X

Premianţi UMILITI de primari.Bani au existat DOAR pentru MARIREA salariilor angajatilor din primarii, NU si pentru COPII

Se întâmplă în România, acolo unde soarta premianţilor stă, de multe ori, în stiloul unor edili care găsesc fonduri doar atunci este vorba de mărirea propriilor salarii. Deşi Guvernul a dispus, printr-un ordin, acordarea de burse de merit tuturor elevilor ce obţin o medie generală mai mare de 8,50, decizia rămâne în multe localităţi scrisă doar pe hârtie. Dacă nu sunt bani, n-o să dăm!, spune scurt edilul!

 Şi, asta pentru că executivul le-a permis consiliilor locale să aloce, în funcţie de buget, ce sume vor şcolilor şi liceelor. Aşa se face că doar o mică parte din elevi ajung să primească astfel de burse.

Se întâmplă la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, acolo unde 80 la sută dintre elevi au avut anul şcolar 2016-2017, medii generale mai mari de notă 8,50. Nu toţi primesc însă burse de merit. Unii nici nu ştiau că se încadrează. Gabriel Taga, Directorul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti:

“Ordinul într-adevăr asta stipulează medii peste 8,50. Nici măcar toţi olimpicii naţional nu primesc burse.”

Pentru salarii DA, pentru burse BA! 

Şi copiii cu media peste şapte, care provin din familii sărmane, ar trebui să primească burse de studiu. În comună Maieruş, din judeţul Braşov, nimeni nu a auzit însă de aşa ceva.

“Aicea, la Maieruş, nu! N-am auzit nici anul trecut, nici anul asta”, spune mama unei eleve.

Întrebat de ce nu au ajuns banii la copii, primarul Nistor Boricean da vină pe bugetul insuficient. Recunoaşte că salariile angajaţilor Primăriei le-a mărit, cu un procent “confidenţial”. Despre burse însă spune că “dacă nu sunt bani, n-o să dăm”, dar nu vrea să explice cum a avut bani de mărirea salariilor, dar nu şi pentru copii, potrivit stirior Pro tv.

 

Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Mizerabili ca deobicei
    Va mira?

    Oamenii inteligenti sunt periculosi pentru sistem asta o stim cu totii deja de atata vreme.

    UMILINTA ESTE A POLITICIENILOR CARE DEMONSTREAZA CAT DE MIZERABILI SI DEMNI DE TOT DISPRETUL NOSTRU SUNT.

    RUSINE SA VA FIE ACUM SI IN VEACUL VEACULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!