X

Conservarea creierelor – un proces 100 % fatal

de null
Fluxul sanguin la creier va fi înlocuit cu produse chimice de îmbălsămare ce vor conserva structura neuronală, chiar dacă ar ucide pacientrul. Fotografie: Alfred Pasieka/Getty Images/Science Photo Library RF

Startup dorește să-ți uploadeze creierul la cloud, dar trebuie să te ucidă pentru asta

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nectome se oferă să conserve materia cenușie prin procesul de ‘vitrificare’ testat pe iepuri – dar încă nu are o metodă de a uploada creiere

Un startup american promite să uploadeze creierele clienților la cloud utilizând o tehnică de pionierat ce a fost testată pe iepuri.

Singura șmecherie, potrivit co-fondatorului companiei? Procesul e “100% fatal”.

Nectome, fondată în 2016 de o pereche de cercetători IA de la MIT, speră să confere o aplicație comercială pentru procesul inovativ de a conserva creiere, denumit “aldehyde-stabilised cryopreservation”. Procesul, ce rezultă în “vitrificarea” creierului – termenul startupului pentru transformarea sa în sticlă – promite suficient încât a câștigat două premii de la Fundația de Conservare a Creierului, pentru conservarea creierului unui iepure în 2016 și al unui porc în 2018.

Acceleratorul influent de startup Y Combinator a preluat Nectome, cu directorul Sam Altman devenind unul dintre 25 de persoane ce au achitat 10.000 de dolari pentru a se înscrie în lista de așteptare. “Presupun că creierul meu va fi uploadat la cloud”, a spus Altman pentru MIT Technology Review.

Dar există un dezavantaj. Pentru ca procesul de vitrificare să conserve un creier în măsură suficientă pentru a lăsa loc speranței unei reînvieri sau uploadări precise, aceasta trebuie să aibă loc la momentul morții. Sau mai exact, trebuie să fie cauza morții: subiectul/clientul/victima are fluxul sanguin înlocuit cu substanțe chimice de îmbălsamare ce conservă structura neuronală, în timp ce ucid pacientul.

Nectome e de părere că serviciul său este legal în anumite state americane cu legi de eutanasie robuste, incluzând California, unde statutele de “moarte cu demnitate” sunt în vigoare de doi ani. Chiar și atunci, nu anticipă o utilizare reală a serviciilor sale până în 2021.

Celălalt dezvantaj al Nectome e că precum majoritatea afacerilor de crioconservare, compania nu deține modalități reale de a reînvia sau uploada creierele stocate. Speră să demonstreze o simulare a unei “rețele nuronale biologice” cândva în jurul anului 2024, potrivit website-ului. Nu există un termen de timp pentru asigurarea unui creier uploadat ceva apropiindu-se abilității de a interacționa cu lumea exterioară.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button