X

Scandal în Marea Britanie: IADUL din Telford – 1 000 de adolescente (si copii) rapite, violate, bătute, vândute pentru sex și unele chiar UCISE

de null

Fete chiar și cu vârsta de 11 ani au fost smulse din familiile lor pentru a fi drogate, bătute și violate, victime ale unui flagel care există și astăzi

Fete chiar și cu vârsta de 11 ani au fost smulse din familiile lor pentru a fi drogate, bătute și violate, victime ale unui flagel care există și astăzi (imaginea: Sunday Mirror)

O investigație specială Sunday Mirror: Autoritățile nu au luat nicio măsură timp de 40 de ani, în ciuda semnalelor primite de asistenții sociali. Aproape 1000 de fete, unele cu vârste de 11 ani, abuzate în Telford.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

S-ar putea ca până la 1000 de copii să fi suferit în cadrul celui mai mare scandal de abuz infantil din Marea Britanie – în care bandele de proxeneți vizau chiar și fete în vârstă de 11 ani.

După cum Sunday Mirror arată, iadul violurilor a existat pentru fetele lipsite de ajutor din Telford pentru o perioadă șocantă de 40 de ani!

Din 1980 și până astăzi, aproximativ 1000 de copii s-ar putea să fi suferit tratamentele fără milă ale perverșilor și torționarilor din Telford.

Fetițe chiar și de 11 ani au fost răpite din familiile lor pentru a fi drogate, bătute și violate, fenomenul continuând, conform spuselor victimelor, chiar și în zilele noastre.

În acest scandal trei persoane au fost ucise și altele două au murit în condiții tragice.

Parlamentarul laburist Lucy Allen a solicitat o anchetă publică

Saira Khan: „Încă simt că îmi fac familia de rușine dar măcar așa poate împiedic să fie abuzată o altă fată.”

În ciuda cazurile anterioare foarte asemănătoare din Rochdale și Rotherham, autoritățile din Telford nu au fost în stare să dezmembreze rețeaua de violatori și proxeneți.

Investigația cotidianului The Mirror, care a durat 18 luni, a relevat abuzuri de un nivel fără precedent. Astfel, s-a aflat că:

  • Autoritățile nu au cerut detalii despre violatorii din comunitățile asiatice de teama de a nu fi acuzați de „rasism”.
  • Poliția nu a dat curs unui număr de cinci sesizări, până când a fost nevoie de intervenția unui membru al Parlamentului.
  • Una dintre victime spune că, de teama ca victima să nu ia legătura cu ziariștii, poliția a încercat s-o împiedice să afle pentru ce motiv cei care o abuzaseră nu au fost puși sub acuzare.

Nivelul la care au avut loc abuzurile descoperite în Telford – care are o populație de 170.000 locuitori – este, probabil, cel mai înalt și de cea mai lungă durată dintre toate.

Abuzurile din Rotherham au însumat cca 1.500 de victime – dar raportate la o comunitate de 260.000 de oameni.

Parlamentarul laburist de Telford, Lucy Allen, a cerut o anchetă publică, spunând că dezvăluirile din presă sunt „extrem de serioase și șocante.”

Lucy Allen spune: „Ceea ce trebuie acum este o anchetă independentă privind exploatarea sexuală a copiilor din Telford astfel încât comunitatea noastră să-și recapete încrederea în autorități.”

Dino Nocivelli, specialist în cazurile de abuz sexual cu minori de la Bolt Burdon Kemp spune: „Acești copii au fost tratați ca mărfuri sexuale de către oameni care au comis abuzuri dezgustătoare.”

„Supraviețuitorii au dreptul la o anchetă. Ei trebuie să știe cum au putut avea loc aceste abuzuri și de ce pentru atâta timp dar și de ce atâția violatori nu au fost aduși în fața justiției.”

Investigatorii The Mirror au stat de vorbă cu 12 victime, majoritatea dintre ele fără legături una cu celelalte.

Victimele au acuzat mai mult de 70 de abuzatori și au susținut că violuri brutale încă se mai întâmplau cu câteva luni în urmă.

O fetița de 14 ani, răpită și abuzată după ce numărul ei de telefon a fost vândut unor pedofili, spune:

„Urăsc ceea ce mi s-a întâmplat iar abuzatorii mă făceau să ma treacă fiorii dar îmi spuneau că daca suflu o vorbă cuiva vor veni și după surorile mele mai mici și-i vor spune mamei că sunt o prostituată.”

„Noapte de noapte am fost forțată să întrețin relații sexuale cu mai mulți bărbați, în moduri dezgustătoare și în case mizere.”

„Am rămas gravidă de două ori și am două avorturi. La câteva ore după cel de-al doilea avort am fost luată de unul dintre cei care mă abuzau și am fost violată de mai mulți bărbați.”

„Cel mai crunt moment a fost chiar după ce am împlinit 16 ani, când am fost drogată și violată de un grup de cinci bărbați.”

„Câteva zile mai târziu, șeful bandei a venit la mine acasă și mi-a spus că îi va da foc dacă suflu o vorbă despre ce s-a întâmplat.”

Documente ce vor fi înaintate Ministerului de Interne relevă faptul că autoritățile știau despre aceste orori cu decenii înainte ca această investigație să aibă loc și arată cum au încercat să facă pierdute probele noastre.

Am prezentat informațiile noastre profesorului Liz Kelly, de la Departamentul de Studii privind Abuzurile asupra Copiilor și Femeilor din cadrul Universității Metropolitane din Londra.

Ea ne-a ajutat să estimăm numărul victimelor pe baza cifrelor obținute de investigatorii noștri.

Profesorul Kelly a spus: „Ne comportăm de parcă n-am fi știut de grupările care se ocupă cu abuzul de minori. Avem nenorocita capacitate de a alege să uităm.”

Sheila Taylor de la NWG Network a lucrat la cazul Rotherham. Ea spune că nivelul real al problemei din Telford s-ar putea să nu fie cunoscut niciodată întrucât multe victime aleg să tacă.

Ea spune: „Probabil că sunt cohorte de tinere neidentificate încă. Ne pricepem să identificăm fetele albe dar nu suntem la fel de pricepuți în a identifica băieți sau tineri aparținând altor minorități, comunităților nomade sau cu diferite dizabilități.”

O anchetă a poliției, numită Operațiunea „Potirul”, a identificat peste 100 de potențiale victime abuzate doar între anii 2007 și 2009.

Polițiștii spun, de asemenea, că ar putea fi circa 200 de violatori – doar nouă ajungând în spatele gratiilor după care cazul a fost închis.

Investigația noastră arată că autoritățile aveau informații despre abuzurile în masă cu mai mult de zece ani înainte de Operaținea „Potirul”.

Dovezile noastre – acoperite de documente obținute în baza Legii privind Libertatea de Informare – arată că doi proxeneți pedofili au început să urmărească fete de la un orfelinat local încă din 1981.

Potrivit unei victime, unul dintre abuzatori câștiga mii de lire zilnic din traficul de fete desfășurat în toată țara și din raporturile sexuale întreținute de acestea cu sute de bărbați.

Într-un alt caz, o fetița de 14 ani a fost răpită de un tânăr asiatic de 18 ani în 1985. După ce aceasta i-a născut un copil, acesta a dat-o prietenilor lui pentru întreținerea de raporturi sexuale și viol.

Fata, acum în vârstă de 47 de ani, spune că a raportat abuzurile consiliului local și școlii dar nu crede că a fost luată vreo măsură.

Ea mai spune că doctorul ei i-a spus că e bolnavă mintal și că ar trebui să ia medicamente.

Marea majoritate a victimelor provenea din rândurile fetelor albe dar adolescente din comunitatea asiatică au căzut victime de asemenea.

Un raport comandat de Consiliul Local din Telford și Wrekin în 2013 admite că: „Încă de la începutul anilor 1990 autoritățile au fost îngrijorate de natura unor cazuri de abuzuri sexuale cu minori prezentate comisiei.”

Dar după aceea au dat vina pe „neînțelegerea și lipsa informațiilor din acele vremuri” și pe „procedurile existente”.

Doua anchete separate au fost lansate în același timp cu Operațiunea „Potirul” după ce două victime au dezvăluit numele a câtorva zeci de alți abuzatori.

Victima unuia dintre cazuri – luată de rețea la vârsta de 13 ani, vândută pentru sex și violuri în grup – a spus că s-a retras din anchetă pentru că „nu a simțit că era sprijinită emoțional” de poliție.

O altă victimă a spus că ofițerii au descurajat-o să mai caute adevărul după ce aceasta le-a spus că vorbește și cu investigatorii de la The Mirror.

Victime: Tentaculele rețelei de abuzatori lasă în urmă cinci morți și multă durere și suferință

 

Lucy Lowe, în vârstă de numai 16 ani, moare într-un incendiu în Telford (foto: Brock Richard)

O mamă și patru fete au decedat în urma tragediilor produse de rețeaua de proxeneți.

Luci Lowe, în vârstă de 16 ani, a fost ucisă în anul 2000 împreună cu mama și cu sora sa după ce Azhar Ali Mehmood, abuzatorul ei în vârstă de 26 de ani, a dat foc casei.

Cabbie Mehmood a pus ochii pe Lucy în 1997, care avea numai 14 ani când a născut-o pe fiica ei.

Acesta a fost arestat și băgat în închisoare pentru uciderea lui Lucy, a mamei sale Eileen și a surorii sale în vârstă de 17 ani, Sarah.

Dar el nu a fost niciodată arestat sau acuzat în legătură cu crimele sexuale comise sau din cauza relației ilegale pe care a avut-o cu o elevă de gimnaziu.

Potrivit victimelor, moartea lui Lucy a folosit drept avertisment pentru alte fete. Una dintre ele, drogată și violată de nouă bărbați doi ani mai târziu, spune că amenințările au împins-o foarte aproape de sinucidere.

Ea spunea: „Imi era teamă că familia mea va muri la fel ca familia lui Lucy. M-am gândit că singura modalitate prin care ar fi fost în siguranță ar fi să mă sinucid.”

În 2002, Becky Watson, în vârstă de numai 13 ani, murea într-un accident de mașină considerat la acea vreme ca fiind „aranjat”.

 

Becky Watson, 13 ani, moare într-un accident de mașină considerat a fi „aranjat” (foto: Sunday Mirror)
Vicky Round a fost abuzată de o bandă de violatori care au făcut-o dependentă de cocaină la vârsta de 12 ani și de heroină la 14 ani (foto: Sunday Mirror)

Ancheta The Mirror a relevat faptul că ea suferise doi ani de abuzuri comise de o banda de asiatici care au racolat-o pe când fata avea 11 ani.

Tragicul jurnal pe care fata îl ținea, obținut de The Mirror, dezvăluie chinurile la care era supusă când trebuia să „doarmă prin imprejurimi”.

Mama ei, Torron Watson, spune că a mers în repetate rânduri la poliție și le-a spus că fata lor este abuzată – ba chiar le-a dat și o listă de suspecți.

Ea a declarat pentru Sunday Mirror: „Fete ca Becky erau tratate ca niște criminali. Eu strigam cât puteam după ajutor dar strigam în zadar. Dacă abuzurile comise asupra lui Becky ar fi fost investigate așa cum trebuie de către autorități, multe alte fete ar fi fost salvate din iadul acesta.”

Vicky Round, o prietenă de-a lui Becky,  a fost abuzată de aceeași bandă care au făcut-o dependentă de cocaină la 12 ani și de heroină la 14 ani.

Vicky a murit la 20 de ani din cauza drogurilor iar sora ei Emma a declarat: „Nu mă îndoiesc că Vicky ar fi fost și acum printre noi dacă nu ar fi fost abuzată în asemenea hal – iar oamenii care i-au făcut viața un iad se plimbă și acum liberi pe străzi.”

Istoricul abuzurilor din Telford

Începutul anilor ´80 – fetele vulnerabile din Telford sunt luate în vizor de grupuri de bărbați, cu precădere asiatici.

1996 – O localnică îngrijorată susține că a spus poliției despre activitățile unui proxenet care vindea minore pentru sex.

Sfârșitul anilor ´90 – Documentele arată că asistenții sociali află despre problemă dar nu fac mare lucru pentru a o rezolva.

2000 – Lucy Lowe, în vârstă de 16 ani, este ucisă împreună cu mama și cu sora ei într-un incendiu criminal provocat de abuzatorul ei, Azhar Ali Mehmood, cu care Lucy avea un copil de la vârsta de 14 ani.

2002 – Becky Watson, victimă  a abuzurilor, este ucisă la vârsta de 13 ani într-un accident de mașină descris ca „aranjat”.

2009 – Prietena lui Becky, Vicky Round, moare din cauza drogurilor, după ce a îndurat nouă ani iadul sexual la care a supus-o un șir întreg de pedofili.

2010–2012 – Au loc, în paralel cu Pperațiunea „Potirul”, două anchete ale poliției care identifică 200 de potențiali suspecți dar numai nouă dintre ei sunt închiși. Alte două anchete sunt abandonate.

August 2016The Sunday Mirror relatează că problema continuă în afara cluburilor din oraș înțesate de minori dar plângerile formulate de o serie de voluntari ai bisericii nu sunt luate în serios.

Septembrie 2016 – Lucy Allen, membru al Parlamentului Britanic, cere o anchetă publică dar poliția și oficiali ai Consiliului Local din Telford scriu o scrisoare Secretarului Ministerului Public, Amber Rudd, în care îi comunică faptul că nu e necesară o anchetă.

Martie 2018The Sunday Mirror dezvăluie că ar putea fi până la 1000 de victime ale scandalului și face legătura dintre abuzuri și cinci decese.

Răspuns: Poliția și consiliul local spun că aceste crime oribile sunt prioritatea numărul 1 pentru ele

Martin Evans, adjunctul șefului Poliției din West Mercia, spune: „Cunoaștem informațiile pe care ni le-ați prezentat.” (foto: Warwickshire Police)

Poliția și șefii autorităților locale au declarat zilele trecute că rapoartele privind exploatarea și abuzurile comise asupra minorilor sunt tratate „extrem de serios”.

Martin Evans, adjunctul șefului Poliției din west Mercia a spus: „Cunoaștem informațiile pe care ni le-ați prezentat.”

„Împiedicarea unor asemenea acte oribile este prioritatea numărul unu pentru poliția din Telford și nu doar că am crescut numărul ofițerilor în acest scop dar ne folosim toate resursele și tehnologia pe care le avem la dispoziție pentru a prinde și aduce în boxa acuzaților pe oricine a comis abuzuri asupra copiilor, indiferent dacă asta s-a întamplat astăzi, ieri sau cu decenii în urmă.”

„Operațiunea Potirul din 2013 a fost unad dintre primele investigații complexe la nivel național privind cazurile de abuzuri. Ea s-a centrat pe istoricul unor asemenea fapte din Telford și Wrekin și a condus, în final, la încarcerarea a șapte persoane care acumulează o pedeapsă totală de 49 de ani.”

„În anii care au urmat am fost înpermanență concentrați pe această zonă, colaborând îndeaproape cu comunitatea locală pentru a-i păstra încrederea să raporteze problemele pe care oamenii le sesizează. Anul trecut, oficiali de la Ministerul Public au mulțummit personalului nostru pentru implicarea în a proteja cetățenii de riscul de exploatare sexuală.”

Un purtător de cuvânt al Consiliului Local din Telford și Wrekin a spus zilele trecute: „Exploatarea sexuală a copiilor este o crimă josnică și ticăloasă. Este o problemă a întregului Regat Unit și care dăinuie de foarte mult timp.”

„Telford va fi inclus in programul de monitorizare a exploatării sexuale a copiilor. Salutăm asta. Toate instituțiile vor continua să conlucreze îndeaproape iar această problemă rămâne pentru noi o prioritate de vârf.”

„Abordarea noastră privind exploatarea sexuală a minorilor este foarte diferită de cea de acum 10-20 de ani. Am învățat de atunci o mulțime de lecții și suntem în permanență atenți la indiciile de exploatare sexuală a copiilor astfel încât să putem furniza informații poliției și să aducem pe acești criminali josnici în fața justiției. Realmente, sunt cazuri care urmează sa fie aduse în fața judecătorilor.”

Un inspector al Oficiului pentru Standarde în Educație, Capacități și Servicii pentru Minori din Marea Britanie (OFSTED), aflat în Telford, spunea în 2016: „Lucrul cu copiii sau tinerii aflați în risc de abuz sexual este foarte dificil… Activitatea de protecție a copiilor care dispar de acasă sau de la centrele de îngrijire este minuțioasă și solicitantă.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Mai mult ca sigur sunt implicați și oameni de la vârf. Altfel nu se explica lipsa de acțiune. Satanism la nivel înalt.

  2. Dar ei ne văd pe noi, că cică la noi e corupția mai mare ca în occident.
    Ar trebui să își vadă gunoiul din curtea lor, că asemenea crime nici în lumea a treia n-am auzit să fi existat.
    Oare dacă se întâmpla așa ceva la noi?

  3. ca sa nu se mai intample asemenea orori,or sa introduca cipurile..pt siguranta cetateanului,a minorului,doar pt asta au trecut cu vederea aceste atrocitti 40 de ani..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button