X

Rusia își întărește sistemele defensive: demonstrație spectaculoasă cu sistemul de rachete Tor-M2K

Vehicul purtător de rachete Tor-M2. Foto: SPUTNIK

Cotidianul Adevărul publică un articol despre demonstraţia de forţă făcută de armata rusă în poligonul Telemba din Siberia cu sistemele sale de apărare antirachetă de ultimă generaţie, Tor-M2K.

Potrivit articolului, Tor-M2K este o modificare a sistemului Tor-M2 pe un şasiu pe roţi. Acest sistem antiaerian este capabil să atace rachete de croazieră, avioane, elicoptere şi drone la distanţe de până la 15 kilometri, chiar dacă adversarul lansează contramăsuri electronice.

Sistemul Tor, alături de Osa şi Strela-10 este parte din osatura apărării aeriene rusești. Sistemul Tor-M2 a fost prezentat pentru prima dată în 2007 la Expoziţia de Aviaţie MAKS din Moscova dar a intrat în serviciul armatei ruse abia după zece ani, în martie 2017.

Din cauza amenințărilor balistice tot mai intense venite dinspre Phenian, Rusia își va întări sistemele de apărare la graniţa pe care o are în comun cu regimul comunist nord-coreean.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat amplasarea de sisteme de rachete pentru apărare şi atac la graniţa sa cu Coreea de Nord. Aleksei Morokov, comandantul regimentului pentru apărare aeriană, a afirmat:

 „Complexul de apărare aeriană S-400 va intra în serviciu şi va fi plasat în stare de alertă înspre direcţia Primorski”.

Sistemul de apărare antirachetă Triumph poate detecta obiecte aflate la distanţe de până la 600 km şi poate ataca ţinte aflate la distanţe de până la 400 km.

Noile sisteme de apărare au scopul de a distruge avioane, ţinte terestre şi rachete balistice şi de croazieră.

Pe site-ul Kupol – Izhevsk Elektromekhanicheskiy Zavod (IEMZ), producătorul rus al sistemelor Tor-M2k și Osa, se mai menționează că vehiculul transportor al rachetelor Tor-M2 poate căuta, lua în colimator și identifica țintele aeriene nu doar când este în staționare ci și când se află în mișcare, fiind deservit de un echipaj de trei militari, inclusiv șoferul.

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

 1. Azi noapte tarziu, la Realitatea TV, Dan Dungaciu mi se pare, a spus ca SUA au in plan ca pana in 2025 “sa rezolve” problema Rusiei pt ca apoi sa se ocupe de China: exact doua mandate Trump.
  In acest context, ramane de vazut cum “vor juca pionii din zona” – printre care si Romania: ce rol vor avea in scenariile ce vor urma. Si nu e de bine…

 2. Conform profetiilor din filmul „Inger rus” ( un fel de haghigrafie inventata care sa transmita mesaje cu caracter crestin fara ca nimeni sa-si asume raspunderea), alimentarea cu electricitate va inceta in timpul WW3, ultimul oras care va ramane fara ea fiind Moscova.
  Rusii vor folosi locomotive cu abur pt ttransport.

  CFR mai dispune de locomotive cu abur ?

 3. Dan Gheorghe Dungaciu (n. 3 octombrie 1968, Târgu Mureș) este un sociolog și geopolitician român, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, președintele Fundației Mării Negre din România, fost Secretar de Stat în MAE de la București și fost consilier al președintelui interimar Mihai Ghimpu pentru problemele integrării europene a Republicii Moldova. Are și cetățenia Republicii Moldova.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Dungaciu

  Dan Dungaciu a subliniat ca reprezentantul Romaniei de la ONU care a votat abtinerea, nu a respectat decizia politica de la Bcuresti. Aceasta va aduceari deservicii Romaniei in raport cu UE care a votat contra.
  Considera ca votul Romaniei la ONU reprezinta o mare gresala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Citiți și

Close