X

O nuntă nevalidă – Nunta regală dintre prințul Harry și actrița Meghan Markle. Cununia ereticilor este nulă

de Apologeticum

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE: PENTRU HABAUCII care au invadat portalul: ADEVARUL despre “BISERICA ANGLICANA” unde s-au casatorit PRINTUL HARRY si actrita MEGHAN MARKLE. Treziti-va!

Mare tam-tam zilele acestea pentru ceea ce este numită “nunta secolului”, dintre prințul Harry, fiul prințului Charles, și actrița Meghan Markle. Tot fastul și cheltuieli colosale pentru o falsă nuntă.

Chiar dacă a avut loc și o ceremonie religioasă, această nu schimbă cu nimic lucrurile față de un simplu concubinaj, de fapt e un concubinaj oficial, cu “binecuvântarea” “episcopului”. Și asta datorită faptului că religia anglicană în care se cunună cei doi este eretică, adică înafara Bisericii, unde nu există taine valide. Prin urmare, nici cununia lor nu este validă, iar ei vor trăi ca și până acum, în păcat, vor avea copii a căror botez nu va fi nici acela valid.

ERITICUL PAPĂ O COMITE DIN NOU: Papa Francisc îi spune unui homosexual că așa l-a făcut Dumnezeu și că nu trebuie să-și facă griji

Ca să ne încredințăm de aceasta este suficient să citim prima epistolă canonică a Sfântului Vasile cel Mare scrisă la anul 374 și adresata lui Amfilohie Episcopul Iconiei din Frigia. Aceasta epistola redă cu fidelitate învățătura Sfântului Ciprian și a Sinodului din Cartagina ținut în anul 256 în privința nevalidității Tainelor în afara Bisericii celei Una. Iată un citat:

“Dar s-a părut celor din vechime, și de cei împreună cu Ciprian și cu Firmilian al vostru vorbesc, a-i supune pe toți aceștia unei hotărâri, pe catari și pe encratiti, și pe idroparastati, și pe apotactiti. Căci începutul dezbinării s-a făcut prin schisma; iar cei ce s-au lepădat de Biserica n-au mai avut harul Duhului Sfânt peste ei, căci a lipsit comu­niunea prin întreruperea succesiunii. Căci cei dintâi, care s-au depărtat aveau hi­rotoniile de la Părinți, și prin punerea mâinilor peste, ei aveau harul duhovnicesc; dar, cei ce s-au rupt, devenind mireni, n-au avut nici putere de a boteza, nici de a hirotoni; nici nu puteau da altora harul Duhului Sfânt,- de la care ei au căzut; pentru aceasta Părinții au hotărât ca botezați de dânșii ca de niște mireni, viind la Biserica, să se curățească din nou cu adevăratul Botez al Bisericii” – canonul 1 al Sfântului Vasile cel Mare.

NU se mai feresc. SATANISM la nivel INALT. Prințul Harry facand semnul MANO CORNUTA intr-o poza alături pe Melania Trump

În concluzie iată ce ne învață prima epistolă canonică a Sfântului Vasile cel Mare; Biserica este Una și numai ea deține plinătatea darurilor Sfântului Duh. Oricine, în orice fel s-ar despărți de ea – prin erezie, schismă sau adunare ne­legiuită – pierde părtășia cu harul divin. De aceea Tainele săvârșite înafara Bisericii nu pot să aibă nicio validitate harică.

Citiți și: 

Fotografia postată de Cuvânt de folos.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

44 comentarii

    1. Neamul Romanilor jumătate și din neamul meu a ajuns batjocura și defăimare înainte a toate semințiile și neamurile de pe fata pământului doar pentru ca sângele ne este din Ștefan Cel Mare și SFÂNT iar cealaltă jumătate o am din neamul Rusiei… DUMNEZEULE SFINTE ARATA BIRUINȚĂ ORTHODOXIEI peste tot pământul și Adevărul aratat de Neamul Meu Cel ORTHODOX sa fie lege într un Cuvant
      amin.

    2. Draga Sanda, probabil ai un duhovnic. Daca nu, cauta. In schimb, nu iti mai da cu parerea asupra validitatii sfintelor Taine. De exemplu: tu stii ca, din secolul trecut Ortodoxia – si nu ma refer doar la Biserica Ortodoxa Romana – a recunoscut succesiune apostolica a Bisericii Anglicane. E adevarat ca, de atunci, aceasta s-a tot impartit si disociat. Dar, atata vreme cat succesiunea apostolica e recunoscuta in Biserica Anglicana – acea parte care a ramas ancorata in traditia bisericeasca (nu ma refer la factiunea eclesiala care a acceptat hirotonia femeilor s.a.) si, de acolo, in Sfanta Traditie si in Traditia Apostolica – sper ca nu te-am pierdut, nici nu ai ametit – se cheama ca o orice episcop hirotoneste valid un preot, care la randul lui poate boteza si cununa, valid. Tu ce vrei sa spui? Ca arhiepiscopul de Canterburry e invalid? Doar pentru ca seful Bisericii ANglicane e Regina/regele Angliei, de la Henric al VIII-lea, cand s-au despartit de Roma catolica?
      TU stii ca exista si o Biserica a vechilor catolici, care se afla in comuniune euharistica cu rotodocsii (adica se pot impartasi impreuna, in biserica si din acelasi potir)?
      Mai mult: Botezul e oricand valid daca este facut in numele Sfintei Treimi, chiar si de un mirean sau o femeie, in situatii limita, cand viata pruncului nebotezat e in primejdie, tocmai pentru a nu muri nebotezat! Numai un botez care nu se face (nu este invocata) in numele Sfintei Treimi nu este valid si cel caruia i-a fost administrat nu poate fi considerat crestin.
      In rest, e si asa prea mult cat am scris, sunt lucruri teologice si dogmatice, canonice si liturgice, care – am consvingerea – iti exced competentele doctrinare, chiar daca te impaunezi cu atributul de ortodoxa.
      Si eu sunt ortodox; mai mult, chiar…

      1. Daca esti mai mult decat un ortodox..ar terbuii sa ai la baza Sfintele Sinoade Ecumenice…si sa stii ce hotarari s-au luat acolo pt vesnicie!
        Acest lucru daca nu il ai …..esti ca izvorul desenat pe perete!
        Oricum le-ai amestecat si ai ajuns acolo unde toti “capii” vor sa ajungi…la ecumenism.
        Vezi ca sunt atatea articole pe tema asta..citeste-le!
        Dumnezeu sa te lumineze!

  1. Sfintii ne invata sa radem de lumea decazuta dar sa ne consideram praful tuturor (Scara Dumnezeiescului urcus.Sf Ioan Scararul). pare un oximoron dar nu este.

  2. Anul 1981

    Printul Angliei se insoara
    Liverpool castiga Cupa Campionilor Europeni
    Papa de la Roma NU moare dar are tentativa de asasinat

    Anul 2005

    Printul Angliei se insoara
    Liverpool castiga Liga Campionilor
    Papa de la Roma moare

    Anul 2018

    Printul Angliei se insoara
    Liverpool e in finala Ligii Campionilor
    Sa il avertizeze cineva pe Papa de la Roma

  3. Evenimentul face parte din globalizarea media, transmitand mesaje secundare: “canoanele” minunatei lumi noi.

    – mirii si-au trait prima parte a vietii in promiscuitate sexuala ( la nunta au participat fostele iubite ale mirelui.
    mireasa mai fusese casatorita, ca si in cazul sotiei regelui Spaniei, Suediei… )
    – a participat si Elton John “impreuna cu sotul”.
    – au mai paricipat celebreitatile lumii de azi, (marionete de carton), modele pentru tineri si nu numai: catareate, staruri de film, sportivi, care numai viata crestina nu au dus.

    ACESTE EVENIMENTE, CARE IN SECUNDAR TRANSMIT MODURI DE VIATA ANTICRESTINA REPREZITA INTRUMENTE DE REEDUCARE.

    PS: In cartea Facerii, Iosif este rob la un demnitar egiptean, a carui nevasta ul ispiteste cu desfranarea. Daca pe acel nivel duhovnicie a egiptenilor, lui Iosif i se considera ca virtute fapul ca a respectat familia pagana, e bine sa consideram ca si familia pagana este o forma de a ingradi pacatul desfranarii in lume, si sa o respectam, asemenea lui Iosif…
    Pana la urma si filozofii pagani, chiar daca au cugetat si promovat si unele invataturi demonice ( Sf Ioan Gura de Aur – Omilii la Matei), sunt pictati in unele manastiri din Moldova, ca oameni care au cautat cu sinceritate adevarul…

  4. Sa intelegem de aici ca nici casatoria reginei Elisabeta a II a cu Philip nu e valida, nici a lui Charles cu Diana, nici a lui George al VI lea cu mama Elisabetei, nici a lui William cu Kate? Etc etc. Toti copiii William, Harry, chiar si Elisabeta, Charles etc au fost savarsiti in pacat? Nu credeti ca e absurd?

    1. Casatoria intre pagani/apostati poate reprezenta o forma de ingradire a pacatului, si in timp in functie de comportamentul celor doi poate chiar sa ii indrepte spre mantuire. Casatoria in sanul Bisericii lui Hristos insa este mult mai mult decat o conventie sociala, ea este o Taina si isi propune sa ajunga la un anumit nivel de contopire al sufletelor, la o comuniune harica cu Hristos intru vesnicie, asa cum am vazut in cazul atator sfinti casatoriti, Adrian si Natalia, Sebastian si Zoe, Sfintii parinti Ioachim si Ana etc. deci o cale mai sigura spre mantuire atat a celor doi cat si a celor din jur.
      In ceea ce priveste aceasta nunta nu pot insa sa nu remarc insa si ceva pozitiv, atat lady Jane matusa printilor cat si pastorul care a cuvantat au ales sa citeze din Cantarea Cantarilor si Epistola catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel, foarte potrivit tinant cont de expunerea media. Mesajul ar fi fost si mai puternic daca nu existau interferente (vedete de carton, cupluri gay etc).

      1.   Sfintii parinti ne invata ca nu poti vb despre mantuire inafara Bisericii..poti sa ai un comportament cum nu s-a vazut pe fata pamantului, daca nu ai venit la dreapta credinta, l-ai pierdut pe Dumnezeu…viata vesnica!
        Ioan Cap. 17
        “Si aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis”.

        Degeaba te “ingradesti” de pacatul curviei daca tu esti pana peste cap in pacatul suprem…a nu-l cunoaste pe Dumnezeu.
        Mai bine esti betiv si curvar…dar sa stii cui sa-i ceri sa te ierte pt asta…decat sa fi desavarsit din punct de vedere moral….si sa vb cu peretii! Ca asta se intampla cu paganii si cei rupti de Biserica…ei cred ca se roaga lui Dumnezeu..dar de fapt ei vb cu peretii!
        Ce poate sa fie pozitv in acest lucru…sa vb cu peretii?!..asa cum a facut matusa si pastorul cand a citat din Cantarea Cantarilor si Epistola catre Corinteni?! Este ca si cum ai face frectie la picior de lemn!

        1. De asemenea, poti fi botezat ortodox , insa daca nu il ai pe Hristos in suflet, dragoste si compasiune pentru aproapele tau, fie el si pagan, atunci esti mai rau decat acesta!
          Mantuirea asa cum o intelegem noi nu poate fi atinsa decat in sanul Bisericii Ortodoxe, dar trebuie inteles si faptul ca botezul este un privilegiu (nu e o charisma dobandita in urma unui efort sufletesc personal), drept pentru care aceasta Taina nu reprezinta decat o prima treapta si nu iti asigura automat mantuirea. Mult ti se da, mai mult ti se va cere!
          Noi nu putem sti cum ii va judeca Dumnezeu pe cei care pagani fiind au trait totusi conform poruncilor Lui, precum Bunul Samaritean sau Canaaneanca, drept pentru care cel mai bine este sa ne rugam sa ii cheme si pe acestia la dreapta credinta.

  5. Dragostea lor este muuuuult mai sinceră și plină de valori decât așa-zisele valori ale Bisericii.

    1. si ce ti se pare asa aiurea? asta e realitatea! Budistii, catolicii, protestantii, intr-un cuvant toti neortodocsii nu au sfintele taine valide! Hristos vorbeste despre o turma mica, care si aceea este doar o parte dintre ortodocsi, tinand cont ca multi au cazut in erezia ecumenista sau in schismă.

  6. Nu sunt în ORTHODOXIE atunci nu sunt nici în Biserica lui HRISTOS, ereticii sunt afara unde sălășluiește întunericul care i a înghițit pentru ca ei slujesc pe tatăl minciunii și nu iubesc Lumina Cea Pururea Fiitoare și grăitoare de adevăr… Iar SFÂNTUL IOAN GURA DE AUR nu are “omilii” demonice ci CANOANE SFINTE.
    Faptul ca încercați sa amestecați negru cu albul ca sa iasă tot “alb” va fi spre pierzarea voastră zidarilor blestemați prin însăși piatra din coltul unghiului care are a va dărâmă zidirea meșteșugita de voi masonilor blestemați care vreți pierzarea Bisericii lui HRISTOS… Însă loviți cu piciorul în țepușe căci “Biserica lui HRISTOS DUMNEZEU nici porțile iadului nu o vor birui”.

  7. Și nu va judec ci HRISTOS DOMNUL prin Dreapta Sa are a va Judeca și va face curățenie în Sfânta Biserica Sa. Iar pleava, mucilagiul și neghina la foc vor fi aruncate spre a se mistui și spre se curați pământul în toate cele patru zări ale sale pentru a Străluci ORTHODOXIA.
    amin.

  8. Dragut.. dar despre cazurile de pedofilie si homosexualitate din biserica, nu vorbim? despre destrabalarile preotilor care fac avansuri credincioaselor sau chiar mai mult , nici atat? despre preacurvia in biserica nu pomenim?

    Despre ispite si ganduri ticaloase nu amintim? cine nu a gresit niciodata sa ridice piatra.. sunt ei ortodoxi? cum ne permitem sa ii judecam , in loc sa ne uitam in ograda noastra plina de pacate si promiscuitate..

    1. Ai cautat tu pe acest portal si nu ai gasit asa ceva? Noi nu ascundem mizeria unora din BOR, dar nici nu trambitam de pe case pacatele lor. Aici e vorba de validitatea Sfintelor Taine, nu despre pacatele celor doi. Nevaliditatea cununiei lor ii face ca sa traiasca in pacat in continuare.

  9. ORTHODOXIA este Lege și Adevăr, judecata este a lui HRISTOS DUMNEZEU.
    DUMNEZEU nu forțează pe nimeni la mântuire fiece suflet este chemat spre Lumina din LUMINA prin Biserica ORTHODOXA asa cum și antihrist își trimite slugile ca sa înghita orice suflet care i se închina prin tot ce aparține întunericului de afara.
    Sfântul PAISIE AGHIORITUL a spus clar și răspicat către catolicii care l au ispitit spre se ruga ruga împreună și le a răspuns Sfantul ” eu nu ma pot ruga cu voi pentru ca voi sunteți afara iar eu sunt în casa. Botezați va în ORTHODOXIE ca sa veniți și voi în casa lui Dumnezeu”
    Datoria noastră a creștinilor ortodocși este sa ne rugam pentru mântuirea sufletelor noastre și sa apărăm Dreapta Credință ORTHODOXA atunci când vor sa o rastalmaceasca împotriva Sfintelor Canoane. Restul este TREABA LUI DUMNEZEU.
    Bucura te ARHANGHELE MIHAIL Slujitor al Legii în Adevăr.

  10. Foarte bun articolul!

    Felicitari.

    In fond si la urma urmei, nu ne intereseaza ce fac ereticii in ograda lor.

    Ce e foarte grav, ca ierarhii nostrii se dau dupa eretici si duc in pierzare si pe habaucul care ar vrea sa se indrepte.

    Nu inteleg de ce este mediatizat atat de puternic acest eveniment la noi in tara. Chiar nu ma intereseaza si cu atat mai putin detaliile despre costul organizarii evenimentului si alte asemenea.

    Detergent pentru creierele gloatelor de tefelisti, #rezistenti si alti lepadati de Hristos.

    Pacat ca au murit oameni, ca astfel de mentalitati sa nu existe, neomarxismul cultural, asa zisa toleranta, ecumenismul, corectitudinea politica, etc etc.

  11. Câta prostie! În 374 nici măcar nu exista biserica ortodoxă. Ea a luat ființă prin 1054 (dacă nu greșesc) când creștinii s-au împărțit în catolici și ortodocși. Aveți noroc de incultura maselor și nu își dau seama de aiurelile pe care le scrieți.

    1. @Laurentiu
      Trebuia sa inlocuiesti semnul exclamarii cu doua puncte. Asa:

      “Câta prostie: În 374 nici măcar nu exista biserica ortodoxă. Ea a luat ființă prin 1054 (dacă nu greșesc) când creștinii s-au împărțit în catolici și ortodocși. Aveți noroc de incultura maselor și nu își dau seama de aiurelile pe care le scrieți.”
      Chiar nu ai idee de succesiunea evenimentiala ce a dus la ereziile din prezent?

  12. Laurentiu
    Ortodoxia nu doar ca exista la 374 ci exista si la -374 (BC). go hit your head against a brickwall untill you get high moron

    1. Creștinismul a apărut odată ce Iisus a început să propovăduiască noua față a iudaismului, mai blândă, orientată pe mântuire. Petru a fost capul Bisericii. A durat zeci de ani sa fie scrise cărțile evangheliilor de către apostoli. Iar după câteva sute de ani s-au ales doar cartile și preceptele văzute ca bune de sfinții părinți la sinoade.

        1. Petrupetru,
          “implinirea” despre care vorbesti este doar o constatare a unor oameni. Care sunt acei prooroci despre care vorbesti? Ridici ortodoxia in slăvi, dar sa nu uitam ca biserica ortodoxa si cea catolica au fost pana nu demult una si aceeasi, corect?…… De ce doar cea ortodoxa este cea buna???

          1. Catalina
            Nu este “corect” deloc!
            Nu a fost niciodata Biserica ortodoxa cu “biserica” catolica, una si aceeasi!
            Pana in anul 1054 rasaritul si apusul au fost o singura Biserica , cea Ortodoxa…dupa aceea cei din apus (catolicii) sau rupt de Biserica Ortodoxa…neluand in seama Sinoadele Ecumenice in care au fost stabilitite dogmele credintei ortodoxe pt vesnicie..insuflate de Duhul Sfant, inainte de anul 1054.( Inainte sa intrebi de unde stim ca au fost insuflate de la Duhul Sfant, intereseaza-te sa vezi cum se luau hotararile la aceste Sfinte Sinoade si de catre cine…si ai sa vezi puterea lui Dumnezeu) Iar ei , catolicii, dupa toate aceste hotarari…interpretand dupa mintea lor, si-au facut “dogmele” lor..astfel contrazicand pe insusi Hristos…care ne spune ca Duhul Sfant purcede numai de la Tatal…cum se spune si in Crezul Ortodox, .nu si de la Fiul, asa cum spun catolicii in “crezul” lor modificat!….si sunt mai multe..cauta si vei afla adevarul! Astfel despartindu-se singuri de Biserica Ortodoxa la anul 1054, dandu-si denumirea de catolici, care inseamna in greceste universal…dar ei sunt numai cu numele catolici…ca in adevar sau rupt de Biserica….si se numesc papistasi…pt ca la ei papa este declarat inloctiitorul lui Hristos..asa cred ei in bezna lor..ca un om poate sa-L inlocuiasca pe Dumnezeu! Aici se vede necredinta lor..ca nu cred ca in chip nevazut, Hristos este prezent in Cer si pe pamant in acelasi timp.. si El singurul, este capul Bisericii !
            Sa spui ca Ortodoxia a fost una cu papistasii(catolicii)…denota ca esti in mare eroare!
            Dumnezeu sa-ti ajute!

          2. Pt asta Biserica Ortodoxa este singura slavita …si fara cusur…pt ca tot ce s-a stabilit in Ea, este stabilit de insusi Dumnezeu…nu de papa..sau dupa mintea omeneasca!

  13. In contextul asta nu inteleg de ce PF Teoctist l-a primit pe Papa Ioan Paul al II-lea la Bucuresti in 1999, ca doar era un eretic si un schismatic.

    1. Toti patriarhii…episcopi, preoti si mireni, ar trebui sa aiba la baza invataturile sfintilor parinti, sa respecte hotararile sfintelor sinoade….asta daca vrem sa ne numim ortodocsi!
      Sfantul grigorie palama :
      Nu vom incepe nici un dialog cu voi pana ce nu veti scoate adaugirea si de la Fiul din invatatura voastra de credinta”.
      ” Nu vom avea nici un fel de comuniune cu voi, pana cand nu va veti opri de a mai spune ca Duhul Sfant ar avea doua Izvoare ale existentei Sale, pentru ca ati alterat invatatura lui Hristos. Pana ce nu veti reveni la invatatura Sinoadelor Ecumenice nu ne vom impartasi impreuna cu voi latinilor “.

      Asa ca daca esti Patriarh..sau orice alta treapta ai avea, cand ai un dialog in materie de credinta cu un latin (catolic), daca nu ti cont de aceasta invatatura, (care nu poate fi schimbata de nimeni, deoarece este insuflata de la Duhul Sfant) te afli in eroare!
      Acela nu mai este dialog….se numeste ecumenism, amestecarea religiilor…minciuna peste minciuna..adica religia lui antihrist!
      Asta trebuie sa ii se spuna papei cand vrea sa vina intr-o tara ortodoxa…cuvintele Sfantului Grigorie Palama..si nu numai!
      Este cat se poate de simplu pt un om care intr-adevar se numeste ortodox…. in adevaratul sens al cuvatului!

  14. Nicolae Steinhard a zis, candva : ” Nicicand Hristos nu ne a cerut sa fim prosti. Ne a cerut sa fim blanzi, toleranti, iubitori, smeriti, dar nu tampiti”.

  15. Petrupetru,
    “implinirea” despre care vorbesti este doar o constatare a unor oameni. Care sunt acei prooroci despre care vorbesti? Ridici ortodoxia in slăvi, dar sa nu uitam ca biserica ortodoxa si cea catolica au fost pana nu demult una si aceeasi, corect?…… De ce doar cea ortodoxa este cea buna???

    1. In 1054 erau cinci patriarhii: a Ierusalimului, a Antiohiei, a Constantinopolului, a Romei si a Alexandriei.
      Una din ele (Roma) s-a hotarat sa mearga pe o alta cale, despartindu-se astfel de celelalte patru centre ale Ortodoxiei…
      Fratele “guti flo” a explicat mai sus cite ceva despre erorile papistasilor.
      In legatura cu Profetii din Vechiul Testament, toti acestia au marturisit despre asteptata: Maica Domnului din care va urma sa se nasca Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu.
      Psalmistul si Imparatul David, Moise de Dumnezeu Vazatorul sau Proorocul Isaiah ori Dreptul Simeon si Sfantul Prooroc Ilie sunt printre cei care profeteau despre venirea Mantuitorului, prin Prea-Sfanta Nascatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button