Ordinul cavalerilor teutoni – Înnobilare 8 septembrie 2017, ce a avut loc la Cetatea Oradea.
Despre Ordinul Teutonilor (preluat de aici)
Caderea Ierusalimului sub dominatie musulmana nu a temperat insa avantul cavalerilor crestini din Europa, razboinicii veniti din indepartatele pamanturi nordice nerenuntand la lupta pentru recucerirea orasului sfant. Grupul de cavaleri germani din Palestina s-a distins in ochii papalitatii prin devotamenul si determinarea in lupta contra sarazinilor. Impresionat de daruirea acestor soldati, Papa Celestin al III-lea a sustinut crearea noului ordin calaveresc al teutonilor.
Ordinul Teuton a fost definitivat drept grupare de elita a Calugarilor razbonici abia in anul 1198, moment in care a primit comanda expresa a Papei printr-o recunoastere si autorizare, apoi au fost trimisi in Misiunea de eliberare si recucerire a Ierusalimul si pentru a apara Tara Sfanta de atacurile arabilor.
In 1198, Ordinul Teuton a devenit un ordin Militar-Monastic, dupa modelul Cavalerilor Ospitalieri (Ioaniti) si Templieri. S-a tinut o ceremonie in data de 5 martie 1198, la care au participat Patriarhul Ierusalimului, Regele Ierusalimului, Comandantul Armatei Cruciate si Marii Maestrii ai Ordinelor Cavalerilor Templieri si Ospitalieri, pentru a celebra infiintarea oficiala a Cavalerilor Teutoni drept Ordin Militar.
Teutonii si-au creat propriile insemne heraldice, deosebite de cele ale Templierilor, Ospitalierilor, Maltezilor si ale altor ordine Cavaleresti Medievale. Pentru a evidentia sobrietatea si seriozitatea tipic germanica, precum si a aminti tuturor ca acesti noi calugari soldati pastreaza doliu pentru nenumaratii Crestini cazuti in luptele cu musulmanii, Teutonii si-au ales ca simbol crucea neagra pe fond alb.
„Bula Papala” emisa de Inocentiu al III-lea la data de 19 februarie 1199 a confirmat evenimentul si a mai specificat ca noul ordin va „AJUTA! APARA! VINDECA!”. Principala Misiune Sacra a Ordinului Cavaleresc Teuton era ,,sa apere sfintele valori ale crestinismului si invataturile lasate crestinilor de catre Domnul Iisus si sa ajute, sa vindece si sa apere pe crestinii in nevoie!”. Aceasta Sfinta Misiune s-a concretizat la inceputuri in Jerusalim, prin construirea unui spital Crestin numit ,,SPITALUL SFINTEI MARII DIN IERUSALIM”, spital care s-a adaugat numelui Ordinului Cavaleresc Teuton, numindu-se din acel moment ,,Ordinul Cavalerilor Teutoni ai Spitalului Sfintei Marii Din Ierusalim”. Acolo se avea grija de bolnavi, ghidandu-se dupa regulile Cavalerilor Ospitalieri, in schimb celelalte activitati vor avea drept model in principiu organizarea Cavalerilor Templieri.
In zilele noastre, Ordinul Teuton, ca Ordin Ecumenic-Militar, mai activeaza in trei zone ale fostului Imperiu Militar si anume intr-o mica zona din Olanda, in Italia, unde ordinul a fost corupt de masonerie, si nu in ultimul rand in Romania, in zona Transilaviei, cu sediul in vechea cetate de scaun a Ordinului inca de la crearea sa… cetatea Varadium (Oradea).
Ordinul a fost reinfiintat dupa toate regulile papale ale secolului XII, la 8 septembrie 2016 si reorganizat dupa toate canoanele stricte ale Bulei Papale. Ordinul Teuton are protectia Casei Regale Imperiale-Rurikovich, iar reprezentantul ordinului in Romania este Eminenta sa Daniel E. Nica Conte (Graf) al Casei Regale Imperiale –Rurikovici, Mare Maestru al Imperiului Teuton Istoric Suveran al Cavalerilor Teutoni ai Sfintei Marii din Ierusalim.
Ordinul este fondat legal si isi continua Misiunea Papala, iar la ora actuala este extins pe patru continente si este in continua expansiune in toate zonele in care exista crestini care solicita intrarea in Ordin si organizarea in Comanderi Generale ale Ordinului Teuton pentru a ,,Ajuta! Apara! Vindeca!” comunitatile crestine si crestinii in nevoie din zonele areale ale acelor Comanderii ale Ordinului Teuton Istoric.
Este singurul Ordin Teuton care indeplineste in totalitate fiecare conditie impusa unui Ordin Teuton Istoric si respecta in totalitate Misiunea Papala din secolul XII. De aceea nu accepta in sanul sau adepti ai altor credinte decat cea crestina si manifestata prin juramant, mai intai in contact direct sau in scris cu Marele Maestru, apoi, la o data ulterioara, printr-un Juramint Ceremonial Cavaleresc rostit in fata Marelui Maestru, al Marelui Consiliu Teuton, al Marilor Generali Comandanti, ai Comandantilor Comanderiilor Teutone si ai Fratilor si surorilor Ordinului Teuton Istoric prezenti intr-un ritual de „Investire si Inobilare” in cadrul unui Capitul organizat in fata Altarul Bisericii sau Templu Crestin si al Marilor Preoti si al Marilor Doamne ale Templului Cavalerilor Teutoni Istorici.
Acest Ordin, conform statutului si conduitei cavaleresti, nu accepta la inrolare atei, masoni, satanisti sau politeisti, pentru ca aceasta duplicitate contravine juramantului in fata Altarului unde orice Cavaler Crestin rosteste „Crezul”care, prin juramant, il obliga sa ,,creada in unul Dumnezeu” .
Conditiile impuse de Bula Papala sunt:
1. Sa respecte Misiunea Papala Istorica.
2. Sa respecte Tinuta Istorica:
-camasa si capa de culoare alba pe care este aplicata crucea neagra teutona;
-regaliile autorizate de papalitate, specifice Ordinului Teuton.
3. Sa fie condus de un Mare Maestru ales prin vot, ca la inceputuri (spre exemplu, la Acra-Ierusalim).
Marele Maestru trebuie sa fie Nobil al unei Case Regale Crestine active si Cavaler in Mare Cruce, pentru a avea dreptul de a innobila la randul sau pe Marii Generali Comandanti si pe Comandantii de Comanderii conform traditiei, la Titlul Nobiliar de Baron al Ordinului Teuton si pe subalternii acestora la rangul de Cavaleri ai Ordinului Teuton.
Comandantii Comanderiilor avand rangul de Baroni ai Ordinului Teuton Istoric pot numi „Sergentii Ordinului Teuton”, care vor deveni ulterior Cavalerii Ordinului Teuton sau Comandanti ai Ordinului Teuton dupa Innobilare.
4. Ordinul Teuton Istoric trebuie sa fie protejat de o Casa Imperiala Regala Crestina (in cazul de fata Casa Regala Imperiala -Rurikovich).
5. Un membru al Ordinului Teuton Istoric este condus in baza unui „Cod Cavaleresc de Onoare „, care este unic si specific istoriei Cavalerilor Crestini.
Cavalerul Membru al acestei Cavalerii Teutone Crestine Istorice, trebuie sa fie in primul rand un bun crestin, sa nu accepte alaturi de Dumnezeul Crestin si Sfanta Treime niciun alt insemn, alti zei sau alte forme de supunere spirituala organizata conform „Crezului Crestin ” si Juramantului rostit in Fata Matelui Maestru in perioada de proba, iar mai apoi in fata Altarului, al Marelui Consiliu Teuton, al Marilor Preoti, al Marilor Domne ale Templului, al Marilor Cancelari, ai Marilor Protectori ai Ordinuliu Teuton Istoric, ai Marilor Generali Comandanti, ai Ordinului Teuton Istoric si al tuturor Fratilor Cavaleri si al Surorilor prezenti la intalnirea Capitulara de Investire si Innobilare.
6. Sa fie altruist, sa aiba o atitudine si un comportament moral, dornic sa ajute sa apere Credinta Crestina si sa ajute, sa vindece crestinii in nevoie cu toata daruirea si conform resurselor sale proprii.
Incredibil,chiar atit de orbiti sunt?
Chiar asa ei nu mai vad nimic decit banii
Satanisti !!!
Nu e chiar asa. Domnul Nica se considera el ca ar fi reprezentantul Ordinului. Acesta este din 2015 infiintat iar domnul Nica a primit de la cei care au reinfiintat ordinul si a tele si tinuta. De cavaler DOAR. Si exista dovezi scrise in acest sens.
Nu are nici o legatura religia cu maimutoii teutoni
Din câte știu la noi în România sunt doar ,,păcălici Teutoni”…inițierile se fac peste graniță-Austria-Scoția etc fiindcă toți sunt una…
Sper să nu jignes pe nimeni!
În privința preotului Ortodox,nimic de mirare ,dorința unor privilegii…
Vaticanul Știe de toate aceste prosteli…prin intermediul Ordinului Iezuit…
,,Nimic Nou sub Soare”
Înțeleptul Solomon!
Așa este lumescul,plin de iscoade și exploatarea slăbiciunilor…
Mai presus de toate este propria Mântuire,nu ne Mântuim Singuri!
,,Vai de cel care aduce sminteală…”
Dar mai vai de cel care se smintește,fiindcă-și ia șansa de a se Mântui și prin sminteala lui ,smintește pe alții,interpretând greșit căderea unor preoți ortodoxi…
Cert este un singur lucru,cel care Îl Caută Pe Dumnezeu,nu se -mpiedică de toate iluziile aceste-i lumi…
Apostolii și Însuși IiSus Hristos au trăit în perioade tulburi …și s-au Smintit de căderile unora? Nu.
,,Îndrăzniți,Eu am biruit lumea!”
,,Credința ta tea Mântuit!”
,,Văzutelor tuturor și Nevăzutelor…”
,,separarea neghine-i ,de grâu…”
Meditați!
Nici seful lui Sofronie Drincek nu este strain de astfel de grozavii
Se inchina Spurcatului