X

Rusia își întărește sistemele defensive: demonstrație spectaculoasă cu sistemul de rachete Tor-M2K

de null
Vehicul purtător de rachete Tor-M2.  Foto: SPUTNIK

Cotidianul Adevărul publică un articol despre demonstraţia de forţă făcută de armata rusă în poligonul Telemba din Siberia cu sistemele sale de apărare antirachetă de ultimă generaţie, Tor-M2K.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit articolului, Tor-M2K este o modificare a sistemului Tor-M2 pe un şasiu pe roţi. Acest sistem antiaerian este capabil să atace rachete de croazieră, avioane, elicoptere şi drone la distanţe de până la 15 kilometri, chiar dacă adversarul lansează contramăsuri electronice.

Sistemul Tor, alături de Osa şi Strela-10 este parte din osatura apărării aeriene rusești. Sistemul Tor-M2 a fost prezentat pentru prima dată în 2007 la Expoziţia de Aviaţie MAKS din Moscova dar a intrat în serviciul armatei ruse abia după zece ani, în martie 2017.

Din cauza amenințărilor balistice tot mai intense venite dinspre Phenian, Rusia își va întări sistemele de apărare la graniţa pe care o are în comun cu regimul comunist nord-coreean.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat amplasarea de sisteme de rachete pentru apărare şi atac la graniţa sa cu Coreea de Nord. Aleksei Morokov, comandantul regimentului pentru apărare aeriană, a afirmat:

 „Complexul de apărare aeriană S-400 va intra în serviciu şi va fi plasat în stare de alertă înspre direcţia Primorski”.

Sistemul de apărare antirachetă Triumph poate detecta obiecte aflate la distanţe de până la 600 km şi poate ataca ţinte aflate la distanţe de până la 400 km.

Noile sisteme de apărare au scopul de a distruge avioane, ţinte terestre şi rachete balistice şi de croazieră.

Pe site-ul Kupol – Izhevsk Elektromekhanicheskiy Zavod (IEMZ), producătorul rus al sistemelor Tor-M2k și Osa, se mai menționează că vehiculul transportor al rachetelor Tor-M2 poate căuta, lua în colimator și identifica țintele aeriene nu doar când este în staționare ci și când se află în mișcare, fiind deservit de un echipaj de trei militari, inclusiv șoferul.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Azi noapte tarziu, la Realitatea TV, Dan Dungaciu mi se pare, a spus ca SUA au in plan ca pana in 2025 “sa rezolve” problema Rusiei pt ca apoi sa se ocupe de China: exact doua mandate Trump.
    In acest context, ramane de vazut cum “vor juca pionii din zona” – printre care si Romania: ce rol vor avea in scenariile ce vor urma. Si nu e de bine…

    1. Pai la irealitatea wc asi fac veacul tot soiul de tăietori de frunză la câini, mulți în dobitocia lor vorbesc fara sa aibe habar despre ce vorbesc,

  2. Conform profetiilor din filmul “Inger rus” ( un fel de haghigrafie inventata care sa transmita mesaje cu caracter crestin fara ca nimeni sa-si asume raspunderea), alimentarea cu electricitate va inceta in timpul WW3, ultimul oras care va ramane fara ea fiind Moscova.
    Rusii vor folosi locomotive cu abur pt ttransport.

    CFR mai dispune de locomotive cu abur ?

  3. Dan Gheorghe Dungaciu (n. 3 octombrie 1968, Târgu Mureș) este un sociolog și geopolitician român, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, președintele Fundației Mării Negre din România, fost Secretar de Stat în MAE de la București și fost consilier al președintelui interimar Mihai Ghimpu pentru problemele integrării europene a Republicii Moldova. Are și cetățenia Republicii Moldova.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Dungaciu

    Dan Dungaciu a subliniat ca reprezentantul Romaniei de la ONU care a votat abtinerea, nu a respectat decizia politica de la Bcuresti. Aceasta va aduceari deservicii Romaniei in raport cu UE care a votat contra.
    Considera ca votul Romaniei la ONU reprezinta o mare gresala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button