Părinții bebelușului Isaiah din Marea Britanie au pierdut procesul în instanță privind menținerea în viață a copilului, prin conectarea la aparate.
Un bebeluș de 11 luni va fi deconectat de la aparatele care-l țin în viață, împotriva voinței părinților săi, scrie presa britanică.
Decizia vine din partea unui judecător, în urma unui proces.
Isaiah Haastrup a suferit la naștere „leziuni cerebrale catastrofale”, care l-au lăsat incapabil să se miște sau să respire independent, au spus martorii în proces.
Părinții copilului, Takesha Thomas și Lanre Haastrup, de 36 de ani, ar fi dorit ca micuțul să fie menținut conectat la aparate, pentru că ar fi dat semne că „este receptiv”, scrie The Independent.
Dar judecătorul Alistair MacDonald a fost de acord cu medicii specialiști de la Spitalul King’s College, care au susțuinut că menținerea unui tratament intesiv în acest caz „ar fi inutil, împovărător și nu ar fi în interesul copilului”.
Judecătorul a anunțat, azi, decizia sa, într-un tribunal din Birmingham, după ce a analizat dovezile depuse la Departamentul Familie al Înaltei Curți din Londra, la începutul acestei luni.
Isaiah are un nivel redus de conștiență și nu răspunde la stimuli, afirmă doctorii. Mama băiețelului a povestit, însă în instanță:
„Când vorbesc cu el, el răspunde, încet, deschizând un ochi”.
Apoi a adăugat:
„Eu văd un copil care este rănit. Are nevoie de dragostea noastră. Are nevoie de îngrijiri. Eu pot să-i ofer asta. Nu este corect să spunem că nu merită să trăiască. Nu este decizia lor”, a declarat femeia.
Tatăl băiatului a declarat că a fost un caz de neglijență din partea medicilor, la naștere, care i-au rănit copilul, pentru că Isaiah a fost lipsit de oxigen în timpul nașterii. „Au fost probleme. Dacă nu erau ei, Isaiah era acasă cu mine, ne jucam, mâncam împreună, toți trei”.
Acesta este al doilea caz celebru al unui copil deconectat de la aparate în urma deciziei unei instanțe.
Anul trecut, Charlie Gard, în vârstă de numai 10 luni, suferea de o boală genetică extrem de rară. Familia cerea cu disperare ca bebelușul să fie supus unui tratament experimental oferit gratuit de o clinică din Statele Unite. Instanțele britanice și europene au interzis transportarea copilului, iar medicii din Regatul Unit au susținut că micuțul nu mai poate fi salvat.
Părinții băiețelului cred că le-au fost încălcate drepturile parentale. Până și ultima dorință a părinților, de a-l lua pe Charlie să moară acasă, le-a fost refuzată. Mobilizarea oamenilor din toate colțurile lumii pentru salvarea micuțului a fost impresionantă. Familia bebelușului a adunat peste 1,5 milioane de euro din donații.
RUȘINE occidentului „civilizat”!
Doamne ajuta,
Pt cine nu intelege inca.
Un „imperiu” de genul celui britanic s-a mentinut si se va mentine cu sacrificii ( a nu se intelege gresit sau uzual ca rabat la ceva ), la propriu, adica cu omor a unei fiinte vii.
Dar ca „puterile” lumesti ale imperiului global nu doar britanic sa primeasca „gratie” musai trebuie o fiinta umana, inocenta , fara aparare.
Totul este o orchestra nebuna a unor indraciti. Nu va mai dura mult.
Pana atunci nu mai acordati incredere oarba doctorilor fiti precauti, dragi cititori si daca vremea o cere fiti vehementi in decizii privind pruncii..
Mantuire
Mantuire