X

8 motive pentru care cultivarea hranei proprii este cea mai bună decizie luată vreodată

de null

Te-ai gândit vreodată să îți crești propriile fructe și legume? Dacă nu, acum este momentul să începeți să vă gândiți la așa ceva. Poate părea plictisitor și copleșitor, dar în realitate este de fapt ușor și simplu. Puteți începe prin a le crește în curtea din spate, sau dacă nu aveți curte, luați în considerare grădinăritul într-un container pe balcon sau pe pervaz.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Încă nu sunteți convinși? Iată opt motive pentru care trebuie să începeți să vă creșteți propria hrană.

  1. O familie mai sănătoasă – Nimic nu poate depăși prospețimea fructelor și legumelor care sunt crescute în curte. Servirea fructelor și legumelor proaspete ale familiei este unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care tu și familia ta le poți face pentru a fi sănătoși. Fructele și legumele cultivate în curte sunt cele mai bune, deoarece le recoltați direct din grădina dvs. și le mâncați proaspete. Un alt beneficiu dovedit al sănătății produselor crescute în curte a fost demonstrat într-un studiu publicat în Journal of the American Dietetic Association. Rezultatele studiului au arătat că copiii preșcolari care au mâncat aproape întotdeauna produse cultivate în curte au dublă probabilitate să mănânce cinci porții de fructe și legume pe zi decât acei copii care au mâncat rar sau niciodată produse cultivate în curtea proprie.
  2. Cheltuiți mai puțin pe alimente – Creșterea hranei proprii vă va ajuta să economisiți bani și să vă asigurați siguranța alimentară, deoarece nu mai trebuie să cumpărați fructe și legume din supermarket. Majoritatea fructelor și legumelor din supermarket au  pierdut deja valoarea lor nutritivă, deoarece au fost depozitate mult timp. Cu mai puțin de un dolar, puteți cumpăra un pachet de semințe și începeți să vă plantați propriile produse. (Sugestii: Aici sunt 8 semințe care sunt excelente pentru depozitarea pe termen lung .)
  3. Protejați mediul înconjurător – prin cultivarea propriilor produse, deja ajutați mediul în diferite moduri. Un mod de a crește mâncarea fără a utiliza pesticide și erbicide. Acest lucru reduce poluarea aerului și a apei. De asemenea, contribuiți la reducerea utilizării combustibililor fosili. Mai mult, poluarea cauzată de transportul de produse proaspete din întreaga lume către supermarket va fi, de asemenea, diminuată.
  4. Creșteți activitatea fizică – Atunci când realizați plantarea, plivitul, udarea și recoltarea, faceți și execițiu fizic în același timp. Amintiți-vă să vă încălziți și să vă întindeți mușchii înainte și după grădinărit! Exercițiul vă ajută, de asemenea, să vă relaxați, să reduceți stresul, să vă reîmprospătați mintea, să respirați aer curat și să obțineți vitamina D prin expunerea la lumina solară.
  5. Răsfățați-vă cu mâncare mai gustoasă – Nimic nu depășește prospețimea de fructe și legume culese direct din curte. Un studiu a constatat că roșiile crescute în curte sunt mai dulci și bogate în substanțe nutritive decât cele vândute în supermarket.
  6. Aveți un sentiment de realizare – Mărturia seminței pe care ați plantat-o ​​, care a crescut si a devenit alimentul pe care dumneavoastră și familia le savurați, este satisfăcătoare. Grădinile vă ajută să vă dezvoltați, să vă hrăniți familia și să vă îmbunătățiți sănătatea. Există un sentiment de împlinire și satisfacție în cultivarea hranei proprii.
  7. Nu vă mai faceți griji cu privire la siguranța alimentară – Pentru că știți cum sunt cultivate plantele dvs., nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siguranța alimentară. Cu grădinăritul aveți control asupra produselor chimice și produselor utilizate în timpul procesului de creștere.
  8. Reduceți deșeurile alimentare – este mai puțin probabil să aruncați alimente. Veți alege doar ce este necesar, pentru că nu doriți să vă irosiți efortul și munca grea, nu este așa?
NOTĂ OrtodoxINFO
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button