X

Bulgaria se mai GÂNDEȘTE dacă să EXPULZEZE diplomați ruși

Tomislav Doncev, vicepremierul Bulgariei, a declarat, joi, că Sofia are nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă va expulza diplomaţi ruşi în contextul crizei generate de atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost spion rus din Marea Britanie, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Declaraţiile lui Doncev vin în contextul în care mai mulţi aliaţi ai Bulgariei din NATO şi UE au luat decizia de a expulza diplomaţi ruşi, ca reacţie la atacul neurotoxic, atribuit Rusiei, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

Spre deosebire de numeroase alte ţări europene, Bulgaria nu a luat măsura expulzării vreunui diplomat rus, ci doar a decis chemarea pentru consultări a ambasadorului Bulgariei din Rusia.

”Situaţia politică din Bulgaria este de aşa natură încât acest tip de decizii trebuie să fie luate doar în urma unui consens. Pentru moment, că e bine sau rău, nu există un asemenea consens”, a afirmat vicepremierul bulgar, făcând referire la discuţiile din interiorul coaliţiei guvernamentale de la Sofia privind poziţia faţă de atacul neurotoxic atribuit Rusiei.

Atât preşedintele bulgar Rumen Radev, cât şi Partidul Socialist, principala formaţiune de opoziţie din Bulgaria, insistă că sunt necesare dovezi concrete suplimentare ale implicării Rusiei în otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia.

Doncev a mai precizat că Bulgaria va aştepta raportul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice cu privire la atacul neurotoxic, adăugând că între timp Sofia va ”monitoriza situaţia atent”.

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Daca Lumina Cea Sfanta din Biserica Orthodoxa a Bulgariei nu s a stins din mainile arhiereilor bulgari , acestia sunt ca niste lumanari care ard si lumineaza in intuneric spre popor insa la noi s au dus in masa s au lepadat de HRISTOS ESTE ORTHODOX in Creta IAR MANIA LUI DUMNEZEU este asupra noastra pentru vanzarea Neamului si a Dreptei Orthodoxii …pestele de la cap se impute …
    Oare mai sunt intrebari de ce porneste pamantul la vale si apele se revarsa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!