X

Cei ce l-au băgat în închisoare pe părintele Daniel de la Tanacu au fost aspru pedepsiți de Dumnezeu

Image result for bbc tanacu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Părintele Daniel Petru Corogeanu a ajuns celebru după ce cazul exorcizării măicuței de la mănăstirea Tanacu, în vârstă de 23 de ani, a fost intens mediatizat. Se întâmpla în anul 2005 și povestea șoca o țară întreagă. Procesul a fost unul controversat și multe probe au fost respinse. Preotul a susținut tot timpul că este nevinovat.

De exemplu medicul legist susținea că măicuța ar fi murit în urma unei doze de adrenalină, iar asistenta de pe salvare care i-ar fi administrat-o a recunoscut că într-adevăr ea i-ar fi făcut injecția. Conform unei anchete făcută de jurnaliştii de la BBC, tânăra a murit din cauza injecţiilor cu adrenalină făcute de medici. La acel moment, cadrele medicale care au intervenit au fost anchetate însă nu au fost găsite vinovate (mai multe aici).Dar mărturiile nu au fost luate în calcul în proces, iar preotul a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Procurorul care a anchetat cazul a murit subit. După ce a stat la serviciu 12 ore, i s-a făcut rău, iar apoi în doar o lună de zile a murit. Judecătorul de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a dat sentință definitivă a murit și el la fel de suspect și neașteptat, scrie VoxBiz.ro.

În anul 2011, ieromonahul Daniel a fost eliberat din închisoare, dar a ales să se izoleze de lume. Acesta s-a retras într-o casă izolată din localitatea vasluiană Portari (comuna Zăpodeni). Casa situată departe de sat, la marginea unei păduri, i-a fost oferită în mod gratuit de un om de afaceri din zonă, despre care localnicii spun că părintele Daniel Corogeanu l-ar fi vindecat, înainte de a ajunge în închisoare, în mod miraculos, prin rugăciune, în timp ce medicii nu i-ar fi acordat nicio şansă, potrivit adevarul.ro.

De când a ieşit din închisoare, părintele Daniel Corogeanu nu a fost văzut de nimeni din sat, localnicii afirmând că doar cei foarte apropiați reuşesc să îi calce pragul casei, la care poţi ajunge după un drum anevoios, aproape impracticabil. Iniţial, după ieşirea din detenţie, s-a speculat că, în casa situată după dealurile satului Portari, părintele Corogeanu ar fi improvizat un schit, unde continuă să desfăşoare slujbe religioase, însă verificările efectuate de reprezentanţii Episcopiei Huşilor au infirmat această ipoteză. Caterisit în urma ritualului de exorcizare din 2005, părintelui Corogeanu îi este interzis să mai slujească.Pentru oamenii din sat, părintele Corogeanu continuă să fie un subiect sensibil. Localnicii manifestă aceeaşi dragoste faţă de fostul călugăr, considerându-i pe jurnalişti principalii vinovaţi pentru ceea ce i s-a întâmplat părintelui, iar magistraţii sunt acuzaţi că au făcut o gravă eroare judiciară în acest caz. Pe tot parcursul procesului, desfăşurat la instanţa din Vaslui, zeci de susţinători l-au urmat pe părintele Corogeanu în sălile de judecată, aceştia plângând în hohote la arestarea sa.

Iar recent, fostul episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu, care s-a lepădat în mod josnic de părintele Daniel, a avut tot un sfârșit dur, fiind lăsat de râsul lumii în urma unei filmări compromițătoare ce conținea un act de homosexualitate săvârșit cu un elev seminarist, acesta nefiind singurul caz de care este acuzat fostul episcop, actual doar simplu călugăr, în urma deciziei de eliberare a postului de episcop de Huși.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

17 comentarii

  1. Ioan C.,nu cred ca este vorba de suparare din partea lui Cosmin,ci doar de adevar;dumneata la cate exorcizari ai participat?de unde stii cum trebuie procedat?crezi ca niste oameni simpli au puterea de a tine nemiscat un demonizat?bine ar fi sa fie asa simplu!

    1. Eu am tinut de cineva care avea demoni, intradevar e mai greu dar nu imposibil. Simti ca acolo e o alta personalitate care are mai multa energie decat persoana respectiva si simti ca are multi nervi si putere de lupta dar nu e imposibil. In schimb mi-a fost greu sa fac demonul sa priveasca Icoana Maicii Domnului dar am reusit sa ii deschid ochii in fata icoanei, in schimb mi-a fost imposibil sa ingenunchez demonul in fata icoanei Sfintei Fecioare, dar cand am reusit sa ii deschid ochii si l-am fortat sa priveasca, a cazut jos. Pe urma si-a infit unghiile in podea incercand sa se ridice si am facut Sfanta Cruce pe ea, dar un calugar a facut cruce si asa s-a trezit.

  2. Parintele de vrednica amintire Cleopa descrie ce a vazut la Ierusalim cand a fost adusa o femeie legata in lanturi de 40 de ani (daca nu gresec…) si care a fost atinsa cu Sfanta Cruce… ascultati ce grozavii s-au petrecut!
    Demonizatul poate sa si rupa lanturile iar legarea se face spre protectia sa pentru a fi limitat raul car poate sa si-l faca… si nu pentru a fi „pedepsit”.
    … da’ cati demonizati a intalnit cineva dintre cei care intervin?
    Imi amintesc ce relata Parintele Amfilohie despre un om slab, slabit pe care nu puteau sa-l tina opt (8) calugari tineri si puternici…
    Vorbim sa ne dam cu parerea si sa dam lectii sau sa ne dumirim despre lucruri de care am auzit si pe care nu am vrea sa le intalnim in viata?
    Fereasca Dumnezeu sa ne prostim si sa cautam a ne sfadi cu Necuratul – Hristos este pavaza, scutul nostru si EL doar poate sa ne ajute sa nu cadem prada Diavolului!

  3. 1. Dumnezeu a facut dreptate in cazul celor doi magistrati. Sa ia aminte toti magistratii care impart cu generozitate ani multi de inchisoare unor nevinovati.
    2. Corneliu de la Husi n-a fost inca pedepsit, ci doar putin deranjat. Deranj compensat de marile avantaje materiale ce i s-au pus la dispozitie. Unii au orazul atat de gros, incat nu-i prinde nici glontul. Cum sa-i prinda rusinea?
    3.Bunii nostri preoti au stiinta alungarii demonilor din oameni. Sa nu le dam noi lectii celor care au trecut prin asemenea situatii. Se pot intampla neajunsuri preotilor care citesc Molitvele, dar nu grave, cum se zvoneste. Aceasta pentru ca sunt aparati de puterea lui Hristos, in numele Caruia lucreaza ei.
    4. Parintele Daniel Corogeanu greseste intrerupand slujirea preoteasca. ,,Caterisirea” sfintiei sale este nedreapta, deci invalida, deci inexistenta. Daca poate cineva sa ajunga la dansul, sa-i spuna sa-si implineasca slujirea preoteasca spre folosul oamenilor.

    1. Nu este adevarat. Daca e nedreapta, nu inseamna ca e invalida.. decizia e decizie si e dreapta, indiferent daca preotul a gresit sau nu (si eu sunt sigur ca nu). Decizia nu e data de niste cazuti in erezie pt neinduplecare, deci ramane decizie.. valida!! Nu pare corect.. nu poate fi vazuta corectitudinea, dar asta este.. stie Dumnezeu mai bine de ce randuieste astfel lucrurile..

    2. Parinte Iovita, Hristos a Inviat..! Aveti dreptate in ce scrieti… Imi permit sa vin cu o precizare. Am scris si in 2017 cand a avut loc, asa-zisa „judecata” a episcopului Corneliu Barladeanu si am indemnat toata lumea sa citeasca cu atentie, decizia Sinodului BOR privindu-l pe acesta. Citat din hotarare: „În acest context, Preasfințitul Părinte Episcop Corneliu, deși se consideră nevinovat, totuși, pentru pacea și binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Hușilor și să ramână în ascultare deplină față de Sfântul Sinod”, se mai arată în comunicatul Biroului de presă al Patriarhiei Române.” Cred ca e limpede pentru toata lumea ca, episcopul Barladeanu Corneliu a ramas in continuare in demnitatea de episcop, aceasta nu i-a fost ridicata, el doar,…”retragandu-se din slujirea de Episcop al Husilor”. Cel putin asa am inteles eu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button