X

CANCERUL GASTRIC, un PERICOL al măslinelor înnegrite prin ADITIVI

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Măslinele sunt un aliment apreciat de foarte multă lume. Din păcate, în părțile noastre, nu există altă modalitate de a consuma măslinele decât varianta conservată la cutie.

Specialiștii însă au constatat un lucru îngrijorător, măsline conservate poate îmbolnăvi de cancer gastric. Și asta pentru că măslinele înnegrite artificial conțin două substanțe periculoase. Aceasta e concluzia îngrijorătoare la care au ajuns experții Asociatiei Pro Consumatori (APC), scrie bzi.ro.

Pentru a înnegri măslinele, anumiți producători pot utiliza doi aditivi: gluconat feros (E 579) și lactat feros (E 585). Acest lucru este permis de Regulamentul European privind Utilizarea Aditivilor, prin care este aprobată o cantitate maximă de 150 mg/kg pentru toate produsele.

Cele două săruri de fier, în combinatie cu oxigenul, declansează o reacție de oxidare, în urma căreia măslinele devin negre. Prin urmare E-579 si E-585 nu sunt considerați coloranți, ci stabilizatori (de culoare).

Faptul ca măslinele negre sunt uneori „înnegrite” nu se cunoaste de catre mulți consumatori. Motivul este lipsa de transparență în etichetarea produselor. Pe eticheta numai stabilizatorul poate fi îndepărtat din lista de ingrediente, restul nu.

În general, măslinele verzi sunt mai dense, mai ferme, dar și mai amare decât maslinele negre. Cu toate acestea, gustul și textura oricăror masline, în cele din urmă depind de metoda și durata pregătirii lor. Orice măslină, chiar și una verde, va deveni mai moale după ce este ținută într-o saramură.

Deci, teoretic, nu este o diferență mare între măslinele verzi și cele negre, dar măslinele verzi din comerț contin frecvent mai multa sare decât măslinele negre coapte natural.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button