X

Sibiu: PLATA CU CARDUL pentru PATRUNJEL / Un proiect pilot, in parteneriat cu MasterCard, ce va fi extins pe plan national

Un oraş din România va introduce în acest an, în premieră pentru ţara noastră, plata cu cardul în toate pieţele agroalimentare. Ulterior, proiectul va fi extins la nivel naţional.

Conducerea SC Pieţe Sibiu SA va implementa plata cu cardul în toate pieţe agro-alimentare din oraş, din acest an. Potrivit turnulsfatului.ro, proiectul este unul pilot pe plan naţional, dezvoltat în parteneriat cu furnizorul MasterCard. Teodor Birţ, directorul SC Pieţe Sibiu SA, spune că acest sistem ar fi trebuit testat încă din 2017, dar a fost amânat din cauza unor probleme de ordin tehnic.

„Introducerea plăţii cu cardul bancar în orice fel de piaţă din România este un proiect pe care Asociaţia Pieţelor din România îl are în derulare de ceva timp. Noi, Pieţe Sibiu SA, ca membri în asociaţie, am intrat în faza pilot a proiectului, asta înseamnă că în Sibiu vom avea primele pieţe din ţară unde cumpărătorii vor putea plăti cu cardul direct la orice comerciant. Suntem în discuţii avansate cu cei de la MasterCard, alături de care am încheiat un parteneriat, şi anul acesta vom avea primele plăţi cu cardul”, a declarat Birţ pentru Turnul Sfatului.

Potrivit sursei citate, toţi comercianţii din pieţele Sibiului vor fi obligaţi să aibă un terminal POS, iar clienţii vor putea achita inclusiv o legătură de pătrunjel, rapid şi uşor.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Disparitia banilor cashEconomic
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!