George Stinney Jr., un băiețel negru, avea doar 14 ani când a fost executat în Carolina de Sud pentru că ar fi ucis niște fetițe albe.
Când s-a așezat pe scaunul electric pentru a fi executat, era atât de mic încât a trebuit să i se așeze sub fund o carte de telefon pentru a i se potrivi instalația. Era anul 1944, iar George era cel mai tânăr condamnat la moarte din istoria recentă a Statelor Unite.
După 70 de ani, miercurea aceasta, George a fost găsit nevinovat de uciderea celor două fetițe albe, Betty June Binnicker, de 11 ani, și Mary Emma Thames, de 8 ani, pe care le-ar fi bătut până le-a omorât, informează NBC News. Judecătoarea Carmen Mullins a anulat sentința de condamnare la moarte.
O echipă întreagă de avocați s-a zbătut în ultimii ani pentru ca dosarul să fie redeschis, convinși că mărturisirile de acum 70 de ani, ale lui George Stinney, cum că le-ar fi bătut pe fetițe cu o rangă, au fost obținute prin constrângere.
Nici o probă nu a fost găsită împotriva băiatului. El a fost ultimul care le-a văzut în viață și s-a dus să anunțe asta la poliție atunci când s-a anunțat că ele au dispărut și sunt căutate.
Procesul lui George nu a durat decât trei ore, iar juriului alcătuit din 12 bărbați albi i-au trebuit doar 10 minute să-l declare vinovat. A fost executat trei luni mai târziu.
În 2009, sora lui George a jurat că fratele ei era cu ea și că, așadar, nu putea comite crimele. Întreaga afacere a devenit un simbol pentru militanții din lumea întreagă împotriva pedepsei cu moartea.
Video AICI.
De aceea pedeapsa cu moartea nu ar trebui să existe, căci în cazul unei erori judiciare, viața este singurul drept care nu se mai poate returna.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Și mai ales în contextul în care nu exista răspundere penala pt cei din justiție: procurori, magistrați, judecători care nu răspund pt greșelile lor