X

Polonia nu mai depinde de gazul rusesc. Acord cu SUA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acordul este în conformitate cu o strategie având drept obiectiv reducerea dependenţei de livrările din Rusia.

Conform termenilor acordului, semnat de PGNiG cu Centrica LNG Co. Ltd,, firma poloneză va primi nouă livrări de GNL în perioada 2018-2022. Compania poloneză nu a dezvăluit detalii legate de volumul livrărilor sau preţ convenit în contract.

Acest acord pe cinci ani pentru livrări de gaze naturale lichefiate din SUA este bazat pe preţul de pe piaţă. Suntem încântaţi să colaborăm cu Centrica pentru a asigura diversificarea livrărilor în Polonia”, a declarat directorul general de la PGNiG, Piotr Wozniak.

“Vom primi nouă livrări pe parcursul a cinci ani, ceea ce înseamnă o medie de două livrări pe an” a adăugat Wozniak, citat de Agerpres. Acest acord vine într-un moment în care Polonia şi restul ţărilor din Europa de Est vor să îşi reducă dependenţa de livrările de gaze naturale din Rusia, în timp ce SUA sunt interesate să îşi majoreze exporturile de gaze naturale.

Anul trecut, Polonia a inaugurat primul său terminal de GNL de la Marea Baltică, iar în luna iunie a acestui an a recepţionat prima sa livrare de GNL din SUA.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Trebuie menționat că SUA nu au gaze naturale precum Rusia, ci le obțin prin fracturarea hidraulică, provocând daune imense în zona exploatării atât pe plan geografic, dar mai ales pe cel uman.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. SUA nu au gaze naturale precum Rusia, dar asta nu inseamna ca n-ar putea functiona pe post de proxy pentru gazele din Qatar, de exemplu. Ati mai auzit ceva despre criza din Qatar? Stie cineva daca s-a linistit acolo situatia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button