X

Autoritățile din Filipine în alertă. VACCINUL produs de Sanofi Pasteur pentru febra dengue AGRAVEAZĂ simptomele bolii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autoritățile din Filipine se pregătesc „pentru cel mai rău scenariu”, după ce au primit un avertisment că vaccinul pentru febra dengue ar putea agrava simptomele bolii. 

Guvernul a suspendat un program de imunizare a populației, după ce miercuri, gigantul farmaceutic Sanofi Pasteur a dezvăluit că din testele clinice rezultă că febra dengue s-ar manifesta mai grav în cazul persoanelor care n-au fost, anterior, infectate cu virusul, informează The Independent.

Astfel, autoritățile sunt în alertă din cauză că 733.000 de copii au fost deja vaccinați. În acest context,  purtătorul de cuvânt al instituției Eric Tayag a precizat că „Ministerul Sănătății se pregătește pentru cel mai rău scenariu”.

Potrivit reprezentantului Ministerului Sănătății, copiii cu vârsta de peste nouă ani au fost deja vaccinați, în zone în care există o frecvență mare a cazurilor. Astfel, după avertizarea companiei farmaceutice, cei vaccinați sunt ținuți sub observație, pentru ca medicii să descopere dacă „există efecte adverse”.

Cu toate acestea, compania Sanofi Pasteur a precizat că ar putea dura până la cinci ani ca astfel de cazuri să devină mai grave.

Din cifrele făcute publice de guvernul filipinez, cel puțin 1.000 de persoane au murit, dintre cele 211.000 de persoane care au prezentat simptomele specifice febrei dengue.

Sursa: Independent.co.uk

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button