X

De fapt, ce vrea DNA în PROCESUL cu MASONII?

de null

Dupa cum probabil ca deja stiti, DNA a facut dosar penal unora care nu și-au declarat public apartenența la masonerie.

Asta pentru ca este voie ca magistratii sa fie masoni, totul e ca ei s-o si declare. Si pot fi masoni, deoarece:

CSM a decis ca MAGISTRATII POT FI MASONI deoarece: „Francmasoneria este un sistem de morala special care cere membrilor sai tinuta morala si buna reputatie, prin morala intelegandu-se bunatate, onestitate, sinceritate, loialitate, justete”

Dosarul de mai sus a ajuns in instanta iar conform Ziare com procurorii DNA au incercat sa explice in rechizitorul trimis judecatorilor care ar fi fost motivatia lui Liviu Popa si al lui Ovidiu Galea de a adera la MLNR:

„Astfel, apartenenta celor doi inculpati la o Asociatie de tipul MLNR, Asociatie ce s-ar caracteriza, raportat la scopul infiintarii sale, ca avand deziderate umane si spirituale inalte, urmarind cultivarea in randul membrilor sai a unor importante valori morale, Asociatie care in raport de aceste obiective duce la selectarea membrilor sai ca o categorie elitista a societatii, implicand in mod logic acceptarea unor persoane, personalitati, cu nivel ridicat de instruire, pregatire profesionala si, consecvent acestora, cu functii sau pozitii importante in domeniul lor de activitate, ilustreaza intentia celor doi inculpati, aflati in incompatibilitate vadita cu aceste idealuri morale, de a se integra unui cerc de persoane cu functii si pozitii importante in societate pentru a obtine protectia acestora si in acelasi timp de a-si disimula postura infractionala”

In traducere, cei doi nici nu meritau sa fie masoni si nu sunt judecati pentru ca sunt masoni, ci pentru ca au intrat in masonerie ca sa obtina protectie pentru activitatile lor infractionale.

Dar iata pe larg ce putem citi la Un Mare Venerabil a povestit magistratilor din Timisoara secretele Masoneriei si cum sunt initiati ucenicii de pe Ziare com:

Un membru cu vechime din cadrul Marii Loje Nationale din Romania (MLNR) a explicat Curtii de Apel Timisoara, intr-o declaratie de martor, cum functioneaza in tara nostra una dintre cele mai vechi asociatii din lume.
Un judecator sau un demnitar poate fi membru al Ordinului MLNR, dar sa nu fie membru al Asociatiei MLNR? Practic o persoana poate fi mason, sa participe la activitatile curente ale Lojii sale, dar sa nu fie membru in ONG-ul MLNR? Aceasta este una din intrebarile la care magistratii de la Curtea de Apel Timisoara trebuie sa raspunda intr-un dosar in care sunt judecati fostul sef al Politiei Romane, chestorul Liviu Popa (49 de ani), si judecatorul Ovidiu Galea (49 de ani) de la Tribunalul Bihor.

Cei doi sunt judecati si pentru acuzatii de fals in declaratii in forma continuata, care au legatura cu apartenenta lor la Masonerie, aspect pe care nu l-au precizat niciodata in declaratiile de interese, care se depun anual. Astfel, diferenta dintre Ordin si Asociatie ar putea fi salvarea acestora in acest caz.

Cazul de la Timisoara

La DNA, Ovidiu Galea a negat acuzatiile. Liviu Popa a negat initial acuzatiile, iar ulterior si-a rezervat dreptul la tacere si si-a rezervat dreptul de a face marturii in fata judecatorului. Cei doi au fost membri cu gradul de maestru mason ai Lojei Tara Crisurilor, nr. 162 din Oradea din cadrul Marii Loji Nationale din Romania (MLNR). Gradul de „Maestru Mason” reprezinta „gradul sublim in Masoneria Simbolica”, conform Regulamentului General al MLNR.
In acest caz, mai sunt trimisi in judecata mai multi functionari si agenti si ofiteri de politie din Bihor, pentru infractiuni de coruptie. Este vorba de un proces fara precendent in Justitia din Romania. Magistratii, politistii, demnitarii sau functionarii publici au voie sa fie membri ai unei loji masonice, dar acest lucru trebuie sa fie fie consemnat in declaratia de interese.
Acest dosar s-a judecat la Curtea de Apel Oradea, dar a fost stramutat anul trecut la Curtea de Apel Timisoara si are stabilit urmatorul termen de judecata pe 12 martie.

Nuantele dintre Asociatie si Ordin

Pe 12 februarie 2018, Curtea de Apel Timisoara a audiat unul dintre martorii cheie din proces. Este vorba de administratorul public al orasului Oradea, fostul procuror Dacian Salvator Palladi. Acesta este membru al Asociatiei MLNR din 1998 si din 2004, de la infiintare, al Lojei Tara Crisurilor nr. 162. El a ocupat functia de Maestru Venerabil in Scaun in cadrul acestei loji.
„Nicio Loja din tara nu are personalitate juridica, din cunostintele mele structura nationala, Asociatia MLNR, are personalitate juridica. Aceste loji alcatuiesc structura, trupul MLNR. In punctul meu de vedere, aceste Loji fac parte din Asociatia MLNR. Pana sa fie deschis acest dosar penal, nu s-a pus in discutie distinctia intre Ordinul MLNR si Asociatia MLNR”, a explicat fostul Maestru Venerabil.
Palladi a aratat ca dupa ce s-a deschis un dosar la DNA, a fost posibil ca si alte persoane din Masonerie sa-si fi pus intrebarea daca trebuiau sa-si declarare apartenenta la Masonerie in declaratia de interese. „Pana la acest dosar penal, nu exista nicio distinctie intre Ordinul MLNR sau Asociatia MLNR, in sensul ca toti masonii participam in aceleasi Tinute si toti aveam aceiasi legislatie masonica. Nici inainte de acest dosar penal si nici in prezent nu facem vreo distinctie intre masoni care ar apartine Ordinului MLNR si masoni care ar apartine Asociatiei MLNR”, a mai spus martorul.

„Procedura de initiere este spectaculoasa”

Administratorul public al orasului Oradea a explicat apoi magistratilor ca pentru a deveni mason, o persoana trebuie sa parcurga o perioada de initiere. Cineva poate ajunge frate mason dupa parcurgerea acestei proceduri si depunerea jurmanatului de ucenic.
„Procedura de initiere este spectaculoasa si este plina de simbolistica. O buna parte din procedura candidatul este legat la ochi si trece prin niste calatorii initiatice. Ulterior este dezlegat la ochi si ii poate vedea pe ceilalti membri ai Lojii si undeva spre sfarsitul ritualului, printre alte elemente si semneaza un juramant de ucenic. Vreau sa mentionez ca in cadrul acestei proceduri de initiere, candidatului i se atrage atentia ca trebuie sa se supuna legii statului al carui cetatean este, aceasta avand intaietate.
Exista expresia nas masonic in Masonerie. Acesta este persoana prin intermediul caruia candidatura celui care vrea sa intre in Masonerie este prezentata prealabil, initial fara prezenta fizica a candidatului. In Masonerie sunt trei grade: ucenic, calfa si ulterior maestru, dupa fiecare grad se depunde un juramant si exista anumite conditii pentru e deveni calfa si ulterior maestru”, a mai aratat fostul Mare Venerabil al Lojii Crisurilor.
Dacian Salvator Palladi a explicat ca in prezent Popa este „in adormire”, in sensul ca nu mai frecventeaza Tinutele Lojii, iar Galea participa in continuare la Tinutele Lojii. El a dat mai multe explicatii judecatorilor despre cum functioneaza Masoneria.

Care este rolul „acoperitorului”

„In Romania nu exista o legitimatie pentru masoni, putem insa solicita de la sediul central din Bucuresti asa numitele scrisori de good standing, acestea certifica calitatea de mason si membru al MLNR, in situatia in care vrei sa te prezinti la alte Loji din strainatate. Daca vrei sa mergi la alta Loja din tara, trebuie sa-l contactezi pe Maestrul Venerabil in Scaun din acea Loja sa-i spui ca vrei sa participi, sa astepti decizia lui. Cand mergi acolo nu te legitimezi cu cartea de identitate, ci ai o parola secreta pentru ca exista la fiecare poarta cate un acoperitor care verifica identitatea celor care participa”, a mai explicat Palladi.
De exemplu, in cazul Lojii Crisurilor nr. 162 din Oradea, convocarea era facuta prin sms-uri care erau date de secretarul Lojii.
„Cand m-am initiat eu in Masonerie, am primit o Constitutie si un Regulament semnate de Marele Maestru al MLNR. In urma cu 4-5 ani in toata tara, atunci cand se intra in Masonerie se primeste un pachet care contine, aproximativ, un sort, 2 perechi de manusi albe, manualul ucenicului si probabil si Regulamentul si Constitutia MLNR. Manualul ucenicului contine invataturi simbolice din Masonerie, aferente gradului de ucenic. La fel primeste un manual si pentru celelalte grade.
Ca si mason platim o cotizatie lunara care se colecteaza de un trezorie al Lojii si se trimite la Bucuresti. Pe langa aceasta cotizatie mai plateam si un fond bursier si un fond numit Provita, ambele fiind colectate si varsate la Bucuresti la structura centrala, fiind destinata pentru sustinerea tinerilor studenti si ajutorul sotiilor sau familiilor fratilor decedati”, si-a continuat marturia administratorul public al orasului Oradea.

Banuiala Marelui Venerabil

Palladi crede ca Popa si Galea au achitat aceste cotizatii si fonduri la zi, deoarece daca ar fi avut intarziere, trezorierul ar fi anuntat. Dupa deschiderea anchetei penale de la DNA, s-ar fi pus in discutie daca masonii sunt membri ai Asociatiei MLNR. In 2017, structura centrala de la Bucuresti a trimis un formular catre toate lojile in care masonii erau intrebati daca fac parte din Ordinul MLNR sau din Asociatia MLNR.
„Eu personal am completat anul trecut formularul in sensul ca sunt membru al Asociatiei MLNR. Dupa ce au fost completate aceste formulare de catre masoni nu exista nicio diferenta in fapt intre cei care se considera membri ai Ordinului MLNR si cei care au completat formularul in sensul ca sunt membri ai Asociatiei MLNR. Ar trebui sa speculez de ce a fost trimis in 2017 acest formular si realizez ca este o situatie sensibila si nu mi-as asuma sa dau un verdict pe acest subiect. Va dau un indiciu, eu consider ca sunt si alte persoane la nivelul tarii in Masonerie care sunt preocupate de conditia lor profana si masonica. Nu am auzit si nici nu am stiinta ca cineva din conducerea Asociatiei MLNR sa fi comunicat masonilor ca le este interzis sa-si declarare apartenenta la Masonerie in declaratiile de interese.
Nici in urma acestui formular din 2017 care a fost transmis catre toate Lojile, privind apartenenta la Ordin sau Asociatie, nu am cunostinta sa se fi stabilit ceva in legatura cu completarea de interese privind apartenenta la Masonerie. Acoperitorul verifica la intrarea in templu in orice Loja masonica calitatea de mason a participantilor, astfel incat la nicio Tinuta nu poate participa o persoana care nu are calitatea de mason.”

Cine ar trebui sa faca pasul in spate

Palladi a epxlicat ca Asociatia MLNR a fost infiintata in baza Legii asociatiilor si fundatiilor si ca a fost declarata de utilitate publica in timpul guvernarii Adrian Nastase. Unul dintre avocati l-a intrebat pe martor daca o persoana poate fi mason, dar fara sa faca parte din Asociatia MLNR.
„Din punctul meu de vedere, nu, iar situatia existenta, respectiv acest joc nascut, dualism, intre Ordinul MLNR si Asociatia MLNR isi are nefericirile ei”, a explicat Palladi. Din punctul acestuia de vedere, cei care au optat in 2017 pentru a fi doar membri ai Ordinului MLNR, „ar trebui sa faca un pas in spate, respectiv sa lucreze in alta structura, nu sub umbrela Asociatiei MLNR”.

Intrebarea lui Liviu Popa

Chestorul Liviu Popa a avut mai multe interbari. Una dintre acestea a fost inedita: „Daca va considerati un bun frate mason atunci cand le-ati solicitat intr-o Tinuta celorllati frati masoni sa mearga la DNA sa declarare ce li se cere, deoarece nu suntem decat trei persoane din masonerie vizate, iar ceilalti functionari publici, frati in Masonerie, care nu si-au declarat apartenenta la Masonerie in declaratia de interse, nu vor avea probleme penale?”.
Palladi: „Masonii se obliga sa fie modele de comportament in societate, iar respectarea legii statului este unul din principiile de baza. In orice conditii, fratii sunt indemnati sa-si respecte obligatiile prevazute de lege. Nu le-am cerut niciodata fratilor masoni sa declare ce li se cere de DNA sau de orice institutie a statului, insa pe toti i-am indemnat sa respecte legea in situatia in care li se cere concursul.
Nu am afirmat ca alti functionari publici masoni, care nu si-au declarat apartenenta la Masonerie in declaratia de interese, nu vor avea probleme penale, fiecare fiind raspunzator pentru ceea ce declara sau nu. Nu am facut intr-o Tinuta masonica afirmatiile mentionate de inculpatul Popa in intrebare. Am spus mereu ca indemn fratii sa respecte legea si sa dea tot concrsul organelor de cerecetare penala daca vor fi solicitati.”

DNA: S-au inscris pentru a obtine protectia

Procurorii DNA au incercat sa explice in rechizitorul trimis judecatorilor care ar fi fost motivatia lui Liviu Popa si al lui Ovidiu Galea de a adera la MLNR.
„Astfel, apartenenta celor doi inculpati la o Asociatie de tipul MLNR, Asociatie ce s-ar caracteriza, raportat la scopul infiintarii sale, ca avand deziderate umane si spirituale inalte, urmarind cultivarea in randul membrilor sai a unor importante valori morale, Asociatie care in raport de aceste obiective duce la selectarea membrilor sai ca o categorie elitista a societatii, implicand in mod logic acceptarea unor persoane, personalitati, cu nivel ridicat de instruire, pregatire profesionala si, consecvent acestora, cu functii sau pozitii importante in domeniul lor de activitate, ilustreaza intentia celor doi inculpati, aflati in incompatibilitate vadita cu aceste idealuri morale, de a se integra unui cerc de persoane cu functii si pozitii importante in societate pentru a obtine protectia acestora si in acelasi timp de a-si disimula postura infractionala”, sustin procurorii DNA.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

 1. „Concluzii asupra Francmasoneriei
  Francmasoneria este o organizatie mondiala, secreta in care evreii au un insemnat rol, avand un rit quasi-religios, luptand impotriva conceptiei religios-morale a crestinismului, impotriva principiului monarhic si national, pentru a realiza o republica internationala laica (tendinta din urma a se vedea in „Blaubuch der Freimaurerei”, Wien 1933, p. 82, in art. Paneuropa als Minoritatenfrage. Se recunoaste ca „Masoneria urmareste planul unei Europe unite”).
  Ea este un ferment de stricaciune morala, de dezordine sociala.

  Sfantul Sinod, insusindu-si concluziile din referat, hotaraste:
  I. Biserica osandeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta si in special pentru urmatoarele motive:
  1. Francmasoneria invata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta si adevar revelat de Dumnezeu, indemnandu-i sa admita numai ceea ce descopera cu ratiunea lor.
  Ea propaga astfel necredinta si lupta impotriva crestinismului ale carui invataturi sunt revelate de Dumnezeu.
  Vanand pe cat mai multi intelectuali sa si-i faca membri si obisnuindu-i pe acestia sa renunte la credinta crestina, Francmasoneria ii rupe de la Biserica, si avand in vedere influenta insemnata ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca necredinta sa se intinda asupra unor cercuri tot mai largi. In fata propagandei anticrestine a acestei organizatii, Biserica trebuie sa raspunda cu o contrapropaganda.

  6. Francmasoneria este un ferment de continua si subversiva subminare a ordinei sociale prin aceea ca isi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamantesti decat aceleia care reprezinta ordinea stabilita vizibil. Ii face unelte in mana unor factori nestiuti inca nici de ei, avand sa lupte pentru idei si scopuri politice ce nu le cunosc. E o lupta nesincera, pe la spate; niciodata nu exista o siguranta in viata Statului si in ordinea stabilita. E o lupta ce ia in sprijinul ei minciuna si intunerecul. Impotriva juramantului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un juramant paganesc.

  Masurile cele mai eficace ce are sa le ia Biserica impotriva acestui dusman al lui Dumnezeu, al ordinei social-morale si al natiunei, sunt urmatoarele:

  1. O actiune persistenta publicistica si orala de demascare a scopurilor si activitatii nefaste a acestei organizatii.

  2. Indemnarea intelectualilor romani, care se dovedesc a face parte din loji, sa le paraseasca. In caz contrar, „Fratia Ortodoxa Romana” extinsa pe toata tara va fi indemnata sa izoleze pe cei ce prefera sa ramana in loji. Biserica le va refuza la moarte slujba inmormantarii, in caz ca pana atunci nu se caiesc.
  De asemenea, le va refuza prezenta ca membri in corporatiile bisericesti.

  3. Preotimea va invata poporul ce scopuri urmareste acela care e francmason si-l va sfatui sa se fereasca si sa nu dea votul candidatilor ce apartin lojilor.

  4. Sf. Sinod acompaniat de toate corporatiunile biseri-cesti si asociatiile religioase se va stradui sa convinga Guvernul si Corpurile legiuitoare sa aduca o lege pentru desfiintarea acestei organizatii oculte. In caz ca Guvernul nu o va face, Sfantul Sinod se va ingriji sa fie adusa o astfel de lege din initiativa parlamentara.

  La orele 13.00, I.P.S. Patriarh, ridica sedinta, prorogand Sfantul Sinod pentru data de 29 Martie a.c., orele 10.00 dimineata.
  Presedinte, (ss) Miron
  Secretar, (ss) † Galaction Craioveanu
  Cronica interna B.O.R., 55 (1937) nr. 3-4, Martie-Aprilie.
  ==============
  …. francmasonii se prezinta ca zidarii care au sa rezideasca, sub conducerea lui Hiram, templul lui Solomon din Ierusalim.
  Aceasta inseamna, fara metafore, restabilirea dominatiei lui Israil asupra lumii intregi.
  Numai din tendinta F.M., dupa republica laica, internationala si extrem de democratica se explica de ce toate revolutiile de la cea din 1789 incoace, toate loviturile date crestinismului, principiului monarhic si national, principiului autoritatii, sunt opera francmasonilor.
  Din aceste motive, toate statele care recunosc valoarea principiului national si a factorului crestin au desfiintat Francmasoneria.
  … , Fr. Osw. Wirth, arata asadar ca nu caritatea este scopul Francmasoneriei.

  Iar cercetarea adevarului de care vorbeste F.M. trebuie inteleasa ca o lansare a tuturor ideilor de destramare a Statului si a Societatii.
  Toate ideile de extrema stanga ale comunismului au fost pregatite in Loji si aplicate de francmasoni.
  La fel, toate ideile anticrestine, de totala emancipare a instinctelor omenesti inferioare de sub prestigiul virtutilor crestine. De la Marx pana la Lenin si Trotzki, toti sefii mai de seama ai comunismului au fost evrei si francmasoni, sau cel putin francmasoni.

  Ziarul francmason „Latomia” scrie (Iulie 1849, p. 237): „Nu putem decat sa salutam socialismul ca pe un excelent aliat al F. M. in munca de innobilare a omenirii, in straduinta de a promova binele omenirii. Socialismul si masoneria impreuna cu comunismul au tasnit din acelasi izvor”.

  Scopul Francmasoneriei sta in legatura cu soarta intregii omeniri.
  F.M. lupta pentru o anumita directionare, pentru o anumita tinta a intregii vieti omenesti colective si individuale.
  Care este acest scop?
  Dintr-o multime de marturisiri masonice si din descifrarea sensului ce se desprinde din toata activitatea de pana acum a F.M., rezulta ca acest scop este: intemeierea unei republici mondiale, condusa de francmasoni, adica de evrei. O republica cu desavarsire laica, cu o omenire indobitocita de mizerie si de patimile inferioare dezlantuite.
  …………..
  CE FACE B.O.R.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button