X

Dumnezeu i-a dat zile de pocăință, dar la 104 ani vrea să se sinucidă asistat

de null

La 104 ani isi face ultimul cadou. Merge in Elvetia ca sa se sinucida asistat: Nu sunt fericit. Vreau sa mor (Video)La 104 ani, cel mai varstnic om de stiinta din Australia, David Goodall, isi face un ultim cadou.  Dupa ani de asteptari, in sfarsit poate merge in Elvetia. Dar nu pentru a admira muntii si a respira aerul curat, ci pentru a muri.

“Nu sunt fericit. Vreau sa mor… Nu e ceva trist in mod special, trist e faptul ca nu mi se permite!”, a declarat el pentru ABC, chiar in ziua in care a implinit 104 ani. Dorinta sa, aceea de a muri, e insa pe cale sa se indeplineasca.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In Australia, eutanasia e ilegala, aminteste CNN. Doar in statul Victoria sinuciderea asistata ar putea fi legalizata de la jumatatea lui 2019.

In sapte state americane e legiferata cate o forma de sinucidere asistata, la fel si in tari ca Japonia, Belgia si Elvetia. E motivul pentru care David Goodall va zbura multi kilometri, pentru a iesi din granitele tarii sale si a beneficia de ceea ce considera el ca e “dreptul sau” de om in etate, care si-a platit datoriile fata de societate.

“Cred ca orice adult rational ar trebui sa aiba acces la medicamente care sa-i ofere o moarte linistita si sigura”, spune ecologistul si botanistul.

“Oricum nu mai am foarte mult timp”, mai spune el. Goodall nu sufera de nicio boala terminala, insa sanatatea lui se deterioreaza. Recent, a cazut in casa si a ramas pe podea timp de doua zile, pana l-a gasit menajera.
Goodall, care s-a nascut cu cateva luni inainte de Primul Razboi Mondial, a fost profesor respectat atat in Australia natala, cat si in Marea Britanie sau SUA. Nici dupa ce s-a pensionat, in 1979, nu a stat degeaba. A continuat o vreme sa lucreze la universitate si juca teatru impreuna cu o echipa de amatori.

Insa trecerea anilor il face din ce in ce mai nefericit. “Regret profund faptul ca am ajuns la aceasta varsta”, spune el. De altfel, a si incercat sa se sinucida recent, dar s-a trezit la spital.

De 20 de ani face parte dintr-o organizatie care militeaza pentru dreptul la sinucidere asistata, Exit International. “Daca cineva alege sa se sinucida, atunci nu cred ca ar trebui sa se amestece cineva” – asa gandesc Goodall si multi altii ca el.

Pentru ca Goodall sa poata sa-si implineasca aceasta dorinta, pe GoFundMe a fost creat un cont unde s-au putut face donatii. S-au strans 20.000 de dolari, bani cu care barbatul va merge intai, pentru cateva zile, in Franta, dupa care in Elvetia. Va muri pe 10 mai.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button