaniol din decembrie 2011, şi-a recunoscut înfrângerea în faţa moţiunii de cenzură a socialiştilor, informează AFP.
În Spania, Parlamentul a dat un vot favorabil moţiunii de cenzură iniţiată de Partidul Socialist împotriva guvernului Mariano Rajoy. Este prima moţiune de cenzură care duce la înlăturarea unui guvern în Spania democratică, în ultimii 40 de ani.
http://www.romania-actualitati.ro/spania-are-un-nou-guvern-116163
Liderul Partidului Socialist Muncitoresc din Spania (PSOE), Pedro Sánchez, a devenit vineri şeful guvernului spaniol după ce a obţinut majoritatea absolută în Camera Deputaţilor, informează EFE, Reuters şi AFP.
Pe măsură ce tehnologia evoluează, iar dispozitivele din jurul nostru devin conectate, comerţul se schimbă, iar companii precum Visa şi Mastercard încep să ofere deja soluţii mai simple şi mai sigure de plată.
http://www.capital.ro/cum-transforma-tehnologia-comertul-si-cumparaturile-de-zi-cu-zi.html
Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) a publicat în Jurnalul Oficial al UE restricţiile ce vizează contractele financiare pentru diferenţa (CFD-uri) şi opţiunile binare. ESMA anunţă totodată că tranzacţionarea opţiunilor binare va fi blocată de la data de 2 iulie 2018, în vreme ce restricţiile pe CFD-uri intră în vigoare la 1 august 2018.
Conferinţă internaţională privind securitatea în regiunea Mării Negre
Ucraina se pregăteşte să înfiinţeze prin lege Tribunalul Anticorupţie
Procurorul general al Georgiei a demisionat joi după manifestaţii la care au participat mai multe mii de persoane care i-au reproşat că a intervenit în favoarea fiului unei cunoştinţe în cursul unui proces pentru crimă, relatează AFP.
Șeful de stat a dat o înaltă apreciere gradului de pregătire și dotare a Forțelor Armate ruse, subliniind că ele asigură securitatea țării și balanța globală în lume.
https://ro.sputnik.md/Rusia/20180531/19559027/putin-armata-sarcini.html
Chiar şi în pragul pensiei poţi să te apuci de o limbă străină dacă trebuie. Este cazul angajaţilor metroului moscovit, care se pregătesc să facă faţă oricăror situaţii, inclusiv conversaţiilor cu suporterii străini ce vor călători cu mijloacele de transport în comun în timpul Campionatului de Fotbal.
Rusia va cunoaște o înviorare economică în legătură cu organizarea Campionatului mondial de fotbal, dar una de scurtă durată, consideră experții agenției Moody’s pe care o citează RIA Novosti.
https://ro.sputnik.md/sport/20180531/19554234/cm-2018-rusia-impact-econimie.html
În Irlanda de Nord femeile protestează în faţa Tribunalului din Belfast împotriva legilor anti-avort înghiţind pastile ilegale de avort în faţa poliţiştilor. Pastilele de avort înghiţite de irlandeze au fost trimise cu drona din Olanda.
https://apnews.com/d4ae060245594635bc2bee376058530c
Guvernul Israelului a dezvăluit, joi 31 Mai, un program revoluționar de investiţie a sute de milioane de dolari în cartierele palestiniene din Ierusalimul de Est, neglijate de mult timp.
https://www.timesofisrael.com/israel-unveils-plan-to-pump-billions-into-neglected-east-jerusalem/
Israelul a decis că nu va recunoaște comunitatea evreiască din Uganda. Ministerul de Interne a negat cererea unui evreu ugandez, Kibitz Yosef, de a emigra în Israel, a relatat, joi 31 Mai, jurnalul Haaretz. Ministerul a spus că Yosef, care locuiește la un kibbutz din sudul Israelului, va trebui să părăsească țara până pe data de 14 iunie.
Kavli Prize (premiile kabbalah) 2018 au recompensat joi şapte oameni de ştiinţă internaţionali în domenii precum astrofizică, nanoştiinţă şi neurologie, relatează AFP.
Biopsii lichide, aşa se numesc noi teste de sânge prin care se pot descoperi peste 10 tipuri de cancer în fază incipientă şi ar putea pe viitor să fie o unealtă de monitorizare care să ajute medicii pentru a detecta cancerul înainte ca pacienţii să prezinte simptome de cancer.
Un fost director executiv al Amazon care a lucrat la Alexa, un asistent virtual dotat cu inteligenţă artificială care răspunde la comenzi vocale, declară că vine moartea tuturor site-urilor web și că se poate întâmpla mai repede decât credem.
http://www.businessinsider.com/liveperson-cto-alex-spinelli-amazon-alexa-2018-5
O companie foloseşte tehnologia de recunoaştere facială pentru a combate traficul de fiinţe umane. Marinus Analytics este un startup care licențiază forţe ale legii pentru a aplica această tehnologie cu scopul explicit de a combate traficul de ființe umane. Emily Kennedy, fondatorul și CEO-ul companiei Marinus Analytics, a creat un program numit Traffic Jam care utilizează inteligenţa artificială pentru identificarea victimelor. În prezent, Traffic Jam este disponibil pentru orice agenție a forţelor de aplicare a legii care lucrează cu Marinus.
Reţeaua de plată cu carduri Visa a picat în Europa, multe tranzacţii fiind nereuşite sau chiar respinse, scrie The Guardian.
http://www.capital.ro/interzise-la-plata-cardurile-visa-sunt-respinse-la-plata-in-toa.html
in Romania, ca si in marea majoritate a formelor de guvernamant din lume, avem o republica parlamentara intr-o democratie constitutionala, de tip reprezentativ. Adica oamenii, la un interval anume (4 ani) isi deleaga drepturile lor unor reprezentanti pe care i-a ales liber. Reprezentativa deci. Singura tara din lume care are o forma de republica participativa este, in primul rand si datorita populatiei reduse dar si a altor factori, Elvetia. Participarea se face frecvent, prin forma directa de decizie: referendum sau plebiscit
cum e mai bine sa fie in Romania. E populatia informata la varf incat sa ia decizii in toate directiile si domeniile in consecinta? Prin referendum, care poate fi si la noi uneori o scurtatura, o forma populara si directa (nereprezentativa) de a lua decizii la un moment dat. Cred ca de departe forma ideala posibila de azi ar fi (dupa teocratie) monarhia. Nu mai e cazul. Acum, in Romania se pot lua decizii multiple in legatura cu o varietate de subiecte? Cum e mai bine? (conteaza intre detalii si ce contine legea referendumului, adica cu ce masura de „cvorum” poate fi validat un referendum. Mai nou parca era cel putin, 30% din listele permanente de alegatori prezenti la vot, iar masa de alegatori care opteaza pt varianta ce castiga la urne trebuie sa reprezinte la final cel putin 25% din populatia cu drept de vot. Nu stiu cat de corect e procentajul, pt ca daca faci un calcul, sa zicem ca daca vin la vot putin peste 30% din oameni si se voteaza cu putin 50% o idee, in realitate ea este sutinuta deci undeva la 15% din populatie si nu se valideaza. Asadar doar daca e sustinuta masiv undeva la 80% succes, din acea prezenta totala de 30%. Nu mai stiu daca astea-s pragurile reale pt validare)
insa pt problema intitiala, bine de citit: http://evz.ro/revolta-judecatoarei-dana-girbovan.html
cum o fi mai bine?
sunt si eu de acord cu alde Marincea, care printre altele canta odata pe la o strana in biserica, cand zice ca nr cu care trebuie inmultita suma totala de mandate ascultate timp de 12 ani, nu e 20 cat zice Maneeeeeda in medie. Ci poate mult mai mare, desi Marincea zice ca e in jur de 3. Renate Weber explica in urma cu cativa ani despre abuzurile SRI si mandatele de ascultare date pe „siguranta nationala”, adica date de ei insisi intr-o singura clipa, fara mandat judecatoresc. Cica protocolul era o nebunie totala si prevedea ca in cazul ascultarii unui suspect, automat pe mandat de „securitate nationala” intrau toti si oamenii cu care suspectul se intampla sa fi avut un contact telefonic, desi ei nu facusera nimic. Si asa mai departe. Se includeau „terti” in devalmasie si intr-o veselie, pe un singur mandat de „siguranta nationala”. Iar Marincea, fostul ziarist (ce rol o fi avut inca si pe atunci, de a trecut rapid si pe fata la sri?) Era pe atunci si tehnica prospata furnizata chiar de sua. Din ciclul Romania poligon de incercari ai mai marilor lumii ..
pe de alta parte trebuie precizat ca aceste convorbiri cu numar imens de persoane nu erau ascultate la propriu decat intr-o proportie f de mica, e destul de evident ca ele erau stocate undeva, puse separat sub eticheta „siguranta nationala” (totusi nu cred ca se stergeau dupa 6 luni cum se laudau odata ei, ci vor ramane sub eticheta asta forever), si in orice monent la orice suspiciune sau anumita nevoie se puteau scoate o conversatie sau alta si asculta. E limpede ca nu exista „resursa umana” pt ascultarea unui numar asa urias de oameni si atatea convorbiri. Problema insa ramane, cum au intrat totusi un asemenea numar imens de oameni in aceasta „potentialitate” de suspiciune pe „siguranta nationala” ?
http://evz.ro/sri-explicatii-mandatele-ascultare-cifrele-blog.html