X

Incredibil: Studiile arată că vaccinurile veterinare pot contamina animalele, producându-le boli grave precum CANCERUL

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cei mai mulți dintre noi suntem foarte atașați de animalele noastre de casă. În consecință, facem tot ce stă în puterile noastre să le menținem sănătoase, inclusiv să le vaccinăm la intervalele recomandate pe graficele pe care le primim de la veterinari. Ceea ce nu știm însă este că vaccinându-le, petem expune animalele la retroviruși foarte puternici și periculoși, unii dintre aceștia făcându-se vinovați de apariția cancerului sau a altor boli periculoase.

Un studiu publicat recent de cotidianul Biologicals, intitulat „Retrovirușii endogeni, un potențial pericol al vaccinurilor”, avertizează că tehnologia de fabricare a vaccinurilor veterinare face animalele vulnerabile la contaminarea cu retroviruși prezenți în cultura principală de celule folosite la producția vaccinurilor.

Fabricarea vaccinurilor umane și animale este dependentă de folosirea unor culturi de celule umane și animale vii folosite ca mediu de inseminare. Din păcate, asa cum remarcă GreenMedInfo, multe dintre aceste celule sunt contaminate cu retroviruși endogeni (RVE). Cand vaccinurile animale create folosind celulele contaminate sunt injectate în prietenii noștri cu blană, aceste boli sunt transferate împreună cu conținutul „normal” al vaccinului.

Studiul, realizat de cercetători ai departamentului de biologie celulară  din cadrul Universității din Kyoto, Japonia, a descoperit că riscurile asociate cu aceste vaccinuri au fost aproape complet ignorate, lăsând animalele vulnerabile la boli foarte periculoase, inclusiv leucemia felinelor, cel mai frecvent diagnostic de cancer la pisici.

Leucemia felinelor este una din marile îngrijorări ale iubitorilor de pisici, afectând între 2 și 3% dintre pisicile din SUA și până la 30% dintre pisicile care se luptă deja cu alte boli.

Colegiul Medicilor Veterinari ai Unversității Cornell menționează:

Pisicile infectate puternic cu virusul leucemiei feline (FeLV) servesc drept sursă de infecție pentru alte pisici. Virusul se găsește în saliva, secrețiile nazale, urina, fecalele și în laptele pisicilor infectate. Transferul virusului de la pisică la pisică se poate face prin rana de la o mușcătură apăruta în timpul unei lupte și (mai rar) prin folosirea la comun a cutiilor de dormit sau a castroanelor pentru hrană. Transmisia virusului poate avea loc, de asemenea,  de la o mamă infectată către puii ei, chiar înainte să se nască sau în timpul cât sunt alăptați.

Iar acum Universitatea din Kyoto confirmă că o altă posibilă cale de infecție este chiar prin vaccinurile pe care le administrăm pisicilor noastre pentru a le menține sănătoase.

Deci, ce anume sunt retrovirușii și de ce sunt atât de greu de învins?

Un video de pe YouTube postat de Sci Show, intitulat „Retrovirușii: super-inamicii microbieni” explică faptul că , în timp ce organismul nostru (și al animalelor de casă, de asemenea) pot produce anticorpi care recunosc și distrug celulele infectate cu viruși înainte ca ei problema să scape din mână, retrovirușii operează într-un mod complet diferit – un mod pe care organismul nu-l detectează și, din această cauză, nu-l poate combate eficient.

„[Retrovirușii] și-au căpătat renumele de superinamici din cauza unei enzime numită transcriptază inversă, care citește ARN-ul virusului și îl transformă în ADN și croindu-și drum astfel către ADN-ul celulei, de care se lipește. Odată ce ADN-ul retrovirusului s-a lipit de ADN-ul celulei, celula începe să copieze noul ADN împreună cu cel propriu. După ce ADN-ul retrovirusului infectează celula, el poate rămâne latent pentru o perioadă, înainte de a se activa. Pe deasupra, acești viruși se reproduc foarte repede, astfel încât șansele de apariție a mutațiilor cresc semnificativ. Toate acestea fac foarte dificil pentru sistemul imunitar să lupte împotriva lor.

Parcă nu prea mai are sens să injectezi în mod intenționat acești retroviruși în animalul tău, nu-i așa? Deci, dacă îți iubești cu adevărat cel mai bun prieten, menține-l sănătos printr-o dietă bună și exerciții și treci peste vaccinare.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Imi spun si eu parerea, poate gresesc, dar relatez din proprie experienta. Din toate pisicile pe care le-am avut, nu am vaccinat nici una si nici nu mi s-a imbolnavit vreuna de vreo boala contagioasa. Cu cainii insa lucrurile stau altfel. Cand sunt pui (pana la varsta de 1 an) sunt foarte sensibili. Nu am respectat schema de vaccinare, le-am facut doar unul sau doua vaccinuri, obligatoriu ultimul fiind cel asa-numit polivalent (cu 5 tulpini – acelasi de cel putin 20 de ani incoace). Am avut si doi catelusi pe care am tot amanat sa-i vaccinez, din diverse motive si pe care i-am pierdut, cu toate eforturile depuse. Dupa varsta de un an nu am mai vaccinat nici unul. Foarte important: in momentul vaccinarii cainele trebuie sa fie perfect sanatos si deparazitat. Primul caine pe care l-am avut, l-am adoptat in urma cu aproape 25 de ani si am fost nevoit sa-l vaccinez intrucat in cartier, unor vecini le murisera catelusii.

    In alta ordine de idei, la mine la serviciu multi ani la rand au fatat niste catele si n-au fost nici un fel de probleme cu puii, nu i-a vaccinat nimeni. Apoi s-a pripasit o catea metis (corcitura) de rasa care a fatat cativa pui. La un moment dat s-au imbolnavit si au murit (doar unul cred ca a scapat). Ceva mai tarziu a fatat si o catea maidaneza, si catva timp a fost totul in regula cu puii, dar, la un moment dat au inceput sa se imbolnaveasca. Un pui a murit si pe ceilalti i-a vaccinat cineva. Unul dintre acestia nu era perfect sanatos. A scapat pe moment, dar a ramas mai sensibil si la un moment dat s-a imbolnavit si a murit si acesta (dupa o zi sau doua de la aparitia semnelor de boala).

    Nu as putea sa ma pronunt in legatura cu cazurile de epidemie. Daca e vorba de un adapost si sunt catelusi cu varsta de 3-4 luni, cred ca trebuie respectata schema de vaccinare.

    Relativ de curand un medic veterinar mi-a spus ca parvovirusul a devenit foarte virulent si ca un caine bolnav de parvoviroza, chiar in stadiu incipient, e aproape imposibil de salvat, situatia actuala fiind foarte diferita in comparatie cu cea de acum cativa ani.

  2. Principiul “vaccinarii” este o eroare fundamentala – fie la om, fie la alte vietuitoare.

    PS: animalele “FATĂ”, animalele nu nasc, doar omul, femeia naste.
    Oricat ai tine la un animal, orcat de drag ti-ar fi, oricat de atasat devii fata de alta vietuitoare decat omul, nu este “iubire”, caci iubirea este de la suflet la suflet ceea ce animalul nu are – cine il “umanizeaza” dovedeste caderea in zoolatrie.

      1. In ziua de azi chestiunea rabiei e cumva exagerata (in Romania). Practic nu exista cazuri de rabie printre cainii fara stapan. Acestea apar in general in zonele de contact cu animalele salbatice. Se pare ca in Europa, Australia si America, principalii purtatori de rabie sunt liliecii.

        1. Imi mentin afirmatia. Rabia e fatala la om. Asta cu lipsa vaccinarii la animale e acelasi lucru cu regimul vegan la animale.

          1. Rabia e fatala, intr-adevar, in marea majoritate a cazurilor. Dar asta nu inseamna ca orice caine fara stapan are rabie. Din cate stiu, s-a mai depistat rabia la vulpi, dar nu la caini.

          2. Nu a spus nimeni ca orice caine fara stapan are rabie. Dar eu daca merg pe strada si ma musca un caine sau o haita de caini vagabonzi si agresivi, ce sa fac? Sa stau ca prostul si sa sper ca acei caini nu sunt bolnavi sau purtatori sau sa ma duc si sa fac anti-rabic si anti-tetanic? Hai sa gandim putin. In toata polemica asta cu vaccinatul, au dreptate si cei pro si cei contra, dar e vital sa discernem intre rau si bine, fara sa ne punem inutil vietile in pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button