Sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna din nou miercuri, de la ora 10

Author:

sirene anti-aeriene, exercitiu de alarmare a populatiei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit IGSU, între orele 10.00 şi 11.00 în toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Astfel de exerciţii se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

În cadrul exerciţiului, semnalele de alarmă au următoarele semnificaţii, în funcţie de durata acestora:

– Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
– Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
– Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.
– Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

În Capitală există 390 de sirene în evidenţe (337 electrice şi 53 electronice). Din acestea, doar 102 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov.

În ceea ce priveşte judeţul Ilfov, acesta are în evidenţe 75 de sirene (58 electrice şi 17 electronice). Dintre aestea, doar 10 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către ISU Bucureşti-Ilfov.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Sursa: News.ro

6 thoughts on “Sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna din nou miercuri, de la ora 10”

  1. Calităţile terapeutice ale ciupercii Agaricus Blazei Murill au fost relevate de doi cercetători americani, care au descoperit în pădurile Braziliei o comunitate în care media de vârstă nu doar că depăşea 100 de ani, dar oamenii erau foarte sănătoşi. Analizându-le modul de viaţă, au constatat că hrana lor de bază era constituită din această ciupercă. Analizele de laborator au evidenţiat proprietăţile extraordinare ale ciupercii şi astfel s-a început extinderea culturii şi aclimatizarea ei în condiţii controlate de microclimat. Numeroase teste au fost realizate de japonezi, cunoscuţi pentru meticulozitatea lor. În urma cercetărilor, rezultatele au fost spectaculoase – stoparea evoluţiei bolilor în proporţie de 99,4% şi vindecare completă în 90% din cazuri.

    Pentru ce este recomandată:

    – sistem imunitar scăzut

    – risc crescut de boli infecţioase, inclusiv răceli şi gripe

    – alergii sau dermatite, inclusiv cancer de piele

    – persoane care urmează chimio sau radioterapie

    – persoane afectate de producerea excesivă de radicali liberi din surse externe ca: radiaţii ultraviolete, câmpuri electromagnetice, dieta slabă în nutrienţi

    – boli cronice ca diabet, inflamaţii şi oboseală cronică

    – stres fizic sau emoţional sever

    – ateroscleroză, deoarece elimină surplusul de colesterol din sânge, prevenind formarea blocajelor arteriale

    – sportivi amatori şi de performanţă şi cei care depun efort fizic susţinut

    Sub ce formă se comercializează ciuperca Agaricus Blazei Murill

    Ciupercă deshidratată pentru ceai – formula recomandată pentru cazurile grave de cancer. Cei doi litri de ceai care rezultă trebuie consumaţi pe parcursul a două zile şi au avantajul că produc o hidratare completă a organismului.

    Tinctură, la fel de eficientă, dar mai uşor de administrat.

    Capsule – conţin ciupercă măcinată fin (fără pierderi de substanţă activă) cu efect deosebit în combinaţie cu tinctura. Sunt afecţiuni care exclud una sau alta dintre aceste două produse, fără a le reduce însă eficacitatea (cum este cazul cirozei umede sau în fibrilaţii, unde nu se recomandă tinctura).

    Tratamentul este personalizat în funcţie de afecţiune. Pentru întreţinere, cura durează între 3 şi 6 luni, dar în cazurile mai grave poate dura şi un an sau mai mult. Curele pot fi făcute în paralel cu alte tratamente alopate, în special în chimioterapie sau radioterapie, fiind demonstrat efectul extraordinar al celor două protocoale.
    Se recomandă un consum preventiv, în perioadele reci ale anului (toamnă-iarnă-primăvară), cu pauză în perioada de vară, pentru întărirea sistemului imunitar.

    Contraindicaţii:

    – În cazul transplantului de organe, cura cu ciupercă nu este recomandată.
    – Femeilor însărcinate sau care alăptează.
    – Copiilor sub 8–10 ani (excepţie fac cazurile grave de leucemii severe sau sistem imunitar foarte slăbit).

    http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/sanatatea-familiei/ciuperca-lui-dumnezeu-te-vindeca-de-cancer-690989.html

    1. Eu cred ca Arsenie Boca avea ceva relatii „externe” pe la varful securitatii de stia anumite planuri, ce vor fi implementate. Alea nu erau profetii. Erau niste informatii de foarte sus caci stia si de turnurile gemene si de moartea lui Ceausescu si in genere de planuri pe care le-au indeplinit mai marii lumii, evreii si prostii de sub papucul lor.

  2. Dincolo de efectul evident stresant asupra populatiei al folosirii repetate a sirenelor, prin expunerea la sunetul lor puternic si amenintator, care pe unii dintre noi ii va agita din ce in ce mai tare dar pe altii ii va face sa se obisnuiasca in timp cu asta si ii va face sa o vada ca pe o parte a noii „normalitati”, sirenele de alertare a populatiei ar putea fi privite ca instrumente ale razboiului psihologic (dar si biologic) mult mai complexe decat par la prima vedere.

    Imprejurarile au facut sa studiez mai cu atentie efectele biologice si psihologice ale expunerii oamenilor la zgomotul de frecventa joasa, un tip de zgomot care din pacate nu prea e luat in considerare in situatiile in care se discuta despre poluarea fonica. Spun din pacate, pentru ca cercetarile experimentale din ultima vreme si studierea cazurilor persoanelor afectate demonstreaza foarte clar cat de nociv, de greu de suportat si mai ales de evitat e acest tip de zgomot. Nu o sa intru acum in detalii dar o sa spun doar ca am ajuns sa cred ca, tehnic vorbind, e foarte posibil ca sirenele de tipul asta sa poata fi folosite ca sursa de emisie prelungita de unde sonore de frecvente foarte joase, unde care, pe langa faptul ca pot crea dispozitii psihice de anxietate, spaima, depresie, disperare si chiar acte de sinucidere si omucidere, precum si multiple efecte biologice negative, de la dureri de cap, greata, ameteli, probleme respiratorii si cardiace, insomnii, oboseala cronica inevitabil insotita de scaderea imunitatii, mai au si avantajul ca pot sa fie complet inaudibile sau sunt auzite de un numar foarte mic de persoane din populatia expusa, de obicei atunci cand ele se afla in interiorul unei cladiri si mai putin in aer liber. Una din formele lor de manifestare este deja celebrul „Hum”, pe care si eu am ajuns sa il aud constant din septembrie 2017, in zona Timisoarei, deci am si experienta expunerii personale prelungite la asa ceva.

    Nu spun ca o astfel de sirena, care se afla la doar cativa zeci de metri de locuinta mea, e sursa zgomotului pulsat de tonalitate grava, care da uneori senzatia de bum sonic in interiorul casei. Dar e interesant ca acest zgomot, pe care l-am mai auzit ocazional in timpul noptii in ultimii 3-4 ani, a devenit permanent cam din perioada in care sirena din zona a inceput sa fie folosita. Cred ca e mai degraba parte a unui pachet de actiuni bine coordonate, din care fac parte si folosirea armelor climatice si cea a „armelor industriale” (nu stiu daca exista conceptul asta dar eu prin asta inteleg folosirea instalatiilor si infrastructurii industriale ca instrument de imbolnavire, depopulare si terorizare a populatiei din zonele din perimetrul acestor instalatii).

    Ar mai cateva motive, in afara posibilitatii tehnice a sirenelor de alertare civila de a produce astfel de unde, care le face sa fie bune candidate la rolul de arme sonice de control, de imbolnavire sau de migrare in masa dar si de arme de tortura pentru indivizii mai sensibili la acest fel de unde (aici in vin in minte vorbe din profetiile Sfintilor despre modul subtil, individual si nevazut de catre ceilalti in care Sistemul Fiarei ii hartuieste si ii tortureaza pe cei care il incomodeaza):

    – sunt prea putini cei care aud acest fel de zgomot (care ii afecteaza si pe cei care nu il aud) si in cele mai multe cazuri nu sunt crezuti si ajutati de cei din familie, comunitate, de legislatie sau de autoritatile care ar trebui sa ii protejeze

    – ar fi foarte greu de demonstrat ca sirenele sunt folosite in acest scop, din cauza dificultatilor tehnice de identificare, localizare a sursei si masurare a efectelor acestor unde asupra celor afectati

    – pot afecta zone mari si foarte populate, din cauza distantei mari de propagare a undelor sonore joase (kilometri sau chiar zeci de kilometri) si localizarii strategice a sirenelor (si dupa cum vedem, exista un mare interes al Statului intr-o acoperire teritoriala cat mai buna a sistemului de alarmare prin sirene)

    – sunt imposibil de evitat in zona de expunere, din cauza puterii foarte mari de penetrare a materiei pe care o au aceste unde care, spre deosebire de undele electromagnetice (radio, microunde, etc.), nu pot fi oprite de custi Faraday sau materiale ieftine si la indemana. Mai mult, prin anumite fenomene de rezonanta acustica, aceste unde pot creste in intesitate cu cativa zeci de decibeli odata ce ajung in interiorul cladirilor (asa se explica faptul ca sunt auzite mai ales in interior). De asta, migratia din zona respectiva ramane de multe ori singura solutie, daca exista alternativa locativa.

    Potentialul lor de arma sonica devine si mai mare in conditiile in care mediul nostru se umple in mod accelerat de surse de unde acustice de joasa frecventa, printre cele mai nocive si incontrolabile pentru cei afectati fiind cele industriale, de mare putere, de genul exploatarilor miniere, prospectiunilor geologice prin vibratii seismice, forajelor petroliere, statiilor de comprimare a gazelor din retea, transformatoarelor mari de curent, etc. Si toate emisiile lor se pot potenta reciproc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X