X

Se recomandă ca România să recunoască Ierusalimul ca și capitală a Israelului

Herman Zvika Berkovits
România ar trebui să fie printre primele state ale lumii după Statele Unite ale Americii care recunosc Ierusalimul ca și capitală a Israelului. Afirmația vine din partea unui om foarte apropiat de omul forte al Israelului, prim-ministrul Benjamin Natanyahu, dar și un om care iubește România. Este vorba de Dr. Herman Zvika Berkovits, medicul personal al premierului israelian, un evreu născut și crescut în România.Medicul Herman Zvika Berkovits e de părere că un gest al României prin care s-ar recunoaște Ierusalimul ca și Capitală a Israelului ar duce la o și mai mare apropiere între cele două state.

În actualul context internațional, ar trebui România să recunoască Ierusalimul ca și capitală a Israelului?

Desigur! Toată lumea ar trebui să facă asta. Ierusalimul este capitala din perioada antică, din urmă cu 3000 de ani. Noi de 69 de ani de când există Israelul modern nu avem capitală, noi spunem că Ierusalimul este capitala noastră. Tel Aviv-ul este doar un oraș din Israel, capitala adevărată este Ierusalimul și noi evreii suntem foarte bucuroși de acest lucru și ne bucurăm mult că președintele SUA a recunoscut și acest lucru ne-a uimit pentru faptul că ne-a dat un dar chiar în perioada sărbătorilor noastre de Hanuka. Perioada se Hanuka este o perioadă foarte frumoasă a sărbătorilor evreiești când cetatea Ierusalimului este luminată timp de 8 zile  și în fond din timpul Macabeilor de când au luptat împotriva grecilor și când au reușit să salveze iudaismul și limba și naționalitatea și care continuă și până astăzi. Deci este un dar și eu sunt sigur că în următoarele zile, luni și ani Ierusalimul de mai multe țări și printre aletele eu ca și om care iubesc România și care am originile atât de adânci în România îmi doresc ca și România să fie printre acele țări care să recunoască. De aceea prietenia israeliano-română este foarte importantă, nu doar pentru mine ci și pentru comunitatea de peste 500.000 de evrei români și urmașii lor care trăiesc în Israel, care vin și vizitează România și care nu uită unde s-au născut.

Dacă ați fi față în față cu președintele Klaus Iohannis ce i-ați transmite în acest context cu privire la Ierusalim?

Eu cred că dacă aș fi în fața conducătorilor României, președinte… prim-ministru, i-aș ruga, le-aș spune că noi în Israel am fi foarte bucuroși dacă România ar fi printre primele state care să recunoască Ierusalimul ca și capitală a Israelului și desigur că acest lucru nu va fi uitat niciodată și acest lucru va întări relațiile și prietenia dintre cele două țări care și așa este puternică și va fi și mai puternică în interesul celor două țări.

___

Dr. Berkovitz este medic pediatru si activeaza in Israel, unde conduce propria sa clinica, dar este si medicul personal al premierului Benjamin Netanyahu.

Herman Berkovits s-a nascut la Targu Lapus, in judetul Maramures, in anul 1947 si a urmat cursurile Institutului de Medicina din Cluj-Napoca. Este medic specialist pediatru, conduce propria clinica de medicina pediatrica si generala in Ierusalim.

Dr. Herman Zvika Berkovits este și Consul onorific al României în Israel.

Categorii
Externe

Articole asemănătoare

11 comentarii

 1. Mai intai sa recunoasca Israelul ca Iisus cel rastignit si inviat e Mesia! Ierusalimul nu e capitala unui popor de tigani adunat din asia…

  1. Subscriu la prima afirmatie.
   In al doilea rand, palestinienii sunt arabi (tot de la Avraam se trag) si multi dintre ei sunt crestini.

 2. Nu trebuie sa se inmplice , tara noastra in problemele altor tari, fiecare isi are pe ale lui, nu amestecati credinta cu politica niciunei tari , sa fie pace pe acest pamant binecuvantat de Demnezeu , noi romanii suntem huliti de toti pe unde mergem si le am demonstrat tuturor ca suntem mai credinciosi , decat altii care au puteri mari , ne ocroteste maica sfanta, trebuie sa fim pasnici vi credinciosi , sa ne vedem de drumurile noastre.amin.

 3. Romanii sa vina acasa de pe unde sunt huliti si sa fie iubitori de Neam, Tara si acest pamant Romania pentru ca doar aici sunt ocrotiti de Maica Donnului …restul sunt la amageala antihristului.
  …cat despre capitala Israelului de a fi in Ierusalim , SFINTII NE AU SPUS CLAR SI RASPICAT ” cand veti vedea uraciunea pustiirii asezata in locul cel Sfant …fugiti in cete spre munti si cu batranii vostri pe osia carutei ” Sfanta Matrona a Rusiei
  Si treaba de amestec al credintei cu politicul este o manipulare ordinara a omului rosu care in traducere libera ar suna astfel ,” stati cuminti cu botul pe labe ca noi avem grija de voi …sa fiti sclavi „fara drept de apel ,” la tatal minciunii ,adica sclavi la omul rosu.

  NU MOR CAII CAND VOR CAINII .
  HRISTOS DUMNEZEU ESTE MESIA si nu satana cu chip de om pe care vor sa l introneze in Ierusalim si care pesemne ca se afla pe acest pamant in cetatea lui Bucur.
  Unul este HRISTOS DUMNEZEU IN SFANTA TREIME.

  IUBITI ADEVARUL CA SA FITI LIBERI SI nu sclavi la tatal minciunii
  Sfantul Apostol Pavel .

 4. Maica DOMNULUI NE OCROTESTE daca noi suntem copiii ei sau cel putim sa vrem a fi copiii MAICII PREASFINTE si apoi sa ne intoarcem catre HRISTOS SI SFANTA ORTHODOXIE cu toata fiinta.
  ” Nu poti a sluji la doi stapini caci pe unul vei iubi si de celalalt te vei lepada ,”
  Cand jidovii cei blestemati au pus talerul numit 666 pe acest popor oare noi se cuvine sa ne inchinam la mamona ?
  Nu .
  INCHINAREA NOASTRA AR TREBUI A FIE ASA
  CU PIEI INAPOIA MEA satano ,DOMNULUI DUMNEZEU SA I TE INCHINI.
  Dar este oare asa ?
  Sunt multe prea multe iude pe acest pamant , curva si talharul sunt de cinste iar stricaciunea se intinde de la vladica la opinca .
  Mare spurcaciune se afla in Bucuresti sub numele de politic …
  DUMNEZEU CU MILA
  Atunci cand se va curata acest pamant se va curata prin cutremur , foc si apa .
  MAICA DOMNULUI AI MILA DE AI TAI copii.
  Amin.

  1. HRISTOS A INVIAT SI PENTRU TINE Israele , nu numai pentru restul omenirii.
   Iisus HRISTOS Este Fiul lui DUMNEZEU si Mesia ce s a nascut in Bethleenul Iudeii acum 2000 de ani pe pamant precum ti s a proorocit de insasi Isaia Sfantul Prooroc din Legea Veche .
   Cand oare vei intelege chemarea lui HRISTOS DUMNEZEU spre a Sa SFANTA Imparatie pentru ca sa nu fii trecut prin sabie si foc ?

   DOAMNE AI MILA si spre noi ca am fost inselati si batjocoriti de potrivnicul vrajmas al Crucii iara tagma cea blestemata a jefuitorilor din SFANTA Casa Ta o rastoarna.
   Amin.

 5. România?… Care România?… Cea furată și condusă de străini? Când vorbim de România, ar trebui să voteze prin referendum DOAR românii get-beget. Nu vagabonzii care ne-au cotropit țara, au primit cetățenie română, iar acum se dau români. Să vă fie clar, eu nu votez pe cadavrele rămase în urma ritualurilor sataniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!