X

8 MARTIE este o invenție a STÂNGII evreiești

frauentag1928_original
Foto: https://rotbewegt.at/#/epoche/einst-jetzt/artikel/internationaler-frauentag-8-marz

Ziua de 8 Martie a fost propusa in 1910, de evreica Clara Zetkin (1857-1933), ca zi dedicata femeii, care sa fie sarbatorita la nivel international, la asa-numita Conferinta a Femeilor Socialiste de la Copenhaga. Iat-o in stanga alaturi de evreica Rosa Luxemburg:

GERzetkin1
Foto: http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/GERzetkin.htm

Cititi va rog si:

Stiati ca a existat REPUBLICA SOVIETICA BAVARIA (Munchen)? A FOST CONDUSA DE EVREI. Ca si REVOLUTIA GERMANA … Ce rol a jucat Adolf Hitler?

Ortodoxia nu a asumat ziua de 8 martie ca zi inchinata femeii. Daca ar fi sa vorbim de o zi pe care Ortodoxia o inchina femeilor, acesta este Duminica Femeilor Mironosite, a treia duminica dupa Invierea Domnului. Femeile Mironiste sunt cele care au urmat, au slujit lui Hristos atat inainte cat si dupa moartea Sa si au vestit pentru prima data ca El a inviat din morti. Potrivit Sfintei Scripturi, ele au plecat de la mormant „cu frica si cu bucurie mare ca sa vesteasca ucenicilor Lui“ (Matei 28, 18). „Dar cand mergeau ele sa vesteasca ucenicilor, iata Iisus le-a intampinat zicand: Bucurati-va!“ (Matei 28, 9). Cu aceste cuvinte intampina Biserica femeia.
De ce insa ziua femeii-revolutionar a fost pusa pe 8 Martie? Cine din liderii miscarii a fost concediat? Cine a fost arestat? Cine din ei s-a nascut in aceasta zi? Nici un raspuns… De aici reiese ca motivele crearii acestei sarbatori nu au fost istorice, sociale sau publice. Ceva personal se asocia la fondatorii acestei sarbatori cu aceasta data. O data ce motivele au fost personale, ar trebui sa cercetam mai indeaproape persoanele, care de altfel ne sunt cunoscute inca din copilarie. Numai ca abia nu demult ne-am permis sa observam ca nu doar apertenenta la Internationala si ideile revolutionare erau comune pentru ei, ci si o legatura etnica. Internationala, cum s-a constatat mai tirziu, in mare parte era uninationala. Este un fapt fara de care nu se poate vorbi despre miscarea revolutionara din Europa sf. sec. 19 – inc. sec. 20. Anume evreii au ridicat popoarele impotriva “lumii violentei” si au propus ca ea sa fie “distrusa din temelie”.

Instinctul mitic al revolutiei pune intrebarea astfel: “Au fost in istorie femei care au ridicat poporul in lupta contra tiraniei si au avut succes?” Rugind un european sa dea un nume de femeie-lider, el negresit va raspunde: Ioana d’Arc. Dar Clara Tetkin e evreica si pentru ea mai familiare sunt asocierile cu evenimentele din istoria poporului sau. Pentru evrei Ioana d’Arc se asociaza cu Estera din istoria biblica. De acea, atunci cind Partidul a pus problema infiintarii unei sarbatori feminine, Clara Tetkin si-a adus aminte de Estera.

Cu multe secole in urma Estera si-a salvat poporul de minia unui tiran. Istoria aceasta este prezenta nu numai in Biblie. Esterei ii este inchinata cea mai vesela sarbatoare a evreilor – Sarbatoarea Purim. Ea se serbeaza la sfarsitul lunii februarie – inceputul lui martie. Aceasta sarbatoare nu are o data fixa (ca si Pastele crestin) si e posibil ca in anul cind s-a infiintat “ziua internationala a femeii” Purimul a coincis cu 8 Martie. A schimba in fiecare an data ar fi fost incomod, de aceea s-a hotarit ca ziua femeii-revolutionar sa se serbeze aparte de Purim. Indiferent de aceasta insa, in fiecare an ziua de 8 Martie este o chemare a lumii de a slavi Femeia-Lider – pe Estera, adica a serba Purimul. Numai ca in acea zi au fost nimiciti 75.000 de oameni – elita tarii, din imperiul persan.

Cum se poate sarbatori o zi de macel? Nici un popor din lume nu serbeaza o asemenea zi cu bucurie. Purimul – sarbatoare in special pentru copii ( unde se cinta, se joaca, iar Talmudul recomanda celor maturi chiar sa bea bauturi spirtoase pina nu mai deosebesc diferenta dintre expresiile “blestemat fie Aman” si “binecuvintat este Mardoheu”) este comemorarea unui masacru in care au murit poate mii de copii. Nu a fost o batalie (cum incearca unii sa explice), in care si evreii si persii sa se lupte cu armele in mina, ci anume un macel.

Biserica nu are nimic impotriva personajelor biblice, doar ca intelegerea evenimentelor petrecute in cartea Estera este diferita in crestinism si iudaism. Crestinismul vede in aceasta cum Dumnezeu nu a permis ca poporul Sau sa fie nimicit de dusmanii persi, iar iudaismul vede in toate popoarele un dusman, care ar trebui sa fie nimicit asemenea persilor.

Exista in istoria gindirii iudaice o parere precum ca toate popoarele sunt ostile evreilor, iar evenimentele Purimului amintesc cum trebuie sa se procedeze cu ele.

In crestinism, razboaiele si robia babiloniana din Vechiul Testament sint intelese in mod alegoric. In iudaism insa s-a pastrat intelegerea literala a normelor si exemplelor vechi-testamentare.

De ce un popor in istoria caruia au fost atitea suferinte, care a trecut prin atitea devastari, sarbatoreste un masacru care in vechime i-a reusit?

Internationala a avut scopuri mondiale. Ea a avut ce spune lumii: ca Purimul e sarbatoarea nimicirii dusmanilor, iar dusmanii Revolutiei bineinteles au fost nu numai capitalistii, ci si Biserica. In acest caz e lipsita oare de motivatie presupunerea ca in constiinta liderilor evrei ai Internationalei, miscarea revolutionara feminina se asocia cu Estera, iar 8 Martie – din obisnuinta cu sarbatoarea Purim?

Am scris acest articol nu pentru ca noi crestinii sa avem o atitudine neprietenoasa fata de cei de un neam cu Clara Tetkin, ci pentru a intelege ce sarbatorim de fapt pe 8 Martie si pentru a reintoarce stima fata de traditiile noastre ortodoxe. Motivele Clarei Tetkin sunt evidente… Nu inteleg de ce noi ar trebui sa serbam Purimul evreilor. N-ar fi timpul sa uitam de sarbatorile “rosii”, ostile crestinismului si de 8 Martie in special. Zi care nu are nimic comun cu femeia crestina.

Cititi va rog mai multe in articolul:

8 MARTIE este o inventie a STANGII evreiesti

Categorii
Sionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

 1. Istoria scrisa de invingatori, si nu aia reala, spune ca 8 martie isi are radacinile intr-o revolutionara greva a femeilor croitorese din New York, care in 1857 au marsaluit prin Manhattan.

  In fapt ziarele timpului consemneaza un „mars al tigailor si al cratitelor” probabil instrumentele de zdranganit ale repectivelor. Care respective erau damele de companie ale muncitorilor portuari si ai marinarilor, nemultumite de neplata salariilor celor mentionati.

  Cum prestatul pe caietel suna a munca voluntara, acestea au dat o mana (scuzati) de ajutor bietilor clienti.

  Facatura a fost atat de penibila incat mai in zilele noastre s-a retras din manuale acesta versiune eroica (cu T la mijloc) a muncitoreselor socialisto-progresiste.

 2. Nu mi se pare a fi o asa mare crima sa serbam femeia de mai multe ori in an. Crestineste ar fi desigur sa ne cinstim unii pe altii, barbati si femei, zilnic, si mai ales sa il cinstim pe bunul Dumnezeu pentru darul iubirii pe care l-a facut oamenilor. Cat despre istoria Esterei, cine a citit Cartea Esterei din Vechiul Testament stie ca aceasta a fost departe de modelul femeii revolutionare asa cum tendentios se sugereaza in articol. Devenita fara voia ei sotia imparatului Persiei aceasta a devenit instrument al lui Dumnezeu, reusind ca prin credinta, post si rugaciune sa imblanzeasca inima sotului ei si sa isi salveze astfel poporul de la anihilare, de la genocid.

 3. @ Paladin
  Felicitari pentru comentariu. Oricum, daca intrebi pe cineva care sunt originile sarbatorii, putini stiu. Si oricum, nu s-a pastrat sensul ei socialist. Semnificatia sarbatorii este celebrarea feminitatii si a maternitatii pt ca tot acum se sarbatoresc si mamele, sa nu uitam. In plus, este chiar benefic sa invatam barbatii sa fie gentlemeni cu femeile , sa le ofere flori pt ca in ziua de azi, nivelul barbatilor a scazut mult, nu mai exista cavalerii de pe vremea bunicii care stiau sa respecte o femeie, stiau ca nu au voie sa se foloseasca de femeia respectiva pt a-si satisface necesitatile, decat numai dupa casatorie. Cu alte cuvinte, daca a existat o intentie rea a intemeietoarei acestei sarbatori, totul s-a intors impotriva ei. Sa nu privim chiar totul cu ochelari de cal. Barbatii sunt mai lipsiti de nuante si sensibilitate ca femeile. Cunosc pe un crestin care a citit pe blogul vostru despre originea acestei sarbatori si i-a spus sotiei sale care era profesoara si care primea multe cadouri de la elevi in aceasta zi, sa le dea inapoi copiilor. Sotia l-a luat pe sot si l-a dus la duhovnic, iar acesta l-a certat, spunandu-i ca copiii o vad ca pe o mama si vor sa faca un gest frumos.Deci, mai mult discernamant cu asta sa nu smintiti oamenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!