https://www.youtube.com/watch?v=TUI7_y9_TbE
Cum arată azi combinatele-simbol ale României comuniste. Câmpii radioactive şi adăposturi pentru cai. Odinioară erau mândria economiei României; azi sunt doar fosile ale comunismului. Fostele combinate industriale sunt dinozaurii moderni ai României, iar meteoritul care i-a răpus este aşa-zisa „privatizare”. Închiderile de fabrici lasă urme adânci în economie. Industria chimică, cea alimentară şi producţia farma sunt prizoniere în capcana deficitelor comerciale de miliarde de euro. (Industria românească era mare consumatoare de energie electrică aşa că… Occidentul în frunte cu Israel a considerat că este mai profitabil pentru ei să distrugă industria românească şi să-şi însuşească producţia de electricitate din România, iar românii lăsaţi fără locuri de muncă să fie forţaţi să plece „afară” la… reeducare).
Noul şef al diplomaţiei americane, Mike Pompeo, îi va întâlni în acest weekend pe conducătorii saudiţi şi israelieni pentru a-i informa asupra proiectelor preşedintelui Donald Trump privind acordul nuclear cu Iranul, scrie AFP.
Primul-ministru Benjamin Netanyahu se întâlneşte cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, la Ministerul Apărării din Tel Aviv. Netanyahu s-a arătat mândru de faptul că secretarul de stat a inclus Israelul în primul său turneu în Orientul Mijlociu, iar Mike Pompeo a declarat că premierul israelian este un partener extrem de important şi că ocupă un loc special în inima sa.
http://www.romania-actualitati.ro/vizita-noului-secretar-de-stat-mike-pompeo-in-israel-115104
Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a subliniat necesitatea pentru unitate în regiunea Golfului, duminică, în cursul unei scurte vizite în capitala saudită Riad, relatează Reuters.
Preşedintele iranian Hassan Rouhani i-a declarat duminică omologului său francez, Emmanuel Macron, că acordul nuclear din 2015 între Iran şi marile puteri internaţionale (SUA, Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania) nu este negociabil, informează AFP. Agenţia preia de pe site-ul de internet al preşedinţiei de la Teheran declaraţia că „Iranul nu va accepta nicio restricţie în afara angajamentelor sale”, după 2025. „Acordul nuclear sau orice alt subiect sub pretextul acestuia nu este negociabil în niciun fel”, a afirmat Rouhani. Liderii europeni încearcă să îl convingă pe preşedintele american Donald Trump să nu retragă Statele Unite din acord. Trump a promis că îşi va preciza poziţia până pe 12 mai.
Ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir a subliniat duminică faptul că ţara sa doreşte o înăsprire a acordului în dosarul nuclear iranian şi ca Teheranului – marele său rival regional – să-i fie impuse sancţiuni suplimentare, relatează AFP. ”Arabia Saudită susţine eforturi vizând o îmbunătățire a acordului iranian, iar noi credem că interzicerea îmbogăţirii uraniului trebuie să fie nelimitată”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă, la finalul unei vizite a omologului său american Mike Pompeo. ”Noi credem de asemenea că este necesară intensificarea inspecţiilor”, a adăugat el.
Ambasadoarea Franței în Israel avertizează despre posibilitatea izbucnirii unui război cu Iranul. Ambasadoarea Franței în Israel, Hélène Le Gal, a avertizat că dacă SUA se retrage din acordul cu Iranul pe tema înarmării nucleare, atunci probabil că și Teheranul va proceda la fel, ceea ce ar putea duce la declanșarea unui război. Potrivit Times of Israel, diplomatul francez a făcut aceste declarații într-un interviu acordat publicației israeliene Ynet în timp ce președintele Franței își încheia vizita oficială în SUA, alături de Donald Trump.
Mesaje text şi înregistrări telefonice ale unor înalţi oficiali din Qatar, obţinute pe căi neconvenţionale în luna April anul trecut de către publicaţia americană The Washington Post, arată că oficialii din Qatar au fost de acord să plătească $275 milioane pentru a elibera nouă membri ai familiei regale şi alţi 16 cetăţeni qatarezi răpiţi de către grupări teroriste într-o expediţie de vânătoare în sudul Irakului, acţiune catalogată de oficialii americani ca sponsorizare a terorismului internaţional. Asta în condiţiile în care Qatar prin ambasadorul său a negat acuzaţiile de suport al terorismului internaţional, spunând clar că oficialii din Qatar nu au plătit răscumpărare, dar a confirmat că s-au făcut plăţi pentru eliberarea ostaticilor qatarezi răpiţi în Irak sugerând că banii i-ar fi primit oficiali guvernamentali pentru a asigura eliberarea ostaticilor în siguranţă. Dar înregistrările telefonice secrete arată că plăţile înalţilor oficiali din Qatar pentru eliberarea ostaticilor răpiţi în Irak au fost ca parte a unei înţelegeri lărgite în care sunt implicate guvernele Iranului, Irakului şi Turciei precum şi miliţia Hezbollah din Liban şi cel puţin două grupuri de rebeli din Siria, dintre care una fiind Frontul al-Nusra. Suma totală pentru eliberarea ostaticilor qatarezi din Irak s-ar fi ridicat la $1 miliard.
Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian efectuează o vizită în Egipt unde va discuta în special aspecte referitoare la dosarele libian, sirian şi palestinian, au anunţat surse diplomatice, relatează duminică AFP.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a propus să închidă instalaţia de teste atomice în luna mai şi să invite în această ţară izolată experţi americani şi sud-coreeni, a anunţat Seulul duminică, în timp ce Donald Trump se arată optimist cu privire la posibilitatea unui acord nuclear cu Phenianul, relatează AFP.
Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, i-a spus preşedintelui sud-coreean Moon Jae-In că este dispus „în orice moment” să discute cu Japonia, a comunicat Administraţia prezidenţială de la Seul, potrivit site-ului postului France 24.
Uniunea Europeană a avertizat în privinţa costurilor unui război trasatlantic, pregătindu-se în acelaşi timp pentru izbucnirea unui conflict, după ce Statele Unite au semnalat că vor respinge solicitatea blocului comunitar de a fi scutit necondiţionat de tarifele pe importurile de metale, relatează Bloomberg.
Trump, atac la adresa Uniunii Europene: A fost creată pentru a profita de pe urma SUA. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a criticat, într-un discurs ţinut în faţa susţinătorilor săi din Michigan, acorduri pe care SUA le are cu Uniunea Europeană, China şi alte ţări. El a ameninţat că o să „preia” controlul şi superputerea acestui bloc comercial. „Uniunea Europeană, sună aşa de frumos, dar ea a fost formată să profite de pe urma Statelor Unite”, a declarat Trump, sâmbătă, în faţa suporterilor săi. El a promis să sprijine fermierii americani, şi a acuzat oficialii de Bruxelles că le pun bariere. Preşedintele american a cerut deschiderea pieţelor europene. „Este foarte greu pentru noi să vindem lucruri în Uniunea Europeană”, a explicat Trump, citat de The Courier. „UE a fost creată pentru a distruge SUA, Trump spune că aliaţii se pregătesc pentru războiul comercial”, a titrat şi Russia Today.
România a exportat, în ianuarie 2018, lemn şi plută în sumă de 49,7 milioane de euro, o valoare cu 19,4% mai mare faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). IGPR: Peste 900 mc de material lemnos, confiscaţi în urma unei verificări în Parcul Naţional Călimani. Poliţiştii au confiscat peste 900 de metri cubi de material lemnos şi au aplicat 52 de amenzi în valoare de 150.000 de lei, în urma unor verificări privind legalitatea operaţiunilor de exploatare forestieră din Parcul Naţional Călimani şi zonele adiacente, efectuate în perioada 25 – 27 aprilie.
Guvernele României şi Israelului vor avea o reuniune comună, la Bucureşti, în lunile următoare, a anunţat premierul israelian Beniamin Netanyahu, după vizita în Israel a premierului român Dăncilă şi a şefului PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, Netanyahu îşi exprimă speranţa că România îşi va muta ambasada la Ierusalim cât mai curând posibil.
Grecia a aprobat un acord cu SUA pentru modernizarea a zeci de avioane multi rol F-16. Grecia a aprobat un acord cu Statele Unite privind modernizarea a mai multor zeci de avioane multirol F-16, la un cost de aproximativ 1,2 miliarde dolari, a anunţat Guvernul de la Atena, precizând că decizia nu va afecta stabilitatea fiscală a ţării supra îndatorate.
Senatorul american, Mark Warner, care este membru al comisiei senatului pentru securitate, consideră că în pofida unui buget substanțial destinat apărării, SUA cedează Rusiei în spațiul cibernetic. Declarația a fost făcută la postul de televiziune CNN.
https://ro.sputnik.md/International/20180429/18880067/rusia-sua-razboi-cibernetic.html
Trecând peste diferenţe, evangheliştii din Brazilia ajută la reconstruirea unui ‘templu al lui Satan’. Candomblé, o religie adusă în Brazilia de sclavii africani, care se lasă cu sacrificii de păsări şi ritualuri vrăjitoreşti, a suferit atacuri la opt temple ale acestui cult din regiunea Rio în ultimul an. Conceição d’Lissá, este preoteasă Candomblé la unul din templele din Rio distruse iar pastorul evanghelic Lusmarina Campos, opunându-se demonizării cultului Candomblé, a venit s-o ajute pe Conceição să-şi reconstruiască templul. Lusmarina Campos a spus: „în numele lui Iisus a fost distrus templul, tot în numele lui Iisus va fi reconstruit”. Un video de Ana Terra, BBC Brazilia.
Conform Reporteri Fără Frontiere, România are un scor mai bun la modul în care este respectată „libertatea presei”, ocupând locul 44 în clasamentul pe ţări, decât SUA care ocupă locul 45. Conform specialiştilor, SUA a căzut pe locul 45 în clasamentul ţărilor după modul în care este respectată „libertatea presei” din cauza preşedintelui american Donald Trump, care atacă în mod constant presa americană acuzând-o de ştiri false.
https://www.usnews.com/news/best-countries/articles/2018-04-25/us-falls-in-world-press-freedom-index
Ziua Faptelor Bune este marcată duminică, 29 aprilie, în mai multe oraşe ale ţării. Nichita Soloviov, membru al comitetului de organizare, a spus pentru IPN că în această zi în ţară vor fi organizate în jur de 150 de acţiuni de voluntariat, în care vor fi implicate 2.200 de persoane. Scopul acestor activităţi este de a ajuta persoanele aflate în dificultate fără a aştepta ceva în schimb.
Până să se inventeze internetul, nu mi-aș fi imaginat cum ar fi fost lumea fără hârtie. Nici azi nu vreau să mi-o imaginez, că fără, cărți, reviste sau ziare pe hârtie aia nu ar mai fi lumea în care aș vrea să trăiesc!
http://evz.ro/ea-va-salva-istoria-lumii.html
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Fosilele comunismului??….adica?…