X

Cercetatorii se lauda ca au descoperit cum pot ANTICIPA UN CUTREMUR. Eu nu-i cred

Cercetătorii au făcut o descoperire care ar putea sala vieţile oamenilor. Aceştia au găsit o modilitate prin care pot anticipa un viitor cutremur.

Experţii au descoperit că înaintea unui cutremur se acumulează multă presiune în sol, lucru ce face ca pietrele să „vibreze” şi să transmită sunete de joasă frecvenţă care pot fi detectate de aparatura specială.

Cercetătorii au recreat câteva seisme puternice într-un laborator şi au folosit algoritmi pentru a extrage semnalele acustice dintre toate sunetele produse, scrie Reuters.

Sunetele apar cu aproximativ o săptămână înainte de a se produce cutremurul aşa că dacă le-ar descifra, experţii ar putea să estima data unei posibile catastrofe.

„Oamenii spuneau că nu poţi prezice un cutremur. Oamenii au încercat. Noi spunem că acum credem pentru prima dată că putem prezice un cutremur creat într-un laborator”, a spus Colin Humphreys, profesor la Universitatea Cambridge.

„Ceea ce se întâmplă înaintea unui seism se rezumă la sunetul pe care rocile îl emit, deoarece acestea se ating între ele…e ca şi scârţâitul unei uşi”, a mai declarat acesta.

NOTĂ OrtodoxINFO

Sigur, sunt si cutremure de suprafata declansate de om, sa zicem prin HAARP, dar nu despre ele e vorba, caci cine se ocupa de asa ceva, oricum n-o sa le comunice seismologilor cand si unde vor lovi.

Deci ne referim la cele … clasice. Nu-i cred ca vor putea vreodata anticipa declansarea oricarui cutremur. Poate le va iesi uneori pe ici pe colo, dar nu cred ca va fi o modalitate pe care sa te poti baza, la modul: daca nu piuie aparatul atunci sigur e liniste.

Oamenii de stiinta nu stiu nici acum mai nimic despre cele ce se afla in adancuri. Doar presupun. Cele mai adanci foraje sunt pana in 10 km, iar raza Pamantului ni se spune ca are … 6 371 km. Deci, despre ce vorbim?

Cititi va rog si:

Sfântul Neofit Zăvorâtul despre cauza cutremurelor

 

Categorii
Cutremure
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!