X

Cutremure majore în 2018, avertizează seismologii

Seismologii au studiat cutremurele de peste 7 grade care au avut loc începând cu anul 1900 până în prezent și au ajuns la concluzia că anul 2018 va fi cel cu cele mai multe seisme de până acum.

Concluzia a doi cercetători americani a fost că seismele puternice au fost mai numeroase după cicluri de cinci ani de încetinire a rotaţiei Pământului, lucru care se va întâmpla anul viitor.

În anii marcaţi de astfel de evenimente, au loc în jur de 25-30 de mişcări telurice intense, faţă de anii normali, când media este de doar 15 cutremure majore.

În 2017 au avut loc doar 6 cutremure de peste 7 grade. Institutul de studiere a seismelor din Statele Unite a realizat un clasament al celor mai puternice 20 de cutremure din istoria modernă. Cel mai puternic seism înregistrat este cel produs în 1960 în Chile, în timp ce din Mexic, de 8,1 grade nu intră în top.

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a anunțat, de curând, că va veni un cutremur mare, mai puternic decât cel din 1977.

Categorii
Cutremure
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Pai si daca pamantul nu se invarte , dupa cum spune sf Ioan Gura de Aur, cum au calculat ei dupa rotatia pamantului?…poate daca ar fi spus despre rotatia a ceea ce inconjoara pamantul, stele , luna, planete etc…poate ca as mai fi crezut…….dar nici atunci!..caci numai cu voia lui Dumnezeu se face asta….iar nu dupa studiile unuia sau altuia.
    ” Cel ce cauta spre pamant si-l face pe el de se cutremura”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!