X

Soroș: NAȚIONALISMUL este acum ideologia DOMINANTĂ în lume

Miliardarul George Soros a afirmat, într-un interviu acordat ”Financial Times”, că va continua să lupte împotriva răspândirii naționalismului care, spune el, a devenit ”ideologia dominantă” a lumii la ora actuală.

https://media.realitatea.net/multimedia/image/201801/w728/gs_ft_57300200.JPG

Soros a vorbit despre atacurile recente la adresa sa și a organizației ”Open Society Foundation” lansate de către cei pe care el îi consideră dușmani ai agendei sale liberale, subliniind că nu are în vedere vreo relaxare a eforturilor sale.

”Este un perpetuu deja-vu cu o mare modificare – ideologia dominantă în lume este acum naționalismul. Uniunea Europeană este o instituție aflată la un pas de criză. Iar Rusia este acum puterea care renaște bazându-se pe naționalism”, a declarat Soros.

Open Society Foundation controlează miliarde de dolari, o mare parte din averea personală a lui George Soros, și este prezentă în 140 de state din întreaga lume.

Categorii
Revolte
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

 1. Deformare psihopata – nationalimul este o atitudine, nu este o ideologie.
  Simplu – „neam”/”natie” reprezinta ceva real, viu, omenesc… nicidecum un „principiu” sau lista de principii = IDEI.
  Neamul nu este o idee ci este totalitatea fiintelor de acelasi sange, legati sufeteste, inruditi…cu aceeasi mosi/stramosi, limba, cultura, credinta, traditii, aspiratii si obiective.
  Mai recent, marxistii occidentali – urmati si de co-sangenii lor din rasarit au schimbat-o, ca la alba-negra…
  Natia nu mai este neam ci doar…. natiune si nu mai are la baza comuniunile de singe, limba, istorie, cultura, credinta…. ci vremelnica similaritate teritoriala de vietuire si statututul de supus al statului masonic, „cetatean”.
  Ca sa poata jongla cu istoria, cultura, credinta oricarui neam spre desfiintar, pierderea identitatii, globalizare prin indobitocire (ceea ce noile tehnologii grabesc, obtinerea noului om, adevaratul dobitoc vornitor!).
  Sigur ca poate fi (si este) fundament al unor doctrine dar este un advar marturisit – iubirea neamului.
  Acum, pe el ce-l deranjeaza oare, …. „iubirea” sau „neamul” (oricare ar fi acela)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!