X

Facebook Messenger Kids, PERICULOS pentru copii

În urmă cu ceva timp, Facebook a lansat o aplicație de chat dedicată pentru copii. Se pare însă că Facebook Messenger Kids nu este perfectă.

Facebook vrea să ancoreze copiii în ecosistemul său de aplicații de la o vârstă cât se poate de fragedă. Din acest motiv, a lansat în urmă cu câteva luni o variantă de Messenger dedicată celor cu vârste între 6 și 12 ani. Practic, din momentul în care ai învățat să scrii, gigantul fondat de Zuckerberg speră să dezvolți o obsesie nesănătoasă pentru aplicații de chat.

La prima vedere, aplicația este una bine intenționată. Părinții crează copiilor conturi pentru Facebook Messenger Kids. Un copil cu cont in-app nu poate iniția o conversație cu o persoană străină, decât dacă prezența ei în listă a fost aprobată de către un adult. Aplicația are multe similarități cu versiunea standard de Messenger. Poți folosi poze și emoticoane gigantice într-o conversație sau te poți rezuma la videochat.

După aproximativ o lună de la lansarea aplicației, mai multe grupuri de cercetători, părinți și experți în sănătatea mentală a copiilor au afirmat că Messenger for Kids are un impact devastator asupra dezvoltării emoționale a celor mici. Ca să-ți faci cont pe Facebook, trebuie să ai cel puțin 13 ani, deoarece legea federală din SUA nu permite persoanelor mai tinere să-și facă nici un cont online  fără acordul părinților.

Într-o scrisoare deschisă adresată lui Zuckerberg, peste 100 de experți în dezvoltarea emoțională, profesori, avocați și părinți au apelat la bunătătatea CEO-ului pentru a închide programul. În acel document, aplicația este clasificată ca fiind dăunătoare pentru copii și cu un potențial crescut de influențare negativă a dezvoltării micuților.

”Tinerii copii pur și simplu nu sunt gata să aibă conturi pe rețele de socializare.”

Un oficial Facebook a răspuns, zicând că aplicația criticată este cât se poate de sigură, fiind dezvoltată împreună cu părinți și experți în dezvoltare.

Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!