Pare ciudat, dar este adevărat. Şcolile britanice renunţă la ceasurile de tip analog din sălile de examen din cauză că adolescenţii nu sunt capabili să citească ora, a anunţat Uniunea cadrelor didactice, citată de The Telegraph. Profesorii instalează acum ceasuri digitale, după ce elevii s-au plâns că în timpul testelor nu reuşeau să citească ceasul în mod corect, scrie a1.ro.
Malcolm Trobe, de la Association of School and College Leaders (ASCL), a precizat că tinerii spun că s-au obişnuit cu dispozitivele digitale.
„Generaţia actuală nu se pricepe la fel de bine la citit ceasul tradiţonal ca generaţiile mai vechi”, a declarat el pentru The Daily Telegraph.
„Sunt obişnuiţi să vadă o reprezentare digitală a orei pe telefonul sau pe calculatorul lor. Aproape orice aparat au este digital, aşa că tinerii sunt expuşi la ceasuri electronice peste tot”, a adăugat Trobe. Trobe, fost director de şcoală, a subliniat că profesorii vor ca elevii lor să fie relaxaţi pe durata examenelor. Având un ceas tradiţional în clasă ar putea constitui o cauză de stres inutil.
„Nu ne dorim ca elevii să ridice mâna şi să întrebe cât timp mai au la dispoziţie”, a spus el.
Mai mulţi profesori au împărtăşit pe reţelele de socializare experienţele pe care le-au avut în urma unei prezentări pe această temă. Stephanie Keenan, şefa catedrei de limbă engleză de la Ruislip High School, în nord-vestul Londrei, a spus că şcoala ei a instalat un ceas digital în sălile de examen după ce a admis că de mulţi ani nouă, zece, unsrezece elevi nu puteau să citească ceasul tradiţional.
La începutul acestui an, un medic pediatru senior a avertizat că, din cauza utilizării excesive a tehnologiei, copiii se descurcă din ce în ce mai greu să folosească pixuri şi creioane.
„Să fii capabil să ţii în mână un creion şi să scrii cu el trebuie să ai un control puternic asupra muşchilor de la degete. Copii au nevoie de multe oportunităţi de a-şi dezvolta aptitudinile”, a spus pediatrul Sally Payne.
Sa fim corecti: nici la noi, lucrurile nu merg mai bine, ba dimpotriva! Am putea spune chiar : „rade ciob de oala sparta”!
Cum comentati aceasta stire?
Romania, pe locul 1 la analfabetism functional in UE
Vezi linkul:
http://www.psychologies.ro/editorial-iuliana-alexa/romania-pe-locul-1-la-analfabetism-functional-ue-2157265
Nu cred absolut deloc aceasta stire! E evident ca urmareste denigrarea Romaniei si a romanilor. Bineinteles ca se face referire la profesorul de religie, ca na, de aia suntem prosti, din cauza orelor de religie.
manipulare si minciuna pentru a se justifica implementarea proiectului de spalat creierele profesorilor si apoi ale elevilor prin programul CRED (de 42 mil. de euro din 2019, coordonat de minister). Se stie ca diavolul nu face rau cu mana lui ci pune pe altul, asa si cu studiile astea si solutiile rapide propuse de jidani pt popoarele sclave.
Acolo se indreapta si copiii din Rpmania, continua distrugerea invatamantului, de data asta prin „perfectionarea cadrelor”. 50000 de profi din Romania vor fi spalati pe creiere in programul CRED al min. educatiei. Acestia vor trebui sa invete de la parteneri straini cum sa predea lectii atractive si uschite, folosind tehnologia moderna si informatiile de proasta calitate.
Credeti ca acesti specialisti platiti bine vor veni sa le spuna profesorilor ca fara disciplina nu se face carte sau ca majoritatea fondatorilor si directorilor de IT din corporatii isi dau copiii la scoli traditionale unde nu exista ecrane? Sau ca s-a dovedit ca digitalizarea e un drog pt copii?
Propaganda multiculuralista continua, si sistemul de invatamant romanesc fiind acaparat de neomarxistii cabalei care distrug programat goimea
https://stirileprotv.ro/educatie/proiectul-de-42-de-milioane-care-vrea-sa-schimbe-invatamantul-romanesc-55-000-de-profesori-vor-fi-scoliti.html
Pai si atunci daca 42 la suta dintre romani sunt analfabeti, de ce daca isi continua studiile in strainatate, elevi care aici erau de mijloc sau chiar printre ultimii, acolo sunt apreciati ca f. buni? Macar deocamdata la noi pacatul desfranarii nu e predat in scoli, doar la tv, dar e destul sa strice generatii de oameni. Dar, din pacate e adevarat ca si aici heroina digitala le-a distrus creierele copiilor, care nu-si mai pot lua ochii din ecranul telefonului nici in timpul orelor.