X

Experții avertizează: Vehiculele autopilotate pot deveni foarte ușor VEHICULE AUTO-DISTRUCTIVE care POT ȚINTI ȘI UCIDE INTENȚIONAT OAMENI

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

(Natural News) S-a făcut destulă zarvă în jurul mașinilor autopilotate și despre potențialul lor de a schimba modul în care oamenii utilizează drumurile pentru o lungă perioadă de acum încolo. Totuși, cu toate speranțele că ele vor schimba lucrurile în mai bine, există și motive să vă temeți atunci când vă aflați într-un astfel de vehicul.

Acesta este motivul pentru care Zach Aysan, un expert canadian în informatică și securitate digitală, ar vrea să poată conduce singur către casă acel vehicul lunguieț, pe care-l numește „Mașina autodistructivă”. Cu toate că perspectiva unei mașini autopilotate poate fi pentru el o sursă de inspirație și un semn că urmează lucruri mărețe, e important să fie conștient că pot exista consecințe negative care pot lovi societatea pe de-a întregul ei pe măsură ce tehnologia din spatele acestor vehicule iese la iveală.

Pentru a înțelege argumentul lui principal, ar trebui mai întâi să știm clar ce este o mașină autopilotată. S-a spus că mașinile autopilotate (sau mașinile automate) nici măcar nu ar trebui să se numească mașini. În schimb, ar trebui să se numească simplu: automobile – sau auto-uri, mai pe scurt. Este simplu, la obiect și subliniază foarte bine faptul că ele nu sunt și nu ar trebui să fie privite ca niște vehicule.

Din cauza unui detaliu, mașinile autopilotate prezintă o deosebire fundamentală față de cele normale iar acest lucru este faptul că ele nu au nevoie de un șofer pentru că, evident, se pot conduce singure. De fapt, nici măcar nu e nevoie de o prezență umană pe tradiționalul loc al șoferului. Pur și simplu nu trebuie ca vreo femeie sau vreun bărbat să fie prezenți într-o mașină autopilotată pentru ca aceasta să funcționeze. A putea fi folosită ca un vehicul necesar deplasărilor sau pentru orice alte nevoi de transport este un beneficiu direct și, în acest caz, o mașină autopilotată ar rămâne o simplă mașină, chiar dacă nu are în ea un șofer.

Dar cum este posibil asta? Păi, în mare, pentru că o mașină autopilotată este de fapt un computer foarte avansat, conectat la internet,  echipat cu GPS și… cu patru roți. Ei bine, conform lui Aysan, acesta este miezul problemei: calculatoarele-autoturism sunt la fel de vulnerabile în fața atacurilor cibernetice precum orice alt calculator.

Nu trebuie decât un singur punct securizat insuficient pentru a permite accesul public neautorizat,” spune Aysan. „Protejarea în permanență a tuturor punctelor de intrare, în ciuda cerințelor de schimbare organizațională, de schimbare a personalului și asigurarea unui flux nesfârșit de actualizări soft împotriva vulnerabilităților este un lucru aproape imposibil de realizat.”

În viziunea lui, asta ar putea deveni una dintre problemele majore ale mașinilor autopilotate.

Dacă un grup cu intenții murdare reușește cumva să capete acces și control de la distanță asupra unui astfel de vehicul, l-ar putea transforma foarte ușor și foarte eficient într-o bombă, avertizează Aysan.

„O Tesla încărcată complet și care se deplasează cu peste 200 km/h, dacă intră într-o fabrică de produse chimice sau într-o centrală electrică, o conductă de petrol sau o benzinărie va avea un impact mult mai mare decât bombele pe care le detonează teroriștii prin Orientul Mijlociu”, a spus el.

Acum imaginați-vă că hackerii ar pune mâna pe o flotă de o sută de mașini. Sau o mie.

Există, din fericire, și aspecte bune. Aysan spune că în industrie domnește confuzia mai mult decât temerea sau nesiguranța. Pe scurt, ușa este deschisă pentru implementarea oricăror măsuri de prevenire care să protejeze vehiculele autopilotate de orice pericole potențiale care pot apărea dacă hackerii încep să-și îndrepte atenția spre aceste mașini.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button