X

Mai vin și vești bune: 556 persoane botezate în Congo în două zile!

Orthodox Christianity | 556 baptized in Congo in two days

Kolwezi, Republica Democrată Congo, 17 ianuarie 2018


Photo: Romfea.gr
Foto: Romfea.gr

Un alt botez în masă a fost sărbătorit în metropola Katanga (Congo), în orașul Kolwezi, aduncând la Trupul lui Hristos, în Sfânta Biserică Ortodoxă, 556 de oameni.

Photo: Romfea.gr
Foro: Romfea.gr

Pe durata a două zile de sărbători publice oficiale, toți catehumenii din localitatea Kolwezi din sudul țării, aproape de granița cu Zambia dar și cei din localitățile învecinate, împreună cu Eminența Sa Metropolitană Meletie de Katanga dar și alături de numeroși membrii ai clerului s-au adunat în Biserica Sf. Gheorghe, unde ierarhul a ținut slujba botezului pentru toți catehumenii care s-au spovedit și au primit binecuvântarea Sfintei Taine a Botezului.

Photo: Romfea.gr
Foto: Romfea.gr

Cei care erau deja căsătoriți au primit de asemenea binecuvântarea să se cunune în parohiile lor.

Photo: Romfea.gr
Foto: Romfea.gr
Photo: Romfea.gr
Foto: Romfea.gr

Toate persoanele care s-au botezat au primit instrucțiuni despre cum să înceapă viața întru Hristos după care s-au întors acasă.

Foto: Romfea.gr
Foto: Romfea.gr

Un total de 556 catehumeni au fost botezați în cele două zile de sărbătoare, în principal în Kolwezi dar și în parohiile mai îndepărtate.

Orașul Kolwezi a fost binecuvântat de vizita în Africa a Preafericitului Theodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și Africii în februarie, care a vizitat, în Republica Democrată Congo, Spitalul Sfinții Mucenici Cosma și Damian, administrat de Biserică, pentru a-și da binecuvântarea pentru recent construita aripă a spitalului.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.