X

[VIDEO] IPS Damianos din Sinai – Cuvânt de încurajare pentru lupta împotriva ecumenismului către credincioșii ortodocși români

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vedeți și: IPS Damianos, Arhiepiscopul Sinaiului – Mărturisire împotriva ecumenismului, a pseudo-sinodului din Creta și tuturor ereziilor

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

  1. Extraordinara aceasta Marturisire de credinta ortodoxa a Preafericitului Parinte Damianos,al carui Har Sfintitor strabate spatiul ,timpul,pana la noi nevrednicii,bucurandu-ne sufletul si inima.
    Sa traiti intru multi si binecuvntati ani,Preafericite Parinte,si adierea Mangaietorului sa va atinga mereu pana la sfarsitul veacurilor,caci dragostea, bucuria sfanta si pacea nesfarsita le-ati adus in inimile tuturor ortodocsilor de buna credinta,iar chemarea de a veni la M.Sf.Ecaterina,odor fara seaman al Ortodoxiei,ne-a coplesit,si sa ne ajute Atotmilostivul Dumnezeu ,sa putem ajunge ,acolo,dupa slavita Voia Sa.
    Inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO în 2002, Mănăstirea ortodoxă Sfânta Ecaterina, se afla la poalele Muntelui Sinai, în nord-estul Egiptului, acolo unde Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii,si a fost inaltata chiar pe locul in care a Moise a vazut Rugul Aprins.Mănăstirea a fost întemeiată de Împăratul Iustinian în jurul anului 550 şi conţine sfintele moaşte ale Sfintei Mare Muceniţe Ecaterina şi locul unde Moise l-a văzut pe Dumnezeu în Rugul Aprins.
    Cu ziduri de fortareata de 10-20 m inaltime, de aceeasi culoare cu roca arida din zona, manastirea ridicata in sec 6 pe locul unei biserici construita de Sf Elena, mama Sf Imparat Constantin, cuprinde inestimabile valori de arta crestina (icoane vechi, obiecte de cult in metale pretioase, vesminte arhieresti), dar cele mai impresionanta dintre comorile sale sunt moastele Sf Ecaterina.

  2. Prezentand-o, actualul Arhiepiscop al Sinaiului, Damianos, spune:” Manastirea St Ecaterina este un centru monastic crestin grec-ortodox de rit bizantin, a carui viata monahala se deruleaza neintrerupt de saptesprezece secole. De 1400 ani in inima desertului Sinai, aceasta si-a pastrat caracteristicile initiale din vremea Imparatului Justinian ( 257-565 d.h.). De la Mahomed, fondatorul islamului, pana la califii musulmani si sultanii turci, trecand prin epoca lui Napoleon, toti au preluat manastirea sub protectia lor, ferind-o inclusiv de jafuri. In lunga sa istorie, Manastirea Sf Ecaterina nu a fost niciodata cucerita, pagubita sau distrusa. Traversand toate epocile, si-a pastrat intacta imaginea de loc sacru al Bibliei, asezandu-si lumina asupra evenimentelor Vechiului Testament precum si asupra continuitatii proslavirii Sfintei Fecioare Maria si a Domnului nostru Iisus Hristos.”

    In Galeria de Icoane a Muzeului din cadrul M.Sf.Ecaterina din Sinai,amintim doar doua Icoane de o inestimabila valoare ale Ortodoxiei universale:
    -Icoana Iisus Pantocrator ( sec VI)unica si de neconfundat, reprezentand figura asimetrica a Mantuitorului : partea stanga este expresia IUBIRII lui Hristos, partea dreapta Il reprezinta pe Iisus Judecator! Genial iconarul anonim al sec VI, plin de harul Duhului Sfant – unica reprezentare traversand veacurile crestine!
    -Icoana din sec 12, foarte rara ca model: Bunavestire, in care Fecioara Maria tine in mana dreapta, in poala, un medallion care are gravat un embrion, iar in dreptul inimii sale, nevazut decat sub un fascicolul de lumina , este desenat fin, cu o culoare fosforescenta, un prunc: Pruncul Iisus, pe care tanara Fecioara Maria il purta deja in inima sa in momentul in care Arhanghelul Gavriil ii aduce vestea!
    Biblioteca Manastirii Sfanta Ecaterina din Sinai gazduieste peste 8000 de manuscrise si de carti religioase vechi si deține una dintre cele mai mari colectii de manuscrise medievale,ocupand locul al doilea dupa cea a Vaticanului.In iulie,2017 ,în timpul renovarii bibliotecii,s-au descoperit Manuscrise rare medicale, care dateza din secolele V-VI , parti ale unor cercetari ale medicului grec Hipocrate.„Partea superioară a acestor manuscrise include texte arabe ale Evangheliilor. Iar partea inferioara a acestora, care sunt mai vechi cu un secol si jumatate, include texte medicale ale celebrului medic grec Hipocrate” – a spus Arhiepiscopul Damianos de Sinai, Pharan și Rait, citat de publicatia frantuzeasca Orthodoxie [http://orthodoxie.com/decouverte-de-rares-manuscrits-dans-le-sinai/]

    Este o minune, intr-adevar: un arbust ca o cascada, verde mereu, cu frunze dar fara flori si fructe, traversand secolele… Acesta este Rugul Aprins, prin care Domnul i-a vorbit lui Moise prin foc. “Descalta-te, caci locul pe care te afli este sfant!” ( Exodul, 3,5) Acesta este locul cel mai binecuvantat din manastirea Sf Ecaterina… Cu radacina sub altarul capelei, afinul inaltat spre Cer sfideaza legile firii. Este uimitor, ca si minunea “gravarii” pe orice piatra de pe muntele Sinai a desenului acestui rug, caci indiferent cum ai sectiona granitul dur, rosiatic, tot profilul rugului il vei gasi.

    “ Bucura-te, piatra scumpa a Bisericii crestinesti;

    Bucura-te, grabnica izbavire a celor cuprinsi de suparari;

    Bucura-te, vindecatoare tare a celor plini de rani si dureri; Bucura-te Ecaterina, mare mucenita a lui Hristos!”

    Adaptare text:https://doarortodox.ro/2009/11/25/troparul-sfintei-mare-mucenite-ecaterina/

  3. În clipa în care cineva primește gândul rău (şi cineva care ştie şi cineva care nu ştie, pentru că nu ştie deoarece nu vrea să ştie) și gândește că ar fi un lucru bun să rămână în comuniune cu erezia, în acea clipă acest cineva schimbă învățătura ortodoxă și este eretic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button