X

Moscova construiește biserici într-un ritm alert

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

62 de noi biserici construite în Moscova în 8 ani.

Și nu este nicidecum sfârșitul. Conform planului programului oficial de construcție (intitulat ‘Programul 200’), alte 138 de biserici vor fi constreuite în Moscova.

Curatorul programului de construire a bisericilor în Moscova, “Programul Construcției Bisericilor Ortodoxe în Moscova”, cunoscut și sub numele “Programul 200” (acesta este articolul nostru recent despre el), deputat al Dumei de Stat, Vladimir Resin, a anunțat că 62 de complexuri bisericești au fost construite în capitală în ultimii opt ani, relatează Interfax-Religion.

“În ansamblu, în ultimii opt ani, 62 de complexuri bisericești au fost ridicate în Moscova (45 făcând parte din program și 17 în afara sa)”, a declarat Resin joi cu ocazia celei de-a XXVI-a Reprezentare a Nașterii Domnului, notând că 38 dintre biserici sunt deja în folosință.

24 de biserici au fost inaugurate în Moscova numai în 2017.

Alte 31 sunt construite în momentul de față făcând parte în program iar 4 în afara sa, și încă 31 sunt în faza de proiectarea, a menționat Resin.

Principalul obiectiv al programului este de a construi suficiente noi biserici de-a lungul capitalei astfel încât să existe pretutindeni una la distanță de mers în zonele rezidențiale. Programul a fost în desfășurare din 2011, planul constând în construirea a 200 de biserici.

Programul rulează în întregime din donațiile cetățenilor și a organizațiilor. O fundație stabilită pentru colectarea fondurilor îi are ca vicepreședinți pe primarul Moscovei Sergei Sobyanin și Înalt Preasfinţia Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii.

Potrivit planificatorului urban, lucrarea de construcție a fost finalizată pentru 12 complexuri la mijlocul lunii Iunie ce vor fi gata pentru folosință anul viitor.

Faptul că criza economică nu a zguduit dezvoltarea sustenabilă a programului arată, în viziunea lui Reisin, interesul oamenilor în deschiderea noilor biserici. Potrivit planurilor actualizate ale programului, bisericile sunt proiectate să găzduiască 500 de enoriași.

Metropolitan Hilarion (Alfeyev) a relatat recent că peste 30.000 de biserici au fost construite în ultimii 30 de ani pe întregul teritoriu canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse, ducând la un total de 40.000 de biserici.

Cea mai mare biserică a programului, Biserica Întâlnirii Domnului, capabilă de a găzdui 1.000 de enoriași a fost inaugurată recent, precum și prima biserică din Moscova numită în onoarea Țarului Nicolae al II-lea și sfânta sa familie.

Iată câteva alte biserici noi: 

Sursa: Russian Faith

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Trebuiesc construite fiindca asa de multi ecumenisti sunt incat nu au unde sa i bage sa slujeasca si sa si bata joc de singura Biserica creata de Iisus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button