X

Mai vin și vești bune: 556 persoane botezate în Congo în două zile!

Orthodox Christianity | 556 baptized in Congo in two days
de null

Kolwezi, Republica Democrată Congo, 17 ianuarie 2018


Photo: Romfea.gr
Foto: Romfea. gr
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un alt botez în masă a fost sărbătorit în metropola Katanga (Congo), în orașul Kolwezi, aduncând la Trupul lui Hristos, în Sfânta Biserică Ortodoxă, 556 de oameni.

Photo: Romfea.gr
Foro: Romfea.gr

Pe durata a două zile de sărbători publice oficiale, toți catehumenii din localitatea Kolwezi din sudul țării, aproape de granița cu Zambia dar și cei din localitățile învecinate, împreună cu Eminența Sa Metropolitană Meletie de Katanga dar și alături de numeroși membrii ai clerului s-au adunat în Biserica Sf. Gheorghe, unde ierarhul a ținut slujba botezului pentru toți catehumenii care s-au spovedit și au primit binecuvântarea Sfintei Taine a Botezului.

Photo: Romfea.gr
Foto: Romfea.gr

Cei care erau deja căsătoriți au primit de asemenea binecuvântarea să se cunune în parohiile lor.

Photo: Romfea.gr
Foto: Romfea.gr
Photo: Romfea.gr
Foto: Romfea.gr

Toate persoanele care s-au botezat au primit instrucțiuni despre cum să înceapă viața întru Hristos după care s-au întors acasă.

Foto: Romfea.gr
Foto: Romfea.gr

Un total de 556 catehumeni au fost botezați în cele două zile de sărbătoare, în principal în Kolwezi dar și în parohiile mai îndepărtate.

Orașul Kolwezi a fost binecuvântat de vizita în Africa a Preafericitului Theodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și Africii în februarie, care a vizitat, în Republica Democrată Congo, Spitalul Sfinții Mucenici Cosma și Damian, administrat de Biserică, pentru a-și da binecuvântarea pentru recent construita aripă a spitalului.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button