X

JAFURILE din Sineşti. Şeful IPJ Ialomiţa şi alţi opt poliţişti sunt CERCETAȚI

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cutremur în IPJ Ialomiţa. Poliţia Română anunţă că în urma cazurilor „jaf la drumul mare” de la Sineşti a fost propusă de MAI declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful IPJ Ialomiţa, comisarul Cristian Ivan şi de alţi opt poliţişti din cadrul Inspectoratului.

Printre aceşti poliţiştii se află cei doi adjuncţi ai inspectorului şef al I.P.J Ialomiţa (comisarul şef Sorin Cricu şi comisarul şef Iulian Tudorache) dar şi şeful Serviciului de Ordine Publică, şeful Serviciului Investigaţii Criminale, şeful Poliţiei municipiului Urziceni şi adjunctul acestuia, şeful biroului investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Urziceni şi şeful Postului de Poliţie Sineşti.

Decizia a fost luată după un control declanşat în urma unor informaţii apărute pe Facebook conform cărora, în zona Sineşti, cei opresc maşina prin vreo parcare sunt atacaţi la drumul mare şi că poliţiştii din zonă nu prea fac mare lucru ca să combată fenomenul.

Raportul de control a evidenţiat existenţa unor deficienţe la nivelul activităţii manageriale, inclusiv în ceea ce priveşte documentele de planificare a muncii.

Concret, printre altele, la control s-a descoperit o dezordine de nedescris în acte, planurile de activitate de la un la altul erau întocmite prin metoda copy/paste şi, mai grav, unele sesizări la Serviciul 112 nu au fost urmate de verificări menite a clarifica caracterul real al faptelor semnalate.

În plus, “nu au fost respectate prevederile legale în ceea ce priveşte activitatea de patrulare efectuată de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Sineşti (întocmirea unei planificări, stabilirea itinerariului de patrulare, analiza prealabilă a evenimentelor prin care aceasta a fost stabilită)”, se mai arată în raport.

Şefii Inspectoratului au fost inerţi

În plus, cu toate că tâlharii par organizaţi în bande, cei din conducerea inspectoratului nu au repartizat departamentului specializat aceste cazuri.

“Deşi majoritatea faptelor comise au avut ca moduri de operare <<înţepatul anvelopelor în vederea distragerii atenţiei>> şi << profitarea de portiere neasigurate>>, nu a fost analizată posibilitatea preluării anumitor dosare de structurile specializate de investigaţii criminale. De asemenea, nu au fost iniţiate acţiuni preventive cu efective mărite, gestionarea situaţiei operative fiind realizată doar de poliţiştii din localitate”, se subliniază în document

Oricum, la nivelul I.G.P.R. a fost întocmit un plan de măsuri pentru prevenirea şi combaterea de astfel de tâlhării la drumul mare pe raza judeţelor Ialomiţa, Buzău şi Ilfov, prin implicarea poliţiştilor din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, poliţie rutieră, acţiuni speciale şi analiza informaţiilor.

Victimă: Poliţiştii mi-au spus că am avut noroc

Totul a început după ce un bărbat a povestit pe Facebook, postarea devenind virală, că a fost la un pas să fie jefuit de mai mulţi indivizi în apropierea pădurii Sineşti. Mihai Răzvan Moraru se întorcea din minivacanţa de 1 Mai şi a oprit într-o parcare pentru a se dezmorţi. Numai că acolo pândeau mai mulţi tâlhari.

Bărbatul a simţit că ceva nu este în regulă şi a reuşit să demareze în trombă, deşi hoţii au apucat să-i înţepe o roată. A sunat la 112 şi a reuşit să ajungă până la o benzinărie din Voluntari, unde a fost găsit de poliţiştii care plecaseră în căutarea sa.

Poliţiştii ştiau despre tâlhăriile din zonă, dar au spus că nu pot face nimic, pentru că sunt depăşiţi de situaţie.

„A apărut şi poliţia care mă căuta. Mi-au spus că am avut noroc, pentru că alţii, în zilele trecute, nu au fost la fel de norocoşi. Au fost bătuţi, jefuiţi. Băi, în ce ţară trăim? I-am întrebat pe poliţişti de ce nu se face ceva, dacă tot ştiu situaţia. Mi-au spus că patrulează pe zonă două maşini zi şi noapte, dar sunt depăşiţi. Sunt doar 40% din câţi ar trebui să fie. Şi de la centru nu se face nimic, chiar dacă se ştie situaţia. S-a cerut patrularea jandarmeriei, dar mah ăştia sunt mai ocupaţi cu paza lui Dragnea la DNA şi nu pot participa“, a mai povestit victima pe Facebook.

 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button