X

Mugur Isarescu zice ca se retrage de la conducerea BNR in 2019. Sa-l credem? Cine ii va lua locul?

de null
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat luni, 7 mai, într-o conferinţă de presă, că de la anul nu va mai ocupa această funcţie.În 2019, Isărescu împlineşte 70 de ani. Mandatul de la BNR expiră în luna mai a anului viitor.Întrebat de jurnalişti dacă va mai fi guvernator începând din luna mai 2019, când îi expiră mandatul, Mugur Isărescu a răspuns în glumă „Nu mai pot, am 70 de ani”, după care a precizat că întrebarea respectivă „nu este, acum, de actualitate”, mai importantă fiind credibilitatea băncii centrale.

„Nu mai pot, am 70 de ani… Această întrebare nu este, acum, de actualitate. De actualitate este credibilitatea Băncii Naţionale, ca instituţie”, a declarat Mugur Isărescu, în cadrul unui briefing de presă care a urmat după şedinţa de politică monetară a conducerii BNR.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După briefing, în cadru informal, Mugur Isărescu a fost întrebat şi care ar fi profilul persoanei care i-ar putea succeda în poziţia de guvernator şi a răspuns, tot în glumă, „să aibă 70 de ani, 28 de ani de experienţă…” (el are 28 de ani de când este guvernatorul Băncii Naţionale, cu excepţia unui an în care a fost premier).

Banca Naţională a României (BNR) a decis luni majorarea dobânzii-cheie de politică monetară, de la 2,25% la 2,5%, majorarea facilităţii de depzit acordată băncilor comerciale, de la 1,25% la 1,5%, şi majorarea facilităţii de creditare de la 3,25% la 3,5%.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Important acum este sa se discute despre persoana care il va înlocui. Doar bunul Dumnezeu si istoria il mai pot judeca de acum pe acest individ.

  2. Nici macar 70? Si eu care aveam impresia ca-i “sufla in ceafa” lui Adrian Vasilescu… De unde si vorba “banii n-aduc tineretea”. Nici banii, nici demnitatile…

  3. Dar daca se retrage pentru ca stie ce va urma…face parte din “elite” si probabil are acces cat de cat la informatii pe care noi nu le stim.

  4. nu duce pe nimeni cu presul. BNR nu e banca nationala din moment ce se imprumuta din afara ca sa mentina statutul de colonie al tarii. BNR e sucursala a centrului de comanda monetara evreiasca de la washington.
    Cata vreme banca nationala are ca obiectv principal stabilitatea cursului valutar, inseamna ca e obligata sa faca imrumuturi straine si sa nu emita moneda nationala in caz de necesitate. Banca NENATIONALA a Romaniei are pregatit planul adoptarii Euro si defiintara leilor, asta e nenorocirea…

  5. taticul colonizarii Romaniei, Iuda cel cu punga de galbeni care a pus Romania e cruce prin indatorarea poporului si distrugerea economiei lasate de Ceausescu. Azi toate sunt ale strainilor, doar aerul mai e deocamdata gratis dar si ala murdar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button