X

Polonia amenință cu ieșirea din Uniunea Europeană

de null
Image result for polonia uniunea europeana

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a apărat joi legile pentru reformarea sistemului de justiţie şi a avertizat Bruxellesul privind critica puternică venită de la UE faţă de reforme, spunând că ar putea avea un efect nedorit, scrie Reuters.

Morawiecki s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a încerca să rezolve conflictul dintre UE şi Polonia cauzat de criticile aduse de blocul european faţă de reforma în justiţie din Polonia, scrie news.ro.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Morawiecki i-a prezentat lui Juncker documentul explicativ privind noile legi iar apoi le-a spus jurnaliştilor că se aşteaptă la o analiză în profunzime a documentului de către Comisia Europeană, care ar putea dura câteva săptămâni.

Reformele propuse de naţionaliştii polonezi aflaţi la putere au fost criticate de către reprezentanţii societăţii civile, organizaţii internaţionale, Uniunea Europeană şi partidele din opoziţie din Polonia pentru că oferă guvernului un control mai mare asupra instanţelor de judecată.

„Aceste discuţii au fost foarte constructive şi promiţătoare”, a spus Morawiecki, după întâlnirea cu Juncker.

„Cu siguranţă vom continua discuţiile şi sper ca, mai devreme sau mai târziu, viziunile noastre să se apropie chiar mai mult, să se apropie îndeajuns încât să putem ajunge la un acord privind reformele judiciare”, a adăugat el.

Documentul polonez arată că reformele sunt necesare pentru a creşte eficienţa şi pentru a înlătura judecătorii „care au fost implicaţi în activităţi dezonorante” în timpul perioadei comuniste din Polonia.

Dar în document se precizează şi că statele liberale din UE nu ar trebui să pună prea multă presiune pe Varşovia pentru că ar putea duce la „creşterea sentimentului anti-european” în Polonia.

„Poate duce la o creştere a forţelor politice populiste, care vor slăbirea sau dezintegrarea Uniunii Europene”, se arată în document.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că blocul european a primit documentul şi că dialogul va continua.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Polonia. țara care L-a declarat oficial pe Mântuitorul Iisus Hristos ca Rege Onorific al statului polonez, a declarat, printre altele, că nu este nicicum de acord cu poziția anticreștină a UE, de cedare protectivă a milioanelor de islamici care au năvălit în Europa de vest. Conducerea poloneză afirmă clar că ea nu este de acord cu legile juridice slabe și pline de contradicție ale legiuitorilor din UE și pune condiții ferme ca ele să fie revizuite și modificate. Poporul polonez susține poziția oficilă a șefilor lui de stat. Sunt de acord cu poporul polonez pe care noi românii ar trebui să-l luăm ca exemplu. În parte, și guvernul maghiar este de acord cu Polonia. Sper că am lămurit esența subiectului. Prof. CPB

  2. Doamne Ajută să iasă Polonia. Așa vor da curaj și Ungariei și poate în sfârșit va dispare U.E și ne vom recapăta independența

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button