X

Armata rusă deține cel mai mare număr de tancuri din lume și „este gata pentru utilizare conform cu scopul”

Conducerea militară din Rusia a declarat că, în ultimii 5 ani, armata rusă a devenit forța cu cel mai mare număr de tancuri, transportoare blindate și lansatoare de rachete din lume.

FOTO: http://media.realitatea.md/image/201408/1020x/media_140896738233496100.jpg

Declarația a fost făcută de ministrul adjunct al apărării din Rusia, generalul Dmitri Bulgakov, potrivit agenției RIA Novosti, potrivit Pagina de Rusia.

„Între anii 2012-2017, trupelor le-au fost livrate mai mult de 25.000 de unități de vehicule blindate noi și 4.000 de sisteme moderne de rachete și artilerie, ceea ce a permis Federației Ruse să devină armata numărul 1 după numărul de tancuri, vehicule de lupta a infanteriei și sisteme de lansatoare de rachete“, a spus Bulgakov.

Potrivit generalului, „în acești ani au fost adoptate în armata mai mult de 80 de modele de tehnologie modernă”. Bulgakov a adăugat că în armata rusă „totul e pus pe roate, totul este gata pentru utilizare conform cu scopul”.

Potrivit globalfirepower.com, armata rusa are în dotare 20.216 tancuri de lupta, 31.298 de vehicule blindate de lupta, 5.971 de tunuri autopropulsate și 3.793 de sisteme de lansatoare de rachete.

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Asa spuneau si in timpul razboiului rece ca au munti de arme nucleare gata de lupta si de fapt aveau mai putin de jumatate. Asa se lauda toti, altii spun va au ajuns pe luna .. etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!