X

Polonia nu mai depinde de gazul rusesc. Acord cu SUA

Acordul este în conformitate cu o strategie având drept obiectiv reducerea dependenţei de livrările din Rusia.

Conform termenilor acordului, semnat de PGNiG cu Centrica LNG Co. Ltd,, firma poloneză va primi nouă livrări de GNL în perioada 2018-2022. Compania poloneză nu a dezvăluit detalii legate de volumul livrărilor sau preţ convenit în contract.

Acest acord pe cinci ani pentru livrări de gaze naturale lichefiate din SUA este bazat pe preţul de pe piaţă. Suntem încântaţi să colaborăm cu Centrica pentru a asigura diversificarea livrărilor în Polonia”, a declarat directorul general de la PGNiG, Piotr Wozniak.

„Vom primi nouă livrări pe parcursul a cinci ani, ceea ce înseamnă o medie de două livrări pe an” a adăugat Wozniak, citat de Agerpres. Acest acord vine într-un moment în care Polonia şi restul ţărilor din Europa de Est vor să îşi reducă dependenţa de livrările de gaze naturale din Rusia, în timp ce SUA sunt interesate să îşi majoreze exporturile de gaze naturale.

Anul trecut, Polonia a inaugurat primul său terminal de GNL de la Marea Baltică, iar în luna iunie a acestui an a recepţionat prima sa livrare de GNL din SUA.

NOTĂ OrtodoxINFO

Trebuie menționat că SUA nu au gaze naturale precum Rusia, ci le obțin prin fracturarea hidraulică, provocând daune imense în zona exploatării atât pe plan geografic, dar mai ales pe cel uman.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. SUA nu au gaze naturale precum Rusia, dar asta nu inseamna ca n-ar putea functiona pe post de proxy pentru gazele din Qatar, de exemplu. Ati mai auzit ceva despre criza din Qatar? Stie cineva daca s-a linistit acolo situatia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!