Infografic despre credinţa religioasă în România: 95% cred în Dumnezeu, 21% merg la biserică săptămânal, iar 27% consideră necesară organizarea unui referendum pentru definirea constituţională a familiei, relevă un infografic despre credinţa religioasă în România, realizat de Fundaţia Friedrich Ebert România, în cadrul proiectului Monitorul Social.
Papa Francisc i-a invitat pe liderii creştini din Orientul Mijlociu la un dialog în vederea favorizării păcii în această regiune, cu ocazia unei întâlniri – pe 7 iulie – la Bari, în sud-estul Italiei, a anunţat miercuri Vaticanul, relatează AFP.
https://observator.tv/extern/papa-francisc-intalnire-lideri-crestini-orientul-mijlociu-250514.html
Caz incredibil la Constanța. Pe crucile dintr-un cimitir au fost fost prinse notificări de plată a taxei anuale. „Având în vedere că sunteţi concesionarul unui loc de veci aflat în Cimitirul Municipal Constantă, aveţi de achitat o taxă anuală pentru întreţinerea cimitirului (pază, iluminat, apă, întreţinere alei). Pe această cale, vă adresăm rugămintea, în regim de urgenţă, să asiguraţi plata taxei anuale”, se arată în notificarea de plată.
Yoga e profitabilă. Un ascet indian are venituri de peste un miliard de dolari pe an și vrea să depășească Nestle și Unilever. Baba Cool, yoghinul sărac, dar un maestru al contorsiunii, conduce informal un grup de companii cu venituri de peste un miliard de dolari anul trecut. Ocupă o poziție de grație – la intersecția dintre afaceri, religie și politică și este unul dintre cele mai influente personalități ale țării.
https://www.newmoney.ro/yoga-indian-miliard-dolari/
Echipa de inspectori ai OPCW (Organizaţia internaţională de Prohibiţie a Armelor Chimice) a raportat că nu s-au găsit dovezi că ar fi fost armament chimic în instalaţiile din Siria la locaţiile bombardate recent de coaliţia internaţională condusă de SUA, rămânând nejustificate bombardamentele coaliţiei SUA, Marea Britanie şi Franţa asupra unor ţinte dintr-o ţară străină.
Arabii trebuie să plătească „enorm” mai mult pentru a contracara Iranul, afirmă Donald Trump. Preşedintele american, Donald Trump, a îndemnat marţi ţările arabe să majoreze „enorm” contribuţiile lor financiare la eforturile occidentalilor pentru a contracara influenţa Iranului în Orientul Mijlociu, cu scopul ca Teheranul să nu profite de victoriile împotriva grupării Stat Islamic (SI), relatează AFP.
Președintele francez în SUA: “Vrem să lucrăm la un nou acord cu Iranul”. Preşedintele american, Donald Trump, a salutat, la Casa Albă, “prietenia” istorică dintre Statele Unite şi Franţa, mulţumindu-i omologului său francez, Emmanuel Macron, pentru participarea la operaţiunile din Siria.
Rusia face apel la păstrarea acordului nuclear actual cu Iranul.
http://tass.com/politics/1001728
Donatorii internaţionali reuniţi la Bruxelles s-au angajat să acorde 4,4 miliarde de dolari (3,6 miliarde de euro) ajutor pentru Siria pentru anul 2018, a anunţat miercuri Mark Lowcock, şeful biroului ONU pentru afaceri umanitare, relatează AFP şi dpa.
Aproximativ 30.000 de migranţi afgani au intrat în Turcia în primele luni ale anului 2018. De la începutul anului, 29.899 de migranţi afgani au intrat în Turcia, a anunţat miercuri ministrul de interne turc, Suleyman Soylu, relatează dpa.
Uniunea Europeană şi ONU cer reînceperea discuţiilor pentru pace în Siria. Oficialii UE şi ONU au cerut într-o conferinţă de presă pe tema ajutorului internaţional în Siria reînceperea negocierilor politice pentru a opri războiul civil din ţară, scrie Politico.
ATENA – După o confruntare violentă izbucnită în seara de 24-Apr între greci și imigranții care solicită azil în Europa, autoritățile grecești și grupurile pentru drepturile omului spun că se tem de o creștere a tensiunilor și de mai multe conflicte pe insulele estice din Marea Egee, care găzduiesc zeci de mii de refugiați care au sosit prin Turcia.
https://www.nytimes.com/2018/04/24/world/europe/greece-lesbos-refugees.html
Un lider evreu din Germania i-a îndemnat pe evrei să nu mai poarte kipa pe stradă. Apelul lansat marţi de unul din liderii comunităţii evreieşti din Germania de a nu mai purta kippah (scufia tradiţională cu care evreii îşi acoperă creştetul capului) pe străzile marilor oraşe a provocat o controversă, Asociaţia evreilor europeni chemându-l pe autor să-şi retragă iniţiativa. Germanii s-au alăturat protestatarilor evrei, în semn de solidaritate cu cei care consideră că îndemnul de a nu mai purta kippah este un atac asupra unui simbol religios şi o nouă formă de antisemitism. (Dar cruciuliţa purtată de creştini nu este simbol religios? Burka, hijabul nu este veşmânt tradiţional şi simbol religios pentru musulmani? De ce acestea să fie interzise, că ar ofensa cetăţenii de altă credinţă, iar când vine vorba de îndemnul de a nu mai purta kippah pe stradă ni se aruncă în faţă antisemitismul?)
Premierul Bavariei, Markus Söder, membru al Uniunii Social Creştine, a ordonat ca începând cu 1 Iunie pe toate clădirile guvernamentale din statul bavarez să fie montată o cruce, numind iniţiativa ‘un act de identitate creştină’.
Inteligența artificială care corectează poze din care lipsesc porțiuni întregi. Inteligența artificială face noi progrese în ceea ce privește retușarea imaginilor, iar noul sistem făcut de NVidia reușește să ducă lucrurile mai departe.
https://playtech.ro/2018/inteligenta-artificiala-corecteaza-poze-imagini/
Comisia Europeană doreşte investiţii de €20 miliarde în cercetări ce implică inteligenţa artificială, deoarece există îngrijorări că UE ar putea rămâne în urmă faţă de SUA şi China. Inteligenţa artificială va avea o valoare de $1200 miliarde în mediul de afaceri din 2018.
https://www.theguardian.com/technology/2018/apr/25/european-commission-ai-artificial-intelligence
https://www.zdnet.com/article/artificial-intelligence-will-be-worth-1-2-trillion-in-2018/
Cele mai noi tendinţe din cele mai interesante, actuale şi de viitor domenii ale tehnologiei vor fi prezentate şi analizate de experţi, factori de decizie guvernamentală şi cei mai puternici jucători în domeniu la WeLoveDigital.forum, ajuns la a treia ediţie, cel mai important eveniment media al industriei. Conferinţa va fi organizată pe parcursul a două zile, pe 21-22 mai, la hotel Intercontinental din Bucureşti.
Începând cu această lună, câteva mii de locatari din Bucureşti şi nu numai îşi pot achita costurile de întreţinere direct de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, dezvoltat de procesatorul de plăţi electronice NETOPIA mobilPay. Astfel, în total, locatarii a peste 45.000 de apartamente din Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Bacău, Timişoara şi Braşov îşi pot achita întreţinerea din aplicaţia mobilPay Wallet.
http://basilica.ro/un-land-german-a-stabilit-amplasarea-crucilor-in-cladirile-guvernamentale/
A reinceput propaganda agresiva pentru vaccinarea HPV: https://www.telegrafonline.ro/ingrijorator-2-din-3-romance-nu-au-auzit-de-infectia-cu-virusul-hpv