Câteva mii de oameni au mărşăluit sâmbătă pe străzile Parisului pentru a protesta împotriva preşedintelui Emmanuel Macron şi a politicilor sale, înaintea împlinirii primului an de la preluarea mandatului de şef al statului, informează dpa.
https://ro.sputnik.md/International/20180505/18992626/paris-astiune-anti-macron-dezordini.html
Comisia Europeană a adoptat, recent, un regulamanet prin care companiile care vând produse de calitate diferită, în funcție de țară, pot fi amendate cu până la 4% din cifra de afaceri. Parlamentul European, organismul care a și sesizat inițial dublul standard aplicat de unele companii, plusează și propune ca oamenii care au cumpărat alimente inferioare calitativ să fie despăgubiți.
http://www.capital.ro/romanii-vor-primi-bani-daca-li-se-vand-produse-de-calitate-inferi.html
Un medic veterinar din Iași a murit în condiții suspecte, la doar 27 de ani, din cauza unei boli pe care a contactat-o după ce a muncit la o fermă de porci din Danemarca.
http://evz.ro/caz-socant-iasi-medic.html
Vasile Bănescu a scos în evidență faptul că nu trebuie asociată identitatea Coaliției pentru Familie cu cea a Bisericii Ortodoxe Române sau cu a oricărui alt cult religios. Vasile Bănescu a spus că Biserica sprijină „familia naturală, și nu «tradițională», așa cum este ea numită, pentru că familia tradițională, străveche, nu mai există. Există însă familia naturală, formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie”. De asemenea, în chestiunea educației sexuale a afirmat că „Biserica Ortodoxă Română este de acord, la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viață sexuală prea timpuriu și dezordonată”. La conferință s-a luat în calcul implementarea educației sexuale în școli. În acest sens, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române își dorește să rămână doar la nivel de ipoteză „pentru că, repet, copilul are nevoie de Educație cu majusculă, și nu de educație sexuală intensivă”.
Interviu cu Dalai Lama, realizat de doi călugări români. Emisiunea Pulsul Zilei de la TVR1 a difuzat un interviu în exclusivitate cu liderul spiritual al budiștilor tibetani, realizat de doi călugări români – Irinel Bârle (călugăr creștin) și Marcel Dediu (călugăr budist)
Ministrului Mediului a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Prefectura Arad, că luni va trimite Corpul de Control, precum şi Garda Naţională de Mediu la Arad, care vor face verificări după ce pe străzile oraşului s-au adunat grămezi de gunoaie, dar şi în mai multe localităţi din judeţ.
Angajaţii CFR SA au colectat peste 500.000 de kilograme de deşeuri menajere în cadrul campaniei ‘O cale ferată curată’ desfăşurată anual pe întreaga reţea feroviară, au anunţat reprezentanţii CFR SA într-o postare pe pagina de Facebook a companiei.
Pac-Man ne ajută să nu ne prăbuşim de pe marginea planetei, cel puţin asta cred adepţii teoriei Pământului-plat. Recent, peste 200 de persoane adepte ale teoriei Pământului-plat s-au adunat în cadrul unei convenţii din Marea Britanie. ‘Efectul Pac-Man’ poate rezolva cea mai mare problemă a teoriei Pământului-plat: De ce nu există niciun zid sau o margine atunci când călătorim în jurul lumii, se întreabă muzicianul Darren Nesbit. ‘Ştim că o călătorie de la est la vest continuă este reală’, afirmă el. ‘O posibilitate logică pentru cei cu mintea cu adevărat deschisă este că spaţiul-timp se învârte în jurul planetei şi astfel obţinem un efect Pac-Man’, adaugă el. ‘Oamenii se trezesc’, a declarat organizatorul evenimentului, Gary John. ‘Este un interes major în teoriile Pământului-plat şi o neîncredere crescută în guverne’, a adăugat el.
Jeff Bezos, fondatorul și Directorul companiei Amazon, a împărtășit recent părerea lui cu privire la creierul uman – aceea că folosește de 1,5 ori mai multe resurse de energie decât restul corpului. Sam Wang, neurolog la Princeton University și co-autor al cărții ‘Welcome To Your Brain’, a spus că în realitate, mai exact, corpul consumă cam 70 de wați de energie, pe când creierul doar 15. Așadar, creierul consumă puțin mai mult de 20% din energie.
https://playtech.ro/2018/jeff-bezos-parere-creier-uman/
O nouă companie chineză se pregăteşte să devină un gigant al lumii şi să se extindă masiv inclusiv în Europa. Xiaomi, producător de smartphone-uri şi dispozitive conectate a renăscut din propria cenuşă şi se încălzeşte pe margine pentru ceea ce ar putea deveni cea mai mare listare la bursă a unei companii de tehnologie din China din ultimii 4 ani. Compania a anunţat că în curând, produsele sale vor fi disponibile în Anglia. Primii parteneri confirmaţi sunt Three UK, operatorul Telecom care aparţine conglomeratului CK Hutchison Holdings din Hong Kong şi lanţului de magazine A.S.Watson.
http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/xiaomi-vine-oficial-in-europa-si-marea-britanie-17180220/
(Propagandă la implantul cu microcip pe RT) ‘Lucrul diavolului’ sau augmentare umană? Iată un alt biohacker, un tânăr de 20 de ani, care îşi introduce un implant cu microcip în mână, ce îl va ajuta să-şi controleze telefonul sau să descuie uşi. ‘Sunt puţin cam neliniştit’, Tyler râde, ‘nu e un ac mic’ a spus tânărul pe cale să devină un biohacker în toată regula. Biohackerii, adică cei care îşi modifică trupul adăugând diverse tehnologii prin care obţin noi abilităţi, mai sunt cunoscuţi sub denumirea de ‘grinders’ (şlefuitori) sau ‘transhumanişti’ şi se estimează că în lume ar fi aproximativ 10 mii de ‘grinders’. Tyler a călătorit la Londra pentru a primi implantul său cu cip, care funcţionează ca etichetă NFC (RFID), de la Amal Graafstra, unul dintre pionierii mişcării de biohacking şi Director Executiv al ‘Dangerous Things’ (Lucruri Periculoase), un magazin online care oferă ‘gadgeturi personalizate pentru biohackeri cu discernământ’.
https://www.rt.com/news/425921-biohack-body-implant-chip/
(Tehnologia de recunoaştere facială nu este suficient de precisă). Poliţiştii britanici din Țara Galilor de Sud, Regatul Unit, au identificat în mod greşit mii de persoane ca fiind ‘pozitiv infractor’. Forţele de poliţie galeze apără folosirea tehnologiei de recunoaştere facială după ce s-a descoperit că peste două mii de persoane din Cardiff au fost identificate, prin această tehnologie, în mod greşit ca fiind ‘pozitiv infractor’ la finala campionatului de fotbal Liga Campionilor 2017. Poliţia din Țara Galilor de Sud a recunoscut că ‘niciun sistem de recunoaştere facială nu este 100% corect’ dar a declarat că această tehnologie a dus la mai mult de 450 de arestări de la introducerea sa şi a precizat că nimeni dintre cei identificaţi în mod eronat ca ‘pozitiv infractor’ nu a fost arestat.
Pentagonul a anunţat că lansează o nouă unitate navală si că va reactiva A Doua Flotă a SUA pentru a intensifica prezenţa NATO în Oceanul Atlantic, drept răspuns la ameninţarea Rusiei, scrie The Guardian.
Israelul s-a retras vineri din cursa împotriva Germaniei şi Belgiei pentru două locuri în Consiliul de Securitate al ONU în perioada 2019-2020, scrie Reuters. Adunarea Generală a ONU va vota luna viitoare privind cinci membri noi pentru un mandat doi ani care va începe pe 1 ianuarie 2019. Israelul, Germania şi Belgia concurau pentru două locuri alocate Grupului statelor occidentale şi al altora state.
Primul general homosexual din Israel. Sharon Afek, responsabilul departamentului juridic al armatei israeliene, a fost promovat la rangul de general, devenind astfel primul general homosexual din istoria Zahal. Generalul de brigada Sharon Afek, care a condus procedurile judiciare ale lui Elor Azaria și Ofek Buchris, a fost recomandat ministrului Apărării, Avigdor Lieberman, de către șeful Statului Major, Gadi Eizenkot.
Mormântul lui Iosif din Șhem (Nablus), Cisiordania, este, probabil, unul dintre cele mai importante locuri istorice ale poporul evreu, el aflându-se însă într-un loc foarte dificil și periculos de accesat, îngrijit și păzit. Mormântul lui Iosif se află în inima localității palestiniene Șhem (Nablus) din Cisiordania, localitate aflată sub controlul Autorității Palestiniene. Consiliul Regional Șomron, care asigură intrări permanente pe site în beneficiul tuturor cetățenilor statului Israel, a prezentat în mod repetat situația dificilă a locului. Dată fiind această situație, în urmă cu câteva zile, consiliul, împreună cu conducerea Mormântului lui Iosif și a locurilor sfinte din Șomron, a organizat cu ajutorul armatei israeliene, renovarea rapidă a mormântului, în toiul nopții.
Aproximativ 7.000 de palestinieni participă la un nou protest în cadrul ‘Marşului întoarcerii’, organizat de mişcarea islamistă Hamas pentru încurajarea revenirii refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian. În cursul protestelor, unii palestinieni au atacat cu pietre drone israeliene care zburau la joasă altitudine, două aparate fiind doborâte. Autorităţile israeliene au confirmat doborârea a două drone, de tip Phantom 3 şi Matrice.
Sâmbătă, 5 Mai, s-au desfăşurat confruntări violente între forţele armatei naţionale din Yemen şi miliţia Houthi pe mai multe fronturi din provincia nordică Saada, Yemen. Armata naţională din Yemen a fost sprijinită în aceste confruntări de către Coaliţia Arabă cu avioane de luptă, elicoptere Apache şi artilerie. Surse militare din Yemen au confirmat pentru Al Arabiya că cele mai violente confruntări au avut loc la est de provincia Saada.
Înalta Curte de Justiţie din Regatul Unit a aprobat apelul făcut de către grupuri de activişti care luptă pentru interzicerea exportului de armament de către guvernul britanic către Coaliţia arabă, condusă de Arabia Saudită, care foloseşte armamentul cumpărat de la britanici în războiul din Yemen, sprijinind armata naţională din Yemen împotriva miliţiei Houthi, susţinută de Iran. Activiştii au atacat pe cale legală regulamentul care permite guvernului britanic să exporte armament către Arabia Saudită, considerând că folosirea armamentului britanic în războiul din Yemen este profund imoral. Peste 10.000 de persoane au fost ucise în Yemen, de când Coaliţia arabă, condusă de Arabia Saudită, a lansat campania de restabilire a guvernului yemenit, recunoscut la nivel internațional, şi a efectuat mii de raiduri aeriene împotriva miliţiei Houthi, aliată a Iranului, care controlează o mare parte din nordul Yemenului, inclusiv capitala, Sana’a. Potrivit organizaţiei Avaaz, valoarea exporturilor de arme britanice către Arabia Saudită se ridica la 1,22 miliarde de euro numai în primul semestru din 2017.
https://www.aljazeera.com/news/2018/05/uk-court-appeal-arms-sales-saudi-arabia-180504204952172.html
Donald Trump le-a promis americanilor că administraţia sa le va proteja dreptul de a deţine şi de a purta arme.
Agenţia de Securitate Naţională (NSA) a SUA a colectat peste 534 de milioane de înregistrări telefonice interne în 2017, conform unui raport guvernamental făcut public vineri, informează dpa. Agenţia s-a folosit de puterile sale pentru a colecta metadate de la apeluri telefonice şi mesaje text interne, conform raportului biroului directorului Serviciilor Naţionale de Informaţii.
Acţiunile Apple au atins vineri un nivel record după ce miliardarul american Warren Buffett a spus la postul de televiziune CNBC că pe parcursul primului trimestru şi-a majorat participaţia la producătorul iPhone cu 75 de milioane de acţiuni, transmite Bloomberg.
Departamentul american pentru Securitate Internă (DHS) a anunţat astăzi că numărul persoanelor reţinute pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei dinspre Mexic a crescut de trei ori în aprilie 2018 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, transmite AFP.
Peste 10.000 de migranţi care au ajuns în Grecia în ultimii doi ani, în general cu speranţa de a merge mai departe în vestul Europei, au fost repatriaţi voluntar în ţările lor de origine, în majoritate în Pakistan, Irak şi Afganistan, a anunţat vineri Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), potrivit AFP.
Profitând de depenalizarea iminentă a canabisului în Canada, o firmă şi o universitate canadiană au lansat: prima bere din lume parfumată cu acest drog uşor, ceea ce-i garantează un succes rapid, notează sâmbătă AFP. Province Brands of Canada a primit o subvenţie de 300.000 de dolari canadieni (195.218 de euro) de la provincia Ontario (centrul ţării) pentru a crea o băutură ‘ameţitoare’ dar care să fie mai puţin periculoasă decât alcoolul, potrivit afirmaţiilor companiei cu sediu la Toronto.
https://www.agerpres.ro/zig-zag/2018/05/05/un-start-up-canadian-a-creat-prima-bere-cu-canabis–102695
http://evz.ro/ungaria-karl-marx-ue.html
.
Romania, carne de tun ..
http://evz.ro/dumitru-iliescu-amanunte-csat.html
.
http://evz.ro/turcia-razboi-armata-obiectiv.html
Romania legata fedeles ..
http://evz.ro/maior-coldea-transformat-csm.html
gura pacatosului ..
http://evz.ro/basescu-statul-mafiot.html
El nu stia nimic ..
ALTE VREMURI …
http://evz.ro/sfantul-zilei-minunea-de-pe-cer.html