NASA nu are nici o idee ce cauzează aceste găuri de gheață în Oceanul Arctic (NASA)
Adaugă asta la lista de lucruri de care trebuie să te îngrijorezi:
Undeva în gheața Oceanului Arctic, unde temperaturile sunt de obicei sub limita de înghețare în cele mai calde zile, este un tipar de gropi, și NASA – cercetătorii ce ne-au dus la lună și doresc să ne ducă pe Marte – nu se pot dumiri ce sunt.
NASA a petrecut deceniul trecut zburând peste regiunile arctice și antarctice în încercarea de a înțelege conexiunea dintre sistemele climatice ale lumii, și de a examina efectele încălzirii globale asupra unora dintre cele mai reci zone din lume.
Misiunile au un nume ieșit dintr-un roman James Bond: Operațiunea IceBridge.
Este un studiu intensiv de șase luni asupra celor două emisfere utilizând “cea mai sofisticată gamă de instrumente științifice inovative asamblată vreodată”, incluzând altimetre de laser, lidar montat pe avioane și sateliți NASA.
Și cu toate acestea explicația științifică oficială a NASA pentru fenomenul bizar este în principiu:
¯\_(ツ)_/¯
“Am văzut aceste trăsături oarecum circulare pentru doar câteva minute astăzi”, a scris de pe teren cercetătorul IceBridge John Sonntag, omul care a făcut fotografia. “Nu-mi amintesc să fi văzut ceva asemănător altundeva.”
[Oamenii de știință încep să clarifice una dintre cele mai mari controverse din știința climatologică]
NASA a postat o fotografie a misterioaselor găuri de gheață ca Puzzler-ul de aprilie 2018, un concurs lunar în care NASA cere audienței să descrie un obiect misterios fotografiat.
“Provocarea voastră”, afirmă regulile de concurs, “este să folosiți secțiunea de comentarii pentru a ne spune la ce ne uităm și de ce este interesant acest loc.”
Competitorii au venit cu o gamă de răspunsuri: Găurile ar putea fi rămășițe de meteoriți sau poate lacuri sărate uscate, au zis unii.
Nimeni nu a ghicit “intrarea în fortăreața solitudinii” sau extratereștri, sau au sugerat că erau versiuni în ansamblu a cercurilor din lanuri, deși cineva a ghicit că agenția spațială a postat o fotografie “a ceva din spațiu”.
Sonntag a făcut fotografia pe 14 aprilie în timp ce Operațiunea IceBridge zbura cu un avion de cercetare P-3 asupra unei zone din Marea Beaufort pe care cercetătorii n-au explorat-o în detaliu din 2013.
Ei știu că gheața e, precum a zis geofizicianul Don Perovich pentru NASA, “cel mai probabil subțire, moale și oarecum pliabilă.”
Asta înseamnă că găurile se pot produce în mod natural, atunci când corpuri de apă mai calde “își fac cunoscută prezența în zona respectivă”, topind gheața, a spus pentru NASA Chris Shuman, glaciolog la Centrul de Zbor Spațial Goddard.
Sau poate că focile au profitat de gheața moale pentru a roade găuri de aer ce le-ar permite să iasă la suprafață și să respire acolo unde găurile în gheață nu se produc de obicei.
Focile din zonă nu au putut fi contactate pentru comentarii, dar Walt Meier, cercetător la Centrul Național de Date a Zăpezii și Gheții, a spus pentru Mirror că trăsăturile înconjurătoare, zonele mai deschise de gheață în jurul găurilor, “se pot datora valurilor de apă produse atunci când focile ies la suprafață.”
Sonntag și camera sa nu sunt străini fenomenelor înghețate bizare. Este cercetător pentru NASA și desemnat Operațiunii IceBridge. Este de asemenea cel care a fotografiat o crăpătură într-una din cele mai mari calote glaciare ce a dat daștere la un iceberg de mărimea Delaware.
Deci a văzut multă gheață și a făcut multe fotografii fenomenelor glaciare rar întâlnite.
Toate au fost explicabile – până acum.