SUA se implică în revoluția CRIPTOMONEDELOR și vor crea FEDCOIN, pentru a fi alternativă după o iminentă cădere a BITCOIN

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fedcoin nu există încă, și totuși, Washington Post o consideră deja principala criptomonedă pe care o vom folosi în viitor. Știu ei ceva ce noi ceilalți nu cunoaștem? Cu doar câteva zile în urmă, am avertizat că băncile centrale globale ar putea încerca în cele din urmă să preia controlul asupra fenomenului criptomonedelor, așa că am fost profund alarmat să văd că W.Post publică acest tip de articol. Vrem ca monedele digitale să rămână complet independente și cu siguranță nu vrem ca Rezerva Federală și alte bănci centrale globale să înceapă să-și creeze propriile versiuni. Deoarece, desigur, odată ce își creează propriile versiuni, vor dori să înceapă să limiteze utilizarea oricărei concurențe.

Singurul lucru care ar putea deraia revoluția criptomonedelor mai repede decât orice altceva ar fi interferența guvernelor naționale sau a băncilor centrale globale. Din nefericire, acum că Bitcoin, Litecoin, Ethereum și alte criptomonede primesc atât de multă atenție, este inevitabil ca puterile respective să-și dorească să facă această manevră.

Luni, Washington Post a publicat un fragment din opinia profesorului Campbell R. Harvey de la Universitatea Duke, articol care a fost intitulat „Bitcoin este mare. Dar fedcoin este mai mare„. În zilele noastre, există o agendă în spatele a aproape tot ceea ce publică Washington Post, deci nu este doar o coincidență faptul că au publicat un articol cu” fedcoin” în titlu. Iată cum începe acest articol

În ultimele săptămâni, investitorii s-au îmbulzit la bitcoin, moneda digitală a cărei valoare a crescut cu aproape 2000 de procente în ultimul an. Și în timp ce mulți economiști avertizează împotriva entuziasmului cu privire la bitcoin – care este prins  în ceea ce poate fi una dintre cele mai mari bule speculative din istorie – este important să observăm cât de revoluționară poate fi tehnologia.

Într-adevăr, tehnologia care stă la baza bitcoin ar putea schimba fundamental modul în care ne gândim la bani.

Profesorul Harvey continuă să explice că este „doar o chestiune de timp înainte ca banii de hârtie să fie eliminați” și că o anumită versiune a „fedcoin” este inevitabilă.

Dar nu trebuie să fie.

Rezervele Federale și alte bănci centrale globale ar putea doar să ne lase în pace și să ne permită să ne creăm propriile valute. Revoluția criptomonedelor se mișcă destul de bine și nu este nevoie de nici un fel de interferență.

Dar am sentimentul că aceste puteri vor produce un fel de „criză a criptomonedelor”, dacă o astfel de criză nu se întâmplă în mod natural. În consecință, vor încerca să introducă o versiune a „fedcoin”, iar mulți din publicul larg vor fi foarte mulțumiți pentru „soluția” pe care a oferit-o guvernul.

Image result for fedcoin

Și acea zi poate fi mai aproape decât ne gândim. De fapt, guvernul american a investit deja milioane în cercetarea criptomonedei

Pentru a pune gaz pe foc, guvernul S.U.A. a studiat riguros bitcoin timp de aproape doi ani … și în loc să se lupte cu bitcoin, federalii par să fie dispuși să distrugă dolarul american prin crearea unei monede digitale proprii.

Fundația National Science, o agenție guvernamentală din S.U.A.,  care susține și finanțează cercetările … a premiat cu 3 milioane $ trei universități din S.U.A., pentru ampla cercetare asupra criptomonedelor.

Cornell, Universitatea din Maryland și Universitatea din California Berkeley se vor concentra asupra dezvoltării noilor sisteme de criptomonede, care, potrivit cercetătorului principal Elaine Shi, vor aborda „punctele dureroase” atribuite bitcoin și altor rețele existente.

Rezervele Federale sunt departe de a fi singure. Alte bănci centrale globale își fac cercetări proprii, iar Banca Internațională de Investiții declară că „toate băncile centrale” ar putea avea nevoie în cele din urmă de propriile lor criptomonede. Următoarele declarații provin de la CNBC

Băncile centrale ar putea într-o bună zi să își emită propriile criptomonede, a afirmat Banca Internațională de Investiții în ultimul său raport trimestrial.

„Indiferent dacă o bancă centrală ar trebui sau nu să furnizeze o alternativă digitală la numerar, situația cea mai presantă este în țări precum Suedia, unde consumul de numerar este în declin rapid”, a afirmat raportul de duminică. „Dar toate băncile centrale ar trebui în cele din urmă să decidă dacă emiterea de criptomonede cu amănuntul sau cu ridicata [criptomonedele băncii centrale] are sens, în contextul propriu”.

Aceasta va fi o fază critică pentru revoluția criptomonedei, pentru că oamenii din lume vor trebui să clarifice extraordinar faptul că nu doresc criptomoneda băncii centrale.

Criptomonedele băncii centrale ar fi pur și simplu o prelungire a sistemului curent bazat pe datorii, care înrobește în mod sistematic omenirea. Lucrurile care fac criptomonedele să fie atât de grozave sunt faptul că acestea nu sunt bazate pe datorii și permit omenirii să-și exprime independența față de sistemul actual.

Pe măsură ce monedele autorizate existente eșuează, vrem să existe criptomonede independente pe care oamenii le pot folosi ca o alternativă. Și nu trebuie să ne imaginăm cum ar arăta asta. De fapt, se întâmplă deja în Venezuela

Dar, în Venezuela, prăbușirea monedei bolivar a forțat localnicii să se adreseze alternativelor, cum ar fi bancnotele și valutele emise de comunitatea locală, cu rate de schimb fixe. Eroziunea rapidă a valorii bolivarului a făcut ca tranzacțiile de zi cu zi, cum ar fi cumpărarea de alimente și plătirea taxiurilor, să ajungă de neconceput – clienții au trebuit să plătească cu stive mari, împovărătoare, de bolivari greu de transportat.

Patricia Laya, o reporteră din Venezuela, a publicat o fotografie a celor 5.000 de bolivari – suma maximă – pe care a putut să-i retragă dintr-un ATM din Caracas. Valorează aproximativ 0,05 USD. Laya a declarat că a așteptat 20 de minute la rând pentru a obține 0,05 dolari în monedă hiperinflată, care nu are nicio valoare, conform CCN.

Chiar dacă tranzacțiile de tip bitcoin pot dura ore – chiar și zile – pentru a face plăta în cont, comercianții locali au acceptat cu ușurință moneda digitală.

Aceasta este o revoluție care are potențialul de a schimba complet sistemul financiar global, dar am sentimentul că băncile centrale globale nu vor lăsa să se ajungă atât de departe. Sistemul actual creează în mod literal trilioane de dolari în chiar partea de sus a lanțului trofic, iar elita își va păzi cu strășnicie gâsca de aur.

de Michael Snyder, 19 Decembrie 2017

5 thoughts on “SUA se implică în revoluția CRIPTOMONEDELOR și vor crea FEDCOIN, pentru a fi alternativă după o iminentă cădere a BITCOIN”

    1. vrei sa zici jidanul Laufer…ca asta nu-i roman….iar astia nu fac propaganda favorabila asupra unui produs daca castigul lor nu e substantial din acel produs ( undeva intre 80-100% )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X