Anul în care religia va dispărea este mai aproape decât credem. Țările cu cel mai ridicat standard de viață se îndreaptă către ateism. Această schimbare atrage atenția asupra viitorului lumii, scrie huffingtonpost.com.
Un neuroendocrinolog pe nume Robert Sapolsky, profesor la Universitatea Stanford, a declarat că părerea lui este că „religia este asemănătoare unei boli mintale”. Omul de știință este un ateu declarat: „ Am fost crescut într-un mod religios până la vârsta de 13 ani. În anii adolescenței, unul dintre lucrurile definitorii pentru mine a fost să mă îndepărtez de orice credință”, a declarat neurologul, potrivit Indy100.
De ce Iisus, Arsenie Boca și alții tot apar în copaci, pietre și alte locuri. Pietre, copaci, garduri, râuri. De la icoane care plâng, până la chipul lui Arsenie Boca pe un sâmbure de caisă. Simpla explicație pentru care oamenii văd cele sfinte pe diferite obiecte este rezumată într-un singur cuvânt: pareidolie. Este un proces psihologic definit ca o iluzie sau o interpretare greșită. Pareidolia constă în perceperea unor stimuli externi – imagini sau sunete – interpretați ca obiecte familiare, cunoscute.
https://playtech.ro/2018/iisus-arsenie-boca-obiecte-chip-pareidolia/
Într-un video interviu cu Beniamin Netanyahu, prim ministrul Israelului, realizat de către postul american de ştiri CNN, jurnalistul de televiziune Chris Cuomo l-a întrebat pe Netanyahu, cerând un răspuns cu „da” sau „nu”, dacă este adevărat sau nu că Israel deţine arme şi capabilităţi atomice. După un răspunsul evaziv al lui Netanyahu, cum că oficialii din Israel ar fi spus că ei nu vor fi primii care vor introduce capabilităţi atomice în Orientul Mijlociu aşa că nu le-au introdus, Cuomo insistă în ideea că dacă dezvăluirile sunt atât de importante în Orientul Mijlociu, de ce Israel nu poate confirma oficial dacă deţine sau nu arme şi capabilităţi atomice, când majoritatea comunităţii internaţionale crede şi este sigură că Israel are capabilităţi şi armament atomic. Netanyahu răspunde sec: ‘Israel nu a ameninţat nicio ţară cu anihilarea’.
https://edition.cnn.com/videos/world/2018/05/01/benjamin-netanyahu-intv-newday.cnn
Premierul bulgar se revoltă împotriva standardelor duble la alimente: 100 de milioane de persoane din estul UE se simt ca aborigenii
http://www.capital.ro/premierul-bulgar-se-revolta-impotriva-standardelor-duble-la-alime.html
De ce nu vom avea vreodată sisteme de protecţie la metrou
http://www.capital.ro/de-ce-nu-vom-avea-vreodata-sisteme-de-protectie-de-la-metrou.html
Creştinii din Ierusalimul de Est, în Oraşul Vechi, sunt ameninţaţi de către evreii colonişti, constructori de locuinţe, printr-o agresivă achiziţie de proprietăţi. Conform liderilor creştini din Oraşul Vechi, din Ierusalimul de Est, preoţii sunt agresaţi verbal iar proprietăţile creştinilor sunt vandalizate. Tensiunile au crescut în acest an mai ales în sectorul de 1Km pătrat de-a lungul zidului antic al oraşului, zonă care include Biserica Sfântului Mormânt. Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului a declarat pentru ‘the Guardian’: „Astăzi, biserica se confruntă cu cea mai gravă amenințare din partea anumitor grupuri de coloniști. Coloniștii sunt persistenți în încercarea lor de a eroda prezența comunității creștine în Ierusalim. Aceste grupuri radicale de colonişti sunt foarte organizate. În ultimii ani, am asistat la profanarea și vandalizarea unui număr fără precedent de biserici și locuri sfințite și s-a primit un număr tot mai mare de rapoarte din partea preoților și credincioșilor locali care au fost atacați. Autoritățile din Ierusalim trec cu vederea acest tip de comportament şi îl lasă nepedepsit”.
David Goodall, un om de ştiinţă în vârstă de 104 ani, vrea să-şi pună capăt zilelor în Elveţia, o decizie care reaprind dezbaterile despre eutanasie în Australia, unde sinuciderea asistată este ilegală. David Goodall nu suferă de vreo boală terminală însă se declară nemulţumit de calitatea vieţii sale. „Regret profund că am ajuns la o vârstă aşa de înaintată”, a declarat ecologistul Goodall la postul de ştiri ABC, de ziua lui — „nu sunt fericit şi vreau să mor, nu este ceva trist în mod particular, trist este ca cineva să împiedice asta”.
Cardinalul australian George Pell, numărul trei în ierarhia Vaticanului, a fost trimis marţi în judecată, în legătură cu acuzaţii de agresiuni sexuale vechi, pe care le respinge categoric, relatează AFP.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a finalizat ancheta în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, caz în care Înalta Curte stabilise ca termen data de 1 mai
Unsprezece persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani au fost prinse de jandarmi cu droguri asupra lor în Mamaia şi Vama Veche, acestea având asupra lor zeci de grame de droguri, diverse pastile, un cântar şi folii din staniol.
Invazie pe plajele din apropiere de Barcelona. Valurile au adus pe țărm milioane de meduze otrăvitoare dintr-o specie numită Luptătorul Portughez. Specia este foarte periculoasă și contactul cu ea poate avea urmări dramatice, de la iritații puternice ale pielii la deces.
http://stiri.tvr.ro/invazie-de-meduze-otravitoare-pe-plajele-de-langa-barcelona_830738.html#view
Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel din lume, speră să obțină avizul Comisiei Europene pentru preluarea combinatului Ilva din Italia. Tranzacția ce s-ar putea semna la mii de kilometri distanță de România ar putea pune în pericol ultimul „bastion“ al siderurgiei românești – combinatul de la Galați. Pentru a disipa temerile oficialilor europeni cu privire la o eventuală concentrare pe piața de oțel, ArcelorMittal a acceptat să vândă mai multe active, printre care și oțelăria din România, dar și cele din Belgia, Cehia, Luxemburg, Macedonia, precum și câteva linii de producție din Italia.
https://www.newmoney.ro/arcelormittal-galati-combinat-siderurgic/
România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la incidenţa accidentelor fatale la locul de muncă, având o rată de 7,5 morţi la 100.000 de muncitori, cu mult peste celelalte state, potrivit datelor din 2015 publicate într-un raport al Eurostat. În 2015 au avut loc 3.497 de accidente fatale la locul de muncă, în Uniunea Europeană, aceasta reprezentând o rată de incidenţă standardizată de 2,4 accidente fatale la 100.000 de muncitori.
Suntem printre fruntaşii Europei în ceea ce priveşte numărul de ore lucrate, dar avem printre cele mai reduse lefuri de pe continent. Angajaţii din România, lucrează în medie, aproape 41 de ore pe săptămână. Ocupăm astfel, locul 9 în Uniunea Europeană în funcţie de numărul orelor lucrate. Cu toate acestea, românii au printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană – 565 de euro pe lună, în medie. Doar bulgarii câştigă mai puţin decât noi – aproape 460 de euro pe lună. Iar dacă ne uităm la statele vestice în care se lucrează mai puţin, vedem că salariile nete sunt mai mari. Angajaţii din Spania şi Italia câştigă în medie 1.700 de euro pe lună, iar cei din Franţa şi Germania peste 2.200 de euro.Fenomenul este explicat de specialişti prin faptul că românii muncesc mult, dar produc puţin. (Iar sunt umiliţi pe nedrept muncitorii români cu ‘statistici’ vestice, în viziunea occidentalilor sunt mai buni ‘migranţii’ ca forţă de muncă în România).
(Aşa că… se trece la propagandă — nu se găsesc muncitori români calificaţi, ar fi buni migranţii pentru ocuparea locurilor de muncă vacante din România)
România trece prin cea mai gravă criză de forţă de muncă din istoria recentă – analiză Keysfin. Să găseşti un angajat profesionist, care să ştie meserie, să aibă abilităţi de comunicare şi să lucreze eficient în echipă este o adevărată provocare pentru România.
(Românii oricum vor dispărea… că aşa vrea dracu’) Date oficiale: 3 milioane de români vor dispărea din statistici. România se golește și îmbătrânește, astfel că în 30 de ani, populaţia României va ajunge la nivelul anului 1950, arată Institutul Național de Statistica (INS).
http://diasporaazi.ro/date-oficiale-3-milioane-de-romani-vor-disparea-din-statistici/
(Sunt bune și locurile de muncă din Germania pentru ‘migranţi’) Numărul locurilor de muncă vacante în Germania a atins un nivel record în primul trimestru din 2018, se arată într-un raport publicat de Institutul pentru cercetarea forţei de muncă (IAB), datele subliniind soliditatea pieţei forţei de muncă, care va sprijini în continuare creşterea bazată pe consum a celei mai mari economii europene, transmite DPA.
Preşedintele Statelor Unite a extins până la 1 iunie scutirea de la plata taxelor vamale la importurile de oţel şi aluminiu pentru Uniunea Europeană, Canada şi Mexic, a anunţat luni seară Casa Albă, transmit Reuters şi DPA.
Principala centră nucleară din Belgia a fost închisă până la sfârșitul anului. Decizia a fost luată după o scurgere de apă radioactivă care a afectat o instalație de răcire a reactorului. Belgia dispune de șapte reactoare nucleare care produc 55% din energia necesară, dar centralele belgiene sunt printre cele mai vechi din Europa.
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat luni seară, că ţara sa deţine „dovezi concludente” legate de un program nuclear iranian secret cu scopul a se dezvolta un arsenal nuclear. „Proiectul nuclear iranian are toate cele cinci elemente ale unui program de arme nucleare”, a declarat prim-ministrul israelian, citat de Reuters.
Israelul va trimite echipe în Germania şi Franţa cu materialul detaliat despre eforturile depuse de Iran pentru realizarea armelor nucleare. Teheranul a dezvoltat un proiect militar care continuă, şi Acordul nuclear din 2015, negociat de Teheran cu marile puteri, se bazează numai pe minciuni – a spus Netanyahu.
Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a afirmat că acuzaţiile de luni ale premierului israelian Benjamin Netanyahu referitoare la Iran nu pun sub semnul întrebării respectarea de către Teheran a acordului din 2015 privind programul nuclear, transmite marţi AFP.
Iranul a luat în râs luni „pseudo-dezvăluirile” premierului israelian, Benjamin Netanyahu, care afirmase mai devreme că deţine „dovezi concludente” privind existenţa unui program nuclear secret iranian. Acuzaţiile lansate luni seară de premierul israelian Benjamin Netanyahu în legătură cu programul nuclear iranian sunt opera unui ”mincinos inveterat, în pană de idei”, a afirmat marţi Ministerul de Externe de la Teheran, într-un comunicat citat de AFP.
Doi arabi israelieni sunt judecaţi în Arabia Saudită pentru spionaj şi pregătirea unui atentat cu ocazia marelui pelerinaj musulman la Mecca, potrivit actului de acuzare şi ediţiei de luni a presei locale, relatează AFP.
Prinţul moştenitor saudit Mohamed bin Salman, a declarat liderilor din Israel că palestinienii ‘trebuie să accepte pacea sau să tacă’. Mohamed bin Salman a criticat aspru conducerea palestiniană în timpul unei întâlniri cu organizațiile evreiești americane din New York, luna trecută, pentru respingerea ofertelor de pace de către președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.
Primul Ministru al Japoniei, Shinzo Abe, a ajuns în Israel şi va merge direct în Ramallah, Cisiordania, pentru a se întâlni cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. Va cină acolo apoi se va caza la hotelul ‘Regele David’ din Ierusalim. A doua zi va vizita ‘Jericho Agro Industrial Park’,unde Japonia a investit bani în dezvoltarea unor instalaţii pentru alimentarea cu apă a palestinienilor, după care are programată vizita oficială a premierului Beniamin Netanyahu, cu care va discuta, printre altele, problema iraniană. Japonia este un partener comercial foarte important pentru Iran, pentru că japonezii cumpăra petrol şi gaze de la iranieni.
http://www.globes.co.il/en/article-japanese-prime-minister-due-in-israel-today-1001233859
Preşedintele american Donald Trump a denunţat din nou ”oribilul” acord în dosarul nuclear iranian, odată cu apropierea deciziei, foarte aşteptate, pe care o are de luat cu privire la acest text negociat de către predecesorul său Barack Obama, relatează AFP.
Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, a declarat, marţi, că documentele prezentate de Israel arată că Iranul a minţit în privinţa acordului nuclear, adăugând că Teheranul a căutat să-şi dezvolte programul nuclear, relatează Dpa International.
Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, marţi, că Statele Unite nu-şi vor retrage trupele din Siria până când pacea nu va fi instaurată pe întreg teritoriul ţării, relatează site-ul agenţiei Anadolu.
Acţiunile agresive ale unor state occidentale împotriva Siriei vor amplifica determinarea sirienilor de a-şi apăra suveranitatea, a declarat, luni, preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, relatează site-ul agenţiei Tass.
Parlamentul israelian a votat luni în favoarea unei legi care permite premierului şi ministrului apărării să decidă intrarea în război fără să reunească guvernul, pe fondul tensiunilor crescânde între Israel şi unii dintre vecinii săi, relatează AFP.
Iranul are capabilitatea tehnică de a îmbogăţi uraniu la un nivel mai mare decât putea înainte de semnarea unui acord internaţional, în 2015, privind programul nuclear iranian, a declarat la televiziunea de stat şeful Organizaţiei pentru energie atomică a Iranului, Ali Akbar Salehi, relatează luni agenţia Reuters.
Ghidul suprem iranian, ayatollaul Ali Khamenei, este în mod ”ferm” favorabil ca ţara să aibă relaţii cu lumea, a relatat luni site-ul său, în timp ce Washingtonul ameninţă că va părăsi un acord internaţional care a scos Iranul din izolarea sa internaţională, relatează AFP.
Camera Lorzilor din Marea Britanie a adoptat luni un amendament la proiectul de lege privind Brexit-ul ce dă parlamentului puterea de a împiedica guvernul să părăsească Uniunea Europeană în absenţa unui acord cu Bruxellesul, relatează AFP.
Fuziunile de tipul celor convenite de companii britanice precum J Sainsbury, GlaxoSmithKline şi Sky vor atinge un nivel record în 2018, datorită interesului mare al unor companii străine dar şi a eforturilor de consolidare pe piaţa locală înainte de Brexit, transmite Bloomberg.
Republica Dominicană a stabilit relaţii diplomatice cu China şi le-a întrerupt pe cele cu Taiwanul, a anunţat luni seară guvernul de la Santo Domingo, citat de AFP.
O platformă video chineză a cenzurat desenul animat britanic „Peppa Pig”, în timp ce publicaţii de stat au criticat „dependenţa” publicului tânăr, reclamele comerciale din jurul personajului şi transformarea sa într-un simbol „subversiv” al unei tinereţi „inactive” şi antisociale, scrie AFP.
China colectează date direct din creierul muncitorilor, la scară industrială. Proiecte de supraveghere susținute de guvern implementează tehnologii de citire a creierului pentru a detecta schimbări în stările emoționale ale angajaților din liniile de producție, a militarilor și a mecanicilor de locomotivă ce conduc trenurile de mare viteză.
Mii de ruşi, inclusiv principalul opozant al Kremlinului Aleksei Navalnîi, au manifestat luni la Moscova contra consolidării supravegherii pe Internet, după blocarea de către autorităţi a mesageriei criptate Telegram, scrie AFP.
Scandinavii au terminat-o cu banii în numerar. Mai puţin de 10% din norvegieni mai folosesc bancnote sau monede care, conform autorităţilor norvegiene, vor dispărea în mai puţin de zece ani. Jon Nicolaisen, guvernatorul Băncii Centrale a Norvegiei, a declarat că societatea norvegiană a devenit o societate fără numerar.
https://www.rt.com/business/425577-norway-cashless-society-banks/
SUA a rămas în urma a opt ţări când vine vorba despre promptitudinea la implementarea tehnologiilor de automatizare şi a inteligenţei artificiale, conform The Automation Readiness Index. Cercetătorii au stabilit indexul de clasificare a ţărilor, după promptitudinea la implementarea tehnologiilor de automatizare şi a inteligenţei artificiale, analizând trei categorii principale: mediul inovator (banii cheltuiți pe cercetare și dezvoltare și investițiile în programe spațiale), politicile școlare (educația timpurie, punerea în aplicare și dezvoltarea strategiilor de învățare de-a lungul vieții) și dezvoltarea forței de muncă publice (programe guvernamentale, recalificarea muncitorilor).
Incidente violente au izbucnit în Paris, marți după-amiază, în timpul manifestațiilor de 1 Mai, organizate de sindicate, relatează BFMTV.
Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa marţi în două atentate sinucigaşe comise într-o moschee şi o piaţă din oraşul Mubi, în nord-estul Nigeriei, au afirmat martori oculari, relatează AFP.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.