AVEREA ASCUNSA a REGINEI ELISABETA A II-A – Dezvăluiri Paradise Papers

Author:
The State Opening Of Parliament
Foto: Gulliver/Getty Images

Cel mai greu nume de pe listă este cel al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Proprietatea privată a suveranei ar fi transferat într-un cont offshore din insulele Cayman şi Bermuda – 10 milioane de lire sterline.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În plus, regina Elisabeta a II-a a investit milioane de dolari în companii ce oferă servicii medicale și credite pentru nevoi personale, arată documentele Appleby.

Fișierele companiei mai arată că, din 2007, fondul de investiții al reginei a vărsat bani într-o companie din insulele Cayman care i-a investit, la rândul ei, într-o afacere ce vindea britanicilor produse în rate cu o dobândă de până la 99,9 la sută.

Compania din spatele afacerii, BrightHouse, a fost criticată în trecut pentru afacerile făcute pe spinarea britanicilor săraci însă nu s-a știut, până acum, faptul că banii coroanei au sprijinit-o, scrie Rise Project.

Un purtător de cuvânt al reginei Elisabeta a II-a a declarat pentru The Guardian că fondul coroanei are o investiție în Insulele Cayman, dar că nu cunoaște implicarea în BrightHouse.

Din cele peste 13 milioane de noi documente publicate mai aflăm că un apropiat al premierului Canadei s-a folosit la rândul lui de paradisurile fiscale, dar şi cum a investit Rusia bani în Facebook şi Twitter cu ajutorul unui colaborator al ginerelui preşedintelui Donald Trump, Jared Kushner.

Sursa: Digi24, Rise Project

2 thoughts on “AVEREA ASCUNSA a REGINEI ELISABETA A II-A – Dezvăluiri Paradise Papers”

  1. Sa spui ca 10 milioane de lire sterline este o avere suna ca o gluma; daca ii avem in vedere pe seicii din Golf e o ruda saraca foarte. Numai cheltuielile anuale facute de arabii de echipa de fotbal Paris Saint Germain de sute de milioane de euro sunt fabuloase. Averea familiei regale este de ordinul surelor de milioane cel putin (actiuni, imobiliare, bijuterii, tablouri…)
    Mai curand putem vorbi de evaziune fiscala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X