X

Manifestații la Sofia. Bulgari furioși au ars steagurile UE. Nu vor o Uniune expansionistă și fanatică

Image result for protest bulgaria ue

Bulgarii nu mai vor dictatura Bruxelles? Manifestanți furioși au ieșit joi seara pe străzile Sofiei, în ziua în care Bulgaria a preluat președinția semestrială a UE. Manifestanții au incendiat steagurile Uniunii Europene, nemulțumiți că sunt complet ignorați de blocul european.

Mai multe proteste au fost declanșate la Sofia în noaptea în care Bulgaria a preluat pentru prima dată președinția Consiliului European, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2018, scrie express.co.uk.

Comisari UE și o serie de invitați au participat la ceremonia de deschidere a președinției bulgare, la Sofia. Printre oficialii europeni s-au aflat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și șeful Consiliului European, Donald Tusk.

Publicația The Sofia Globe a relatat că 11 proteste au fost organizate în capitala bulgară în cursul nopții trecute.

George Pykov, membru al comisiei executive al ramurii pentru tineret a partidului UKIP și student la Facultatea de Drept a Universității Portsmouth, a spus pentru Express.co.uk: „UE nu are niciun interes în Bulgaria sau în altă țară est europeană. Problemele care trebuiau rezolvate nu au fost rezolvate și sunt mulțumit să aud că bulgarii luptă împotriva unei Uniuni expansioniste și fanatice”.

„Eu și mulți alți bulgari care trăim în Marea Britanie sperăm că, într-o zi, vom vedea că Bulgaria va ieși din UE și se va alătura Marii Britanii într-un nou viitor independent și palpitant”, a mai spus acesta.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Felicitari popor Bulgar!

    Aloo #REZISTENTII, daca tot va pierdeti vremea pe interesele altora, ce-ar fi sa aprindeti si voi steagurile UE si NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!