X

Tehnologia 5G – riscuri pentru sănătate

Image: Citizens protest against 5G technology installation and its health hazards

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cetățenii protestează împotriva instalării tehnologiei 5G și a riscurilor pentru sănătate pe care aceasta le ridică

Autor: Edsel Cook, 2 mai 2018

Conform articolului apărut în GreenMedInfo.com, fiind preocupați de efectele secundare necunoscute ale tehnologiei 5G, oamenii cer oficialităților lor locale să se uite bine și cu atenție asupra riscurilor pentru sănătate generate de viitoarea rețea de comunicații fără fir.

Termenul ”5G” este prescurtarea de la ”sisteme wireless de generație 5”. Până la de 100 de ori mai rapide decât predecesoarele 4G, ele promit că vor supra-maximiza viteza smartphone-urilor și a altor dispozitive fără fir. Aceste rețele vor începe să intre în acțiune în 2018 și se așteaptă să devină disponibile pe scară largă în 2020.

Noua tehnologie 5G utilizează atât frecvențe joase, cât și frecvențe în bandă largă. Acestea din urmă sunt formate, în cea mai mare parte, din unde milimetrice (MMW), un tip de radiații electromagnetice (EM) care va fi utilizat de noua rețea pentru a trimite și primi cantități masive de date la viteze fulgerătoare.

Telefoanele mobile trimit și primesc date din turnurile de comunicații din apropiere, sub formă de frecvențe radio. Expunerea puternică la această radiație a fost legată de toate tipurile de afecțiuni medicale. Numeroase studii au arătat riscuri crescute de cancer, boli cardiace și tulburări de somn. (A se vedea și articolul: Radiațiile telefonului mobil – telefonul mobil este cel care vă distruge sperma?)

MMW-urile pot ajunge numai la distanțe scurte și poate fi dificil să treacă prin materiale solide. Pentru a fi eficientă, o rețea 5G va avea nevoie de mai multe antene, cu estimări de cel puțin o antenă pentru fiecare 10-12 case în zonele urbane.

Rețelele 5G vor utiliza, de asemenea, tehnologia MIMO (mai multe intrări cu mai multe ieșiri), un sistem wireless care utilizează mai multe emițătoare în locul unuia singur. Cu cât sunt mai multe emițătoare, cu atât mai multe date pot fi trimise și primite de către un sistem MIMO în orice moment.

Tehnologia este deja utilizată de mai multe turnuri de comunicații 4G. Aceste exemple timpurii folosesc patru până la opt antene. În comparație, sistemele MIMO pentru turnurile 5G ar putea avea nevoie de până la 100 de antene per turn.

Capacitatea mai mare va necesita mai multe transmisiuni, ceea ce înseamnă o doză mai mare de radiație EM. Această creștere a expunerii la EM va crește riscurile pentru sănătate.

Multe studii avertizează asupra riscurilor pentru sănătate ale radiației MMW din tehnologia 5G

Multe studii științifice au descoperit legături între frecvențele MMW și diferitele efecte negative asupra sănătății umane. Potrivit unui studiu israelian, canalele de transpirație umană acționează ca o serie de antene mici în formă de helix atunci când sunt expuse la MMW-uri. Aceasta înseamnă că pielea nu doar absoarbe radiația EM, dar și amplifică de asemenea efectul MMW.

Pentru a face lucrurile mai rele, un studiu separat privind MMW-urile a raportat că pielea absoarbe mai mult de 90% din puterea transmisă de unde. Experții sunt îngrijorați că va exista o creștere a cazurilor de cancer de piele și boli de piele în zonele cu acoperire 5G.

Pielea nu este singura parte a corpului nostru în pericol. Un studiu rusesc realizat în 2002 a expus șoareci de laborator la radiații EM la aceeași frecvență ca și undele MMW. Cercetătorii au raportat că sistemul imunitar al animalelor a fost puternic slăbit.

Un experiment mult mai timpuriu datând din 1992 a constatat că MMW-urile ar putea afecta negativ ritmul cardiac al șobolanilor. Un efort similar care a folosit broaște a produs rezultate similare; animalele au dezvoltat rate sau ritmuri anormale ale bătăilor cardiace.

Studii separate poloneze și japoneze au constatat că MMW ar putea afecta și ochii. Studiul anterior a spus că expunerea de nivel scăzut a provocat debutul cataractei la ochii șobolanilor, în timp ce acestea din urmă au aflat că MMW pot provoca diferite leziuni termice organelor.

Cercetătorii și profesioniștii din domeniul sănătății împărtășesc preocupările cetățenilor cu privire la riscurile pentru sănătate, pe care le ridică rețelele wireless 5G. Mai mult de 180 de experți au solicitat să se amâne tehnologia 5G, până când aceasta ar putea fi evaluată de cercetători independenți.

Fiți conștienți de pericolele radiațiilor electromagnetice, vizitând EMF.news.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Din nou slugile anti-Hristului ne-au dat pe mâna diavolului !

    Azi 20 iuniel 2019 jos
    Este anunțul anului pentru toți cei care au telefon mobil. Tocmai s-a luat decizia!
    Autor: Radu Andone 20 iunie 2019
    În ședința de Guvern de joi a fost luată o măsură care îi vizează pe toți care au telefon mobil. Este vorba de adoptarea unei strategii
    Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, anunţă că s-a adoptat în şedinţa de Guvern de joi, 20 iunie, Strategia 5G a Romaniei

    Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, anunţă că s-a adoptat în şedinţa de Guvern de joi, 20 iunie, Strategia 5G a Romaniei. „Acest act important defineste parametrii si liniile directoare ale Guvernului Romaniei de inglobare a noilor tehnologii de comunicatii in economie si societate”, precizează Petrescu.

    „Noua generatie de tehnologie mobila, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generatiei 4G si va contribui in mod semnificativ la incluziune si cresterea productivitatii in economie.

    Romania se pozitioneaza astfel alaturi de statele ambitioase in dezvoltarea tehnologica, in conditiile unui cadru amplu stabilit de Uniunea Europeana pentru adoptarea si dezvoltarea serviciilor 5G, calendarul vizand lansarea comerciala a serviciilor 5G standardizate in Romania in 2020, simultan cu marile economii europene.

    Aceasta evolutie va confirma dinamica pozitiva accelerata a sectorului de comunicatii si tehnologia informației din Romania, va genera noi locuri de munca si dezvoltarea de noi ecosisteme antreprenoriale in domeniul digital”, scrie ministrul pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button